Image
Croisette får uthyrningsuppdrag i munkedal.

Croisette ska hyra ut i Munkedal

Bolag Croisette har fått uppdraget av Hökerum Bygg att arbeta med uthyrningen av cirka 65 000 kvadratmeter handel samt lager- och logistik.


Hökerum Bygg köper 170 000 kvadratmeter mark.

Hökerum Bygg köper 170 000 kvadratmeter mark utmed E6:an

Transaktioner Hökerum Bygg har förvärvat 170 000 kvadratmeter mark på bästa läge vid E6 i Munkedals kommun norr om Uddevalla och här ska ett handels- och logistikområde utvecklas. Marken som ligger vid avfart 100 längs med E6 norrut är detaljplanerad och ligger i direkt anslutning till McDonalds som redan är etablerat.


Magnolia Bostad köper mark i Sundbyberg för att utveckla Ursviks Torn.

Magnolia Bostad köper mark i Sundbyberg – ska utveckla Ursviks Torn

Transaktioner Magnolia Bostad har under juni månad förvärvat mark i Ursvik, Sundbyberg för utveckling av Ursviks Torn som kommer att rymma cirka 180 bostäder om cirka 10 500 kvadratmeter BTA samt cirka 370 kvadratmeter BTA för lokaler. Antalet förvärvade byggrätter ingick i redovisat antal byggrätter i Magnolia Bostads halvårsrapport.


NREP köper av Hökerum Bygg.

NREP köper i Göteborg

Transaktioner NREP köper 313 lägenheter för unga och studenter i Selma stad på Hisingen av Hökerum Bygg.


Illustrationsbild på planerad bebyggelse i inom Backa 866:847 och 866:831.

Två byggherrar utvecklar bostäder i hett område

Bostäder Både Skanska och Hökerum Bygg vill sätta spaden i marken redan nästa år. Fastighetssverige berättar mer planerna, som bland annat innefattar ett elvavåningshus.


Södra Änggården kan snart börja byggas.

Mark- och miljödomstolen avslår överklaganden i Södra Änggården

Bygg/Arkitektur Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården. Byggnationen av knappt 2000 bostäder, skolor och parker kan därmed påbörjas i år.


Johan Lind (till vänster) tar över rollen som vd för Hökerum Bygg efter Fredrik Ståhl.

Johan Lind blir ny vd på Hökerum Bygg

Karriär Från årsskiftet får Hökerum Bygg en ny, extern vd. Det är företagets vice vd Johan Lind som tillträder tjänsten,


Hökerum bygger åt Signum.

Hökerum bygger åt Signum

Bygg/Arkitektur Hökerum Bygg och Signum Fastigheter har ingått ett samarbete i projektet Bryggargatan 9, som ligger i det gamla fina området Telegrafen i Nynäshamn. Hökerum Bygg kommer utföra totalentreprenaden och går även in som delägare i projektet. Båda parter ser projektet som ett startskott för ett långsiktigt samarbete mellan bolagen. Säljstarten är planerad till hösten 2020 och vi räknar med att byggstarta under början av 2021.


Johan Lind, ny vice vd för Hökerum Bygg.

Ny vice vd på Hökerum Bygg

Karriär I början av maj delades Hökerum-koncernen upp. I samband med detta har en ny vice vd för Hökerum Bygg tillsatts.


Södra Änggården.

Fyra bostadsutvecklare miljardköper i Södra Änggården

Transaktioner Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter och Hökerum Bygg köper merparten av bostadsbyggrätterna i Södra Änggården för 1,7 miljarder kronor.


Hökerum Bygg vinner markanvisning i Uppsala

Bygg/Arkitektur Hökerum Bygg har vunnit en markanvisning i Ulleråker som är en ny stadsdel i Uppsala. Det är Vattentornsparken – Södra kvarteret som ska bebyggas. Hökerum Byggs bidrag till kvarteret är ett höghus med upp till tolv våningar.


Markanvisningar klara för Älta torg

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB och Hökerum Bygg AB kommer att tilldelas mark vid nya Älta torg för att bygga 235 bostäder. Markanvisningarna ger en intäkt till Nacka kommun på cirka 230 miljoner kronor.


Bonava och Vasakronan säljer byggrätter i Sundbyberg

Transaktioner Bonava och Vasakronan säljer, genom det samägda bolaget Stora Ursvik, byggrätter i Sundbyberg för 444 miljoner kronor.


Hökerum köper byggrätt av Sveafastigheter

Transaktioner Ulricehamnsföretaget Hökerum Bygg kommer att bygga Vällingby Parkstads nya, bönformade profilbyggnad. I torsdags skrevs köpehandlingarna på där Sveafastig-heter avyttrar sin byggrätt för cirka 140 bostadsrätter.


Masthusen.

Diligentia säljer byggrätter i Masthusen

Transaktioner Diligentia säljer ett kvarter bostadsbyggrätter i Malmö-stadsdelen Masthusen till Hökerum Bygg.


300-miljonersaffär i Ulricehamn

Transaktioner Hökerum Fastigheter köper Majblommans Fastigheter AB i Ulricehamn, ett bestånd om 29 fastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 300 miljoner kronor.


Linköpingsbo flyttas fram ett år

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadsexpot Linköpingsbo flyttas fram ett år, till 2017.


Diligentia säljer byggrätter i området Masthusen

Transaktioner Diligentia har sålt byggrätter för fem kvarter bostäder i Masthusen i Malmö. Området blir först i Norden med att miljöklassas enligt Breeam Communities.