Image

Bockasjö byggstartar ny logistikterminal i Örebro

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget till Postnords nya anläggning i Örebro som kommer att omfatta nästan 26 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 12 Augusti 2016
Joakim Hedin, Åsa Sigurdh, Kenneth Nilsson och Anders Holm. Bild: Bockasjö AB
Joakim Hedin, Åsa Sigurdh, Kenneth Nilsson och Anders Holm.

– Logistikbranschen hanterar gods i mycket större mängd än någonsin tidigare. Vår anläggning blir den modernaste i sitt slag och ett referensobjekt för liknande projekt i framtiden, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

Han tog på torsdagen det första spadtaget tillsammans med Postnord Sveriges vd Anders Holm, Åsa Sigurdh, produktionsutvecklingschef Postnord Sverige och kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson.

Den nya anläggningen omfattar totalt 26 589 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den utformas som en paketsorteringsanläggning kopplad till en så kallad crossdocking-terminal för styckegods. Allt ska stå klart i augusti 2017 och gå i full drift i februari 2018, efter att en ny paketsorteringsanläggning installerats under hösten 2017.

– Bockasjö är en stabil partner med stor förståelse för våra behov i den snabbrörliga paketbranschen. Den nya anläggningen i Örebro blir ett viktigt nav i vår verksamhet, säger Anders Holm.

Alecta och Bockasjö bildade i februari i år ett gemensamt nytt logistikbolag – Logistikfastigheter i Sverige AB. Den nya anläggningen i Örebro kommer efter uppförandet att övertas av bolaget.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige