Image
Den nya ögonkliniken hyr över 600 kvadratmeter av Stena Fastigheter.

Nystartad ögonklinik flyttar in hos Stena Fastigheter på Södervärn

Uthyrning Det blir fortsatt vårdverksamhet i Stena Fastigheters kvarter Leonard på Södervärn i Malmö. I den tidigare vårdcentralen på Ahlmansgatan 12 flyttar den nystartade ögonkliniken Altona in på 624 nyrenoverade kvadratmeter.


Sevil Ahmadi, Stena Fastigheter.

Sevil Ahmadi ny avdelningschef för Stena Bygg i Stockholm

Bolag Stena Fastigheter gör intern rekrytering när man stärker upp byggorganisationen med ny avdelningschef för deras projektutvecklingsbolag Stena Bygg i Stockholm. Sevil Ahmadi har arbetat som projektchef på Stena Fastigheters projektutvecklingsbolag Stena Bygg sedan 2019 och har sedan i våras varit tillförordnad avdelningschef för Stena Bygg i Stockholm. Nu kliver hon, från den 1 november, permanent in i rollen.


Parkster flyttar in på 900 kvadratmeter i fastigheten Apotekaren 12 på Lilla Fiskaregatan 2 i Lund.

Stena Fastigheter hyr ut till Parkster

Uthyrning Lundabolaget Parkster har tecknat hyresavtal med Stena Fastigheter på Apotekaren 12 i centrala Lund om cirka 900 kvadratmeter. Avtalet tecknades i juli men lokalerna ska anpassas för den nya verksamheten och Parkster beräknas flytta in under Q2 2024.


Stena Fastigheter förvärvar två fastigheter på Friggagatan och Ranängsgatan i centrala Göteborg.

Stena Fastigheter förvärvar 30 lägenheter i centrala Göteborg

Bolag Stena Fastigheter växer i Göteborg genom ett förvärv av två fastigheter på Friggagatan och Ranängsgatan i stadsdelen Stampen. Fastigheterna består av 30 bostadslägenheter och kommersiell yta i gatuplan. Förvärvet är ett led i bolagets fokus på en hållbar och långsiktig stadsutveckling.


Fastigheten Norrbacka 1:48 köps av Stena Fastigheter.

Stena Fastigheter köper av Rikshem

Transaktioner Rikshem avyttrar fastigheten Norrbacka 1:48 i Märsta, Sigtuna kommun, till Stena Fastigheter. Affären omfattar 438 lägenheter och totalt cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar area.


Vision av Masthuggskajen.

Ny samverkan för stadsmiljön på Masthuggskajen

Bostäder En ny samverkansorganisationen som fått namnet Samverkan Masthuggskajen har bildats. Organisationen är tänkt att utveckla Masthuggskajen till en levande stadsmiljö som bygger vidare på karaktären och stadslivet runt Järntorget och Långgatorna. Organisationen, som kommer drivas som en ideell förening, består av fastighetsägare i området.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Göteborg.

Här är Göteborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Göteborg, som med sina 596 841 invånare är landets näst största kommun enligt SCB.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Malmö.

Här är de största fastighetsägarna i Malmö

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Malmö, som med sina 357 377 invånare är landets tredje största kommun enligt SCB.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Uppsala.

De är Uppsalas största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Uppsala, som med sina 242 140 invånare är landets fjärde största kommun enligt SCB.


Tjänsten ska bidra till att minska digitalt utanförskap.

Stena Fastigheter gör satsning på digital inkludering

Teknik Boende hos Stena Fastigheter ska få tillgång till en kostnadsfri bredbandstjänst "Digital Inkludering", med en hastighet på 1 Mbit/sekund. Tjänsten möjliggör inkludering i det digitala samhället, så att alla hyresgäster ska kunna få tillgång till samhällsviktig information i sitt hem.


Cecilia Fasth, vd för Stena Fastigheter

Stena Fastigheter satsar på fler bostäder: "Byggpriserna kommer gå ner"

Bolag Trots alla analytikers prognoser om att bostadsbyggandet kommer minska ställer sig Stena Fastigheter i raden av stora fastighetsbolag som inte tänker dra ner på takten. "Den som vågar satsa kommer säkert att gynnas i slutet" säger Stena Fastigheters vd Cecilia Fasth när hon pratade med Fastighetssverige på Lokalmarknadsdagen i Göteborg.


Da Vinciskolan etablerar sig hos Stena Fastigheter i Fisksätra.

Da Vinciskolan etablerar sig i Fisksätra

Uthyrning Da Vinciskolan och Stena Fastigheter har tecknat avtal om en ny förskola i Fisksätra med inflyttning i årsskiftet 2024/2025. Därmed fortsätter den stora investeringen i Fisksätra som grundar sig i att utveckla en stadsdel med en blandning av olika boendeformer, av människor i olika åldrar med olika bakgrunder och erfarenheter som präglas av trygghet, gemenskap och närhet.


Ekebäckshöjd.

Stena Fastigheter bygger 400 Svanenmärkta hyres- och bostadsrätter i Ekebäckshöjd

Bygg/Arkitektur I utvecklingen av det nya kvarteret Ekebäckshöjd i Högsbo, Göteborg ligger fokus på att bygga grönt och göra det lätt för de boende att leva hållbart. Nu startar Stena Fastigheter byggnationen av den tredje och sista etappen som består av 240 hyresrätter och 160 bostadsrätter. De nya husen byggs klimatsmart och certifieras med Svanen. Inflyttningen startar 2025.


Adway flyttar till Masthuggskajen och Stuveriet.

Adway expanderar och flyttar till Stuveriet på Masthuggskajen

Uthyrning HR-techbolaget Adway har valt att flytta sitt kontor till Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Stuveriet är ett dynamiskt hus med plats för möten och nätverkande mellan företagen.


Emmelie Sjögren.

Emmelie Sjögren ny fastighetschef på Stena Fastigheter

Bolag Emmelie Sjögren är Stena Fastigheter Göteborgs nya fastighetschef med ansvar för bolagets fastigheter i centrala Göteborg, Kungsbacka, Askim och Mölndal. Hon tillträdde sin nya tjänst den 1 december och ingår i Stena Fastigheter Göteborgs ledningsgrupp.


Delningsboendet har redan tio hyresgäster

Stockholms Stadsmission öppnar delningsboende i samarbete med Stena Fastigheter

Bostäder Som ett led i att sänka trösklarna på bostadsmarknaden öppnar Stockholms Stadsmission för första gången ett delningsboende genom ett samarbete med Stena Fastigheter. Tack vare satsningen kan Stockholms Stadsmission erbjuda ett tryggt boende präglat av gemenskap och hållbarhet till personer som befunnit sig långt från ordinarie bostadsmarknad.


Handelsbanken flyttar till Masthuggskajen och Stuveriet.

Handelsbanken flyttar in i Stena Fastigheters Stuveriet på Masthuggskajen

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med Handelsbanken i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Inflyttning sker våren 2023. Med sin flytt till Stuveriet får Handelsbanken nya moderna lokaler i en Leed-certifierad fastighet i ett av Göteborgs mest attraktiva lägen.


Cecilia Fredholm Vaarning utses till Chef hållbara affärer hos Stena Fastigheter.

Ny chef för hållbara affärer hos Stena Fastigheter

Bolag Cecilia Fredholm Vaarning har utsetts till Chef för hållbara affärer, en nyinrättad tjänst hos Stena Fastigheter med fokus på att skapa nya digitala servicelösningar till bolagets kunder.


Getswish tar plats hos Stena fastigheter

Swish flyttar in hos Stena Fastigheter

Uthyrning Stena Fastigheter har hyrt ut sina egna lokaler på Vattugatan 2 i Stockholm. Avtal är tecknat med Getswish AB som tar över de cirka 700 kvadratmeter kontor från och med 1 mars 2023.


Ciara McGlinchey, vd på BodyBuddy, har öppnat sin första restaurang i Göteborg. I Stuveriet på Masthuggskajen står dörrarna öppna och intresset för god och näringsrik mat är stort.

Första restaurangen klar till Masthuggskajen

Uthyrning BodyBuddy tar nu sitt framgångsrika matkoncept med hälsosam mat till Göteborg. I helt nya lokaler i Stuveriet på Masthuggskajen står dörrarna öppna för alla som vill äta gott, mitt i den kreativa, hållbara och vattennära delen av Göteborg. BodyBuddy är den första restaurangen att öppna i den nya stadsdelen.