Image
Vega i Haninge.
Vega i Haninge. Bild: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter byggstartar i Haninge

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter byggstartar nu bostadsprojekten Juno och Mira i Vega, Haninge kommun. Projekten omfattar totalt 130 lägenheter fördelat på 68 bostadsrätter och 62 hyresrätter.
Publicerad den 12 Juni 2024

Den nya stadsdelen Vega fortsätter att växa fram i Haninge, söder om Stockholm. Totalt är det cirka 3 500 nya bostäder som tillskapas i Vega varav Stena Fastigheter står för nästa häften av dessa. Stena Fastigheter har hittills färdigställt cirka 1 049 bostäder och har idag 125 under produktion i hyresrättsprojektet Atlantis.

Nu startar även produktionen för projekten Juno och Mira. Juno består av 68 stycken bostadsrätter medan Mira omfattar 62 stycken hyresrätter samt en kommersiell lokal i bottenplan.

Totalentreprenör för projektet är Hökerum Bygg och arkitekt är Brunnberg och Forshed.

– Det känns extra kul att få starta ytterligare ett projekt i dessa tider. Ett projekt som dessutom omfattar både hyresrätter och bostadsrätter. Det är genom ett bra och kreativt arbete tillsammans med Hökerum Bygg som vi nu kommit fram till byggstart och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete tillsammans, säger Anders Erlandsson, vd på Stena Fastigheters utvecklingsbolag Stena Bygg.

– Det har varit en inspirerande och utmanande process där vi på Hökerum Bygg tillsammans med Stena Bygg har jobbat hårt för att nå de hållbarhetsmål och den prisnivå som sattes upp för projektet. Nu ser vi fram emot ett givande samarbete i framtiden och att fortsätta bygga bra och hållbara bostäder, säger Fredrik Ståhl, styrelseordförande och ägare på Hökerum Bygg AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Sernekes nästa skyskrapa: "Äntligen landat"

Bygg/Arkitektur Det har blivit grönt ljus från högsta juridiska instans att Serneke Invest nu kan gå vidare med sitt stora projekt i Lund. Vice vd Patrik Lindström berättar om det efterlängtade beslutet, men också om hur viktigt det är för projektet att inflationen nu viker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige