Image

Eklandia förädlar Sillfabriken i Göteborg

Bygg/Arkitektur Eklandia bygger om Sillfabriken på Banehagsliden 2 i Klippanområdet i Göteborg. Om ett år flyttar de första kontorshyresgästerna in.


Eklandia hyr ut 10 500 kvadratmeter

Uthyrning Eklandia har tecknat hyresavtal med JAB Logistics AB avseende en logistikyta om cirka 10 500 kvadratmeter på Oljevägen i Arendal, Göteborg.


Sillfabriken vid Klippan, Göteborg.

Eklandia satsar över 100 miljoner på nytt projekt

Bygg/Arkitektur Eklandia genomför nu en omfattande ombyggnation av Sillfabriken på Banehagsliden 2 i Klippan, Göteborg. Sillfabriken kommer att ha en uthyrningsbar yta om cirka 5 700 kvadratmeter och redan nu har totalt 4 300 kvadratmeter hyrts ut.


Jollyroom hyr 9 500 kvadratmeter av Eklandia.

Eklandia hyr ut 9 500 kvadratmeter

Uthyrning Eklandia har tecknat ett femårigt hyresavtal med Jollyroom avseende en lokal om 9 500 kvadratmeter i Tagene, Göteborg.


Kakeldaxgruppen expanderar hos Eklandia i Göteborg

Uthyrning Eklandia har tecknat hyresavtal med Kakeldaxgruppen avseende en tillbyggnad i anslutning till befintliga lokalytor i Tagene, Göteborg. När tillbyggnaden är färdigställd uppgår Kakeldaxgruppens totala yta till drygt 5 800 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 26 miljoner kronor.


Harry Sjögren köper i Kungsbacka

Transaktioner Harry Sjögren köper Kungsporten vid Säröleden mellan Göteborg och Kungsbacka för 154 miljoner kronor.


Gidenstam ny projektutvecklingschef på Eklandia

Karriär Martin Gidenstam har arbetat inom Eklandia sedan 2012. Nu har han utnämnts till projektutvecklingschef.


Eklandia hyr ut till Best Transport

Uthyrning Eklandia Fastighets AB, dotterbolag inom Castellumkoncernen, har tecknat hyresavtal med Best Transport avseende en lokal om cirka 2 250 kvadratmeter i Kallebäck, Göteborg.


Fem företag ligger bakom satsningen på Port of Gothenburg Logistics Park.

Kvintett bakom stor logistikpark i Göteborg

Bygg/Arkitektur Nu växer en ny logistikpark fram precis intill Göteborgs Hamn. Parken är hela en miljon kvadratmeter stor och förväntas skapa över 2 000 nya arbetstillfällen. Fem företag är fastighetsägare i den nya parken.


Eklandia köper två fastigheter i Tagene

Transaktioner Eklandia stärker närvaron i Tagene, Göteborg genom köp av industrifastigheterna Kärra 75:2 och 75:4 för 127 miljoner kronor.


JLL får uthyrningsuppdrag av Eklandia

Uthyrning Eklandia har tecknat ett exklusivt uthyrningsavtal med JLL för att hitta hyresgäster till 9 500 kvadratmeter på Tagenevägen i Göteborg.


Let’s deal flyttar till Amerikahuset

Uthyrning Let’s deal flyttade nyligen in i nyrenoverade lokaler i Amerikahuset på Barlastgatan i Göteborg. Tenant & Partner har bistått som rådgivare till företaget genom hela omlokaliseringsprocessen.


Nu presenterar Eklandia de första hyresgästerna i projektet Blenda på Lindholmen i Göteborg.

Första hyresgästerna i Eklandias Blenda

Uthyrning Nu byggstartar Eklandia kontorsprojektet Blenda på Lindholmen i Göteborg. Investeringen uppgår till 212 miljoner kronor och redan nu är 20 procent av ytorna uthyrda. Här är de första hyresgästerna.


Eklandia rekryterar från Kungsleden

Karriär Eklandia rekryterar en fastighetschef som får ansvaret för bolagets förvaltningsområde Hisingen. Han kommer närmast från Kungsleden.


Eklandia väljer Gothnets fibernät

Bolag Göteborg Energis dotterbolag Gothnet och Eklandia har slutit ett nytt avtal. Avtalet innebär att Gothnet ansluter alla Eklandias fastigheter till fibernätet.


Eklandia hyr ut i Göteborg

Uthyrning Eklandia har tecknat hyresavtal avseende lager- och logistiklokaler i Göteborg om totalt 17 000 kvadratmeter. De nya hyresgästerna är Denson Logistics, KW Wheels och Sandryds Group.


Eklandia köper Vasakronans enda fastighet på Lindholmen.

Vasakronan och Eklandia i bytesaffär

Transaktioner Vasakronan och Eklandia genomför en bytesaffär i Göteborg. Vasakronan köper inom vallgraven för 65 miljoner medan Eklandia köper på Lindholmen för 115 miljoner kronor.


Nya chefer på Eklandia

Karriär Eklandia startar en ny avdelning med fokus på projektutveckling. Hans Stridh internrekryteras som chef för avdelningen. Eklandia har också internrekryterat Marijana Rosenqvist som ny fastighetschef.


Eklandia uppför nytt stort logistikcenter på Hisingen

Bygg/Arkitektur Eklandia har valts ut som en av två aktörer att uppföra ett nytt logistikcenter på Hisingen av ett slag som i dag inte finns i Göteborg.


Hemfosa genomför Castellumaffären

Transaktioner Hemfosa genomför nu storaffären med Castellum. Hemfosa köper 53 samtliga Corallens fastigheter i Värnamo och Växjö samt en fastighet av Eklandia i Göteborg. Det underliggande värdet är 2 044 miljoner kronor, i nivå med den senaste värderingen.