Image
Totalt kommer Framtiden Byggutveckling bygga cirka 500 bostäder för Poseidon längs Litteraturgatan i Selma stad.
Totalt kommer Framtiden Byggutveckling bygga cirka 500 bostäder för Poseidon längs Litteraturgatan i Selma stad. Bild: Sunnerö Architects

Framtiden startar 108 bostäder på Hisingen

Bostäder Litteraturgatan fortsätter utvecklas till en levande stadsgata i Selma stad i Göteborg. Snart börjar Framtiden Byggutveckling bygga kvarter 6 med 108 nya hyreslägenheter med närhet till torg, natur och skolor. Tornstaden har fått uppdraget att bygga i en totalentreprenad. De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Poseidon.
Publicerad den 5 Juli 2023

Litteraturgatan fortsätter att utvecklas till en levande stadsgata med trivsam kvartersbebyggelse i en trygg gatumiljö. På uppdrag av Framtiden Byggutveckling tar Tornstaden snart första spadtaget för att bygga ett vinklat lamellhus i sex våningar med ett till fyra rum och kök. Bredvid byggs ett mindre lamellhus, som hjälper till att rama in bostadsgården. Solceller sätts på taket och det blir enkelt att leva klimatsmart. Projektet tillför stadskvaliteter som har efterfrågats av göteborgarna i linje med principer för värdeskapande stadsutveckling. Det finns bland annat bra kollektivtrafik och fina gång- och cykelstråk precis utanför dörren.

– Det är väldigt glädjande att få bygga i dessa tider och dessutom få bidra med 108 hyreslägenheter i en uppskattad stadsdel som genomgår en stor omvandling. Vi ser fram emot samarbetet med Tornstaden, säger Dan Sandén, vd på Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Poseidon och inflyttning planeras till hösten 2025.

– Vi har haft förmånen att få arbeta tillsammans med Framtiden i flera bostadsprojekt under de senaste åren och är mycket glada över att vi nu får förnyat förtroende. Inom kort startar vi upp två nya bostadsprojekt där Framtiden tillför nya hyresrätter till Göteborg, detta projekt i Selma stad och även ett projekt i Björkekärr. Det ser vi framemot, säger Jon Blomberg som är regionchef för Byggnads Tornstaden.

Totalt kommer Framtiden Byggutveckling bygga cirka 500 bostäder för Poseidon längs Litteraturgatan i Selma stad. Båda bolagen ingår i Framtidenkoncernen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige