Image
Bild från gården på Soldiset 1 i Lund.
Bild från gården på Soldiset 1 i Lund. Bild: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter gör förvärv om 216 lägenheter i Lund

Transaktioner Stena Fastigheter växer i Lund genom ett förvärv av fastigheterna Soldiset 1 och Blidvädret 1. Säljare är HSB Skåne.
Publicerad den 4 Juni 2024

Stena Fastigheter utökar sitt bestånd i Skåne genom ett förvärv av två fastigheter i stadsdelen Klostergården i Lund. Fastigheterna Soldiset 1 och Blidvädret 1 ligger i lummiga omgivningar intill områdets stadsdelcentrum och en kort promenad från den nyöppnade Klostergården station med regelbunden tågtrafik. Bostadshusen i två respektive åtta våningar finns på Soldiset 1 och är byggda i mitten på 60-talet. Totalt finns det 216 lägenheter som är fullt uthyrda. Blidvädret 1 är en parkeringsfastighet med parkeringsyta och p-hus med totalt 300 parkeringsplatser varav 184 platser är under tak och 116 p-platser på mark. Här finns också potentiell framtida utvecklingsmöjlighet för en förtätning.
– Vi är mycket nöjda med att utöka vårt fastighetsbestånd i Lund och stärker därmed vår position i kommunen. Totalt äger vi nu 834 lägenheter och har 17 000 kvadratmeter kommersiella ytor i Lund. Vi ser även positivt på det kommande samarbetet med HSB Skåne, inte minst för Klostergårdens fortsatta utveckling, säger Unni Sollbe, vd för Stena Fastigheter Malmö.

Förvärvet är ett led i Stena Fastigheter strategi att expandera i tillväxtkommunerna via förvärv och nyproduktion. Stena Fastigheter har därmed totalt 8 000 lägenheter i Malmöregionen och 167 000 kvadratmeter kommersiella ytor, vilket gör bolaget till ett av de största privata fastighetsbolagen i regionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige