Image
Ylva Morén tar över som vd för Poseidon i Göteborg.

Ylva Morén blir ny vd för Poseidon

Bolag Kommunala bostadsbolaget Poseidon i Göteborg får ny vd i Ylva Morén. Hon ansluter till tjänsten från en position som kommundirektör i Munkedals kommun.


Framtiden Byggutveckling vill förtäta i Backa med över 200 nya bostäder.

Framtiden satsar på förtätning i Backa

Bygg/Arkitektur Bostadsbyggandet går trögt men kommunala bolaget Framtiden har passande nog byggplaner för just framtiden – en plan är bland annat att förtäta bebyggelsen i Backa med över 200 nya bostäder. Fastighetssverige berättar mer om projekten.


Lena Molund Tunborn får lämna uppdraget som vd för Poseidon.

Poseidon sparkar vd:n Lena Molund Tunborn

Bolag Styrelsen i Poseidon väljer att avskeda vd:n Lena Molund Tunborn efter att problem kring jäv och åsidosatta upphandlingsregler över flera års tid framkommit i en visselblåsarrapport.


Vision av Litteraturgatan.

Poseidon startar uthyrning i nytt Backa-kvarter

Bygg/Arkitektur Nu startar Poseidon uthyrningen av ytterligare 62 hyresrätter i kvarteren utmed Litteraturgatan i Göteborg. Det nya kvarteret är Poseidons tredje av totalt åtta.


Vision av Masthuggskajen.

Ny samverkan för stadsmiljön på Masthuggskajen

Bostäder En ny samverkansorganisationen som fått namnet Samverkan Masthuggskajen har bildats. Organisationen är tänkt att utveckla Masthuggskajen till en levande stadsmiljö som bygger vidare på karaktären och stadslivet runt Järntorget och Långgatorna. Organisationen, som kommer drivas som en ideell förening, består av fastighetsägare i området.


Heléne Blennermark Zendegani kommer senast från Poseidon.

Willhem rekryterar utvecklingsledare från Poseidon

Karriär Willhem rekryterar Heléne Blennermark Zendegani som utvecklingsledare inom social hållbarhet.


Totalt kommer Framtiden Byggutveckling bygga cirka 500 bostäder för Poseidon längs Litteraturgatan i Selma stad.

Framtiden startar 108 bostäder på Hisingen

Bostäder Litteraturgatan fortsätter utvecklas till en levande stadsgata i Selma stad i Göteborg. Snart börjar Framtiden Byggutveckling bygga kvarter 6 med 108 nya hyreslägenheter med närhet till torg, natur och skolor. Tornstaden har fått uppdraget att bygga i en totalentreprenad. De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Poseidon.


Hyresförhandlingarna för Allmännyttans lägenheter är klara.

Hyrorna för allmännyttan i Göteborg klara

Ekonomi/Finansiering Årets hyresförhandling mellan Framtidenkoncernen och Hyresgästföreningen i Västra Sverige är klar. I en lokal överenskommelse har parterna enats om en genomsnittlig höjning av hyran med 4,25 procent från och med den 1 maj 2023. Avtalet berör alla som bor hos Framtidenkoncernens bolag Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder.


Visionsbild över Masthuggskajen.

De ska bygga hyresrätter på Masthuggskajen

Bostäder Snart väntar ännu en byggstart av bostäder på Masthuggskajen. Detta står klart sedan Älvstranden Utveckling AB sålt en byggrätt till Bostads AB Poseidon. Affären är värd 43 miljoner kronor och på marken ska det uppföras hyresrätter och verksamhetslokaler.


En stadsmässig bebyggelse ska knyta ihop Järnbrottsmotet med Frölunda Torg.

Ny storsatsning i Göteborg – 100 000 kvadratmeter utvecklas i söder

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar mer om vilka tre bolag som är med i satsningen och hur tidsplanen ser ut.


En ny undersökning visar att allt fler fastighetsägare inför rökfritt i vissa eller många av sina hus.

Här är de mest rökfria allmännyttorna – Poseidon: "Vi förbjuder inte rökare"

Bostäder Allt fler fastighetsägare inför rökfritt i vissa eller många av sina hus – Fastighetssverige har hela listan med Sveriges mest rökfria allmännyttor.


Ulf Lindén, chef affärsutveckling, Malin Eriksson Isberg, distriktschef Backa, och Markus Svedberg, chef teknik.

Tre nya rekryteringar till Poseidons ledningsgrupp

Bolag Under juni tar tre nya chefer plats i Poseidons ledningsgrupp. Malin Eriksson Isberg är ny distriktschef i Backa, Markus Svedberg ny chef för teknik och Ulf Lindén ny chef för affärsutveckling.


Göteborg 400+
Hamid Zafar, Axel Josefson, Per Ekelund och Lena Molund Tunborn diskuterar Göteborgs integrationsproblematik ur ett fastighetsförvaltarperspektiv på Göteborg 400+.

GBG 400+ – Årets svensk i stort integrationstema

Göteborg 400+ Göteborg är en av norra Europas mest segregerade städer. På framtidsseminariet Göteborg 400+ berättar en av de mest insatta – Hamid Zafar, Årets svensk 2019 – om en del av det göteborgska samhället som många inte vet att det existerar. Därefter deltar han i ett panelsamtal med kommunstyrelsens ordförande och ledande fastighetsägare om utmaningarna och möjligheterna i Göteborgs utsatta områden.


Poseidon: "Vill flytta positionerna"

Bostäder Från och med december hyrs alla lägenheter hos Poseidon, Göteborgs största hyresvärd, ut som rökfria. Det är bara början, tror Göran Leander, chef för affärsutveckling och kommunikation. För Fastighetssverige berättar han vad som väntar om hyresgästerna trotsar förbudet.


Poseidons nya vd: "Vill ha en sammanhållen stad"

Karriär För Fastighetssverige berättar Lena Molund Tunborn, ny vd för Poseidon som är ett av Göteborgs största bostadsbolag om den första tiden som vd, drömmen om att skapa en mer sammanhållen stad och verktygen man kan använda sig av för att nå dit.


Hon blir ny vd för Poseidon

Bolag Poseidon internrekryterar ny vd.


Skandia om bytesaffären med allmännyttan: "Inga baktankar"

Bolag För Fastighetssverige berättar Bo Jansson, fastighetschef för bostäder och köpcentrum på Skandia Fastigheter om bytesaffären man vill genomföra med de göteborgska allmännyttornas moderbolag Framtiden. "Det här är en liten bricka i ett större spel", säger han.


Framtiden och Skandia på väg mot bytesaffär

Bolag Styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden, de göteborgska allmännyttornas moderbolag, har godkänt ett inriktningsbeslut kring en bytesaffär mellan Poseidon och Skandia Fastigheter.


Så påverkades Framtiden av den radikala manövern

Bostäder Uppsalahem slopar alla inkomstkrav vid nyuthyrning av bolagets bostäder. Fastighetssverige frågade Framtidenkoncernen, som gjorde likadant i Göteborg för ett år sedan, vad beslutet kan få för konsekvenser: "Är en radikal förändring".


Poseidon säljer lägenheter till hyresgästerna

Transaktioner Den 6 december köpte hyresgästerna på Schottisvägen i Angered, Göteborg, sitt hus av Poseidon genom en nybildad bostadsrättsförening.