Image
Lena Molund Tunborn får lämna uppdraget som vd för Poseidon.
Lena Molund Tunborn får lämna uppdraget som vd för Poseidon. Bild: Anna Hult och Sofia Sabel

Poseidon sparkar vd:n Lena Molund Tunborn

Bolag Styrelsen i Poseidon väljer att avskeda vd:n Lena Molund Tunborn efter att problem kring jäv och åsidosatta upphandlingsregler över flera års tid framkommit i en visselblåsarrapport.
Publicerad den 9 Januari 2024

Lena Molund Tunborn har arbetat som vd för Bostads AB Poseidon sedan 2018. Lena Molund Tunborn har arbetat länge i bolaget och haft flera olika positioner. Under sin tid som vd har hon arbetat med att förändra och utveckla bolaget och bidragit till Framtidenkoncernens strategiska arbete i de utsatta områdena. Det som har framkommit i den visselblåsarrapport som styrelsen nyligen mottog har också lyft fram tydliga förändringsbehov som behöver adresseras och hanteras.

Styrelsen har nu beslutat att det är tid för en förändring i ledarskapet för att vidareutveckla bolaget och möta framtida utmaningar.
– Poseidon är ett allmännyttigt bolag som ägs av göteborgarna och finns till för göteborgarna. Våra ägare och hyresgäster måste kunna lita på att varje hyreskrona hanteras på ett effektivt, opartiskt och transparent sätt. Nyligen mottog styrelsen en visselblåsarrapport vars fynd är allvarligt skadliga för det förtroendet. Därför har styrelsen idag beslutat att göra en förändring i bolagsledningen, säger Salam Kaskas (S), ordförande i Bostads AB Poseidon.

Lena Molund Tunborn lämnade sitt uppdrag 8 januari. Enligt gällande avtal har Lena Molund Tunborn då sex månaders uppsägningstid och tolv månaders avgångsvederlag som samordnas och avräknas mot annan eventuell framtida inkomst.

Styrelsen har också tagit beslut om att utse Terje Johansson till tf vd med start från den 8 januari samt att starta upp rekryteringsprocessen för ny ordinarie vd. I väntan på detta kommer styrelsen även att fatta flera beslut om hur visselblåsarrapportens slutsatser ska omhändertas.
– Visselblåsarrapporten visar på problem med jäv och åsidosatta upphandlingsregler över flera års tid. Därför krävs denna förändring i bolagsledningen. Vi har sedan ett år tillbaka en ny styrelse som ser fram emot att tillsammans med en ny vd leda det förändringsarbete som krävs för att återupprätta personalen, hyresgästerna och göteborgarnas förtroende för bolaget, säger Salam Kaskas (S), ordförande i Bostads AB Poseidon.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige