Image
Illustrationer från Stena Fastigheter med de tidigare föreslagna påbyggnaderna (vita byggnadsvolymer) på befintlig byggnad (brun tegelbyggnad) inom fastigheten Stralsund 33 i centrala Malmö. Nu vill bolaget avsluta planarbetet.

Stena skrotar bostadsplaner i centrala Malmö

Bygg/Arkitektur Bolaget vill inte gå vidare med planen i Gamla staden. Fastighetssverige berättar mer.


Stena Fastigheter bygger just nu Stuveriet, ett LEED-certifieratkontorshus med storslagen utsikt, i den nya stadsdelen Masthuggskajen. Den 1 juni 2022 flyttar Ekan Management in i Stuveriets två översta plan.

Stena Fastigheter tecknar hyresavtal på Masthuggskajen

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med konsultbolaget Ekan Management i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Den 1 juni 2022 flyttar Ekan Management in i Stuveriet och får moderna lokaler i en LEED-certifierad fastighet med utsikt över hamninloppet och Göteborgs takåsar.


Planförslaget för Telefonplan sett mot nordväst med LM-fabriken i bakgrunden. Bilden illustrerar endast de föreslagna byggnadsvolymerna i projektet och inte den slutgiltiga utformningen. Nu ska 550 bostäder markanvisas inom projektet.

550 bostäder ska anvisas för nya Telefonplan

Bygg/Arkitektur Amasten föreslås få sin första markanvisning av Stockholms stad som en del i den nya utvecklingen av Telefonplan. Fastighetssverige berättar mer.


Den nya svanenmärkta förskolan byggs helt i trä.

Stena bygger för Kunskapsförskolan i Tynnered

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter bygger en ny Svanenmärkt förskola till Kunskapsförskolan i Tynnered.


Kvarteret Bilden. Anagram ska sitta på översta våningsplanet till höger.

Anagram flyttar in i Malmös kreativa kvarter

Uthyrning Den 1 juni 2022 flyttar Anagram in den gamla Trikåfabriken i det anrika kvarteret Bilden på Möllevången i Malmö. Tillsammans med Fojab är de först ut med att skriva på kontrakt i detta nya kontorskoncept som Stena Fastigheter utvecklar tillsammans med hyresgästerna.


Batteryloop flyttar in i Stuveriet.

Stena Fastigheter hyr ut i Stuveriet

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med Batteryloop i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Den 25 oktober flyttar Batteryloop in på våning 2, och får nya, moderna lokalytor, anpassade för verksamheten.


Planförslaget sett mot nordväst med LM-fabriken i bakgrunden. Bilden illustrerar endast de föreslagna byggnadsvolymerna i projektet och inte den slutgiltiga utformningen.

Här är nya planen för centrala Telefonplan

Bygg/Arkitektur Idén om jätteskraporna Tellus Towers skrotades förra hösten – nu har staden arbetat fram ett nytt förslag för den omfattande utvecklingen av Telefonplan. Fastighetssverige berättar mer.


Andreas von Hedenberg.

CA köper av Stena i Malmö

Transaktioner CA Fastigheter förvärvar fastigheterna Solbacken 13 och 22 i Malmö. Fastigheterna kallas i folkmun för "ABC-husen" och ligger på området Väster.


Carin Daal.

Carin Daal till Stena Fastigheter

Bolag Med en bakgrund inom innovation och näringslivsutveckling, kommunikation och hållbar stadsutveckling är Carin Daal ett välkänt namn i Skåne. Nu är det klart att Carin Daal börjar som kommunikationsansvarig i Stena Fastigheters Malmöbolag i augusti.


Dan T Sehlberg och Anders Borg.

Stena investerar i Sehlhall – blir största externa ägare

Bolag Intresset för att investera i Sehlhall Fastigheter är stort. Bolagets nyemission blev kraftigt övertecknad och värderar Sehlhall till drygt en miljard kronor efter emissionen. Genom emissionen tillförs bolaget 150 miljoner kronor och Stena Fastigheter blir största externa ägare med ett ägande om tio procent.


Representanter för organisationen Helamalmö och Stena Fastigheter utanför fastigheten på Bergsgatan i Malmö. Snart startar Helamalmö och Malmös kommunala ordningsvakter sitt arbete på Möllevångstorget.

Stena hyr ut dubbelt i Malmö

Uthyrning Två starka aktörer som arbetar med trygghetsfrågor startar inom kort sina verksamheter i Stena Fastigheter lokaler, vid Möllevångstorget i Malmö. Den ideella organisationen Helamalmö skapar ett antirasistiskt center med fokus på bildning och aktiviteter, och i lokalen bredvid finner vi Malmös nya kommunala ordningsvakter.


Stena Fastigheter har planer på att utöka sitt bostadsbestånd i Sköndal.

Stena vill utöka i Söderort

Bostäder Uppdukat för bo-fika när Stena Fastigheter vill förtäta på bland annat Wienerbrödet, Smörrutan och Wienerkransen i södra Stockholm. Fastighetssverige berättar mer om bolagets planer.


Star Republic hyr hel fastighet av Stena.

Stena hyr ut hel fastighet till e-handelsaktör

Uthyrning Star Republic, som är en av Sveriges största företag inom e-handelslösningar, flyttar sitt kontor till Kyrkogatan 26, mitt i centrala Göteborg. Bolaget hyr hela fastigheten som består av tre våningsplan och en vind på totalt 514 kvadratmeter.


Volvo Cars, Stena Fastigheter och Framtiden storsatsar i unikt samarbete kring social hållbarhet med målsättningen att skapa ett tryggt och attraktivt Tynnered.

Trio storsatsar på särskilt utsatt område

Bolag Volvo Cars, Stena Fastigheter och Framtiden vill tillsammans ta ansvar för ett attraktivt Tynnered med ökad framtidstro. Samarbetet är ett affärsmässigt och strategiskt ställningstagande med målet att Tynnered 2025 inte längre ska vara ett särskilt utsatt område, utan istället ett område som präglas av framtidstro och entreprenörskap, där man kan förverkliga sina drömmer och ha sin egen försörjning.


Klartecken för halvön på Masthuggskajen.

Klartecken för halvön på Masthuggskajen

Bygg/Arkitektur Nu är det klart hur den två hektar stora halvön på Masthuggskajen ska byggas. Älvstranden Utveckling blir byggherre för all grundläggning på halvön. Alla avtal med de inblandade byggaktörerna är klara och nu väntar en upphandling av entreprenören som ska utföra konstruktionsarbetet.


Stena köper "Emil Lundgrenhuset".

Stena växer i Göteborg

Transaktioner Stena Fastigheter Göteborg utökar det kommersiella beståndet med Emil Lundgrenhuset och Rasmusgården i Hildedal. Som långsiktiga ägare kommer de att fortsätta måna om hyresgästerna och bidra till en positiv utveckling i hela området. Fastigheterna är på 13 000 kvadratmeter.


CMB expanderar hos Stena i Malmö.

CMB expanderar hos Stena i Malmö

Uthyrning CMB Projekt har under många år hyrt kontorslokaler av Stena Fastigheter i fastigheten Concordia på Baltzarsgatan i centrala Malmö. Nu tar CMB steget och flyttar från våning fem till våning tre i huset. De utökar därmed sin lokalyta från 310 till 550 kvadratmeter.


Unni Sollbe.

Stena Fastigheter expanderar: "En ständig jakt efter nya saker"

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Unni Sollbe som är vd på Stena Fastigheter Malmö. Här bygger de bostäder nu och så här är efterfrågan på kontor.


Visionsbild, Torget, Trikåfabriken i Malmö.

Stena och Fojab skapar kontor i gamla Trikåfabriken

Uthyrning Fojab har tecknat avtal med Stena Fastigheter om att hyra 1 670 kvadratmeter i den gamla Trikåfabriken på Möllevången i Malmö.


Spark.

Skanska säljer för 720 miljoner till Stena Fastigheter

Transaktioner Skanska säljer den andra byggnaden i kontorskomplexet Spark i Warszawa, Polen, till Stena Fastigheter för 70 miljoner euro, cirka 720 miljoner kronor. Tillträde till fastigheten planeras till första kvartalet 2021.