Image
Stena Fastigheter har nu pågående bostadsprojekt i gång i nya stadsdelen Vega.
Stena Fastigheter har nu pågående bostadsprojekt i gång i nya stadsdelen Vega. Bild: Stena Fastigheter/SandellSandberg

Satsningen på Haninge fortsätter – startar tredje projektet

Bostäder Stena Fastigheter har nu startat ett nytt nyproduktionsprojekt i Vega, Haninge. Projekt Stella omfattar totalt 82 hyresrätter och två kommersiella lokaler och kommer stå klart till våren 2026. Totalt ska de bygga nära hälften av de 3 500 bostäder som planeras för området Vega.
Publicerad den 19 September 2024

Det nya bostadsprojektet Stella kommer att bestå av 82 hyresrättslägenheter och 2 kommersiella lokaler. Med en vision om att skapa trivsamma bostäder för det enkla och nära livet i Vega uppförs nu Stella som kombinerar en trevlig gestaltning med att även ta tillvara på ytorna mellan husen genom en öppen gård med bland annat träningsyta för de boende.
– Vi är stolta över att vi nu har tre pågående bostadsprojekt i gång i Vega. Att vi kan hålla takt i utvecklingen av Vega och därmed närma oss en helt utvecklad ny stadsdel med blandade boendeformer och blandad gestaltning som ger möjlighet att skapa den trygga och trivsamma stadsdel vi haft vision av, säger PG Sabel, vd på Stena Fastigheter i Stockholm.

Projektet i Vega är en del av Stena Fastigheters långsiktiga strategi i att utveckla med omtanke. I Vega skapas en helt ny stadsdel och totalt cirka 3 500 bostäder tillskapas varav Stena Fastigheter står för nästan hälften av dessa.

De totalt 82 lägenheterna kommer att vara i storlekarna 1-4 rum och kök och stå klart till våren 2026. Projektet kommer att miljömärkas enligt Svanen.

Totalentreprenör för projektet är Bergman & Höök och arkitekt är Sandellsandberg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige