Image

Bockasjö byggstartar ny logistikterminal i Örebro

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget till Postnords nya anläggning i Örebro som kommer att omfatta nästan 26 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 12 Augusti 2016
Joakim Hedin, Åsa Sigurdh, Kenneth Nilsson och Anders Holm. Bild: Bockasjö AB
Joakim Hedin, Åsa Sigurdh, Kenneth Nilsson och Anders Holm.

– Logistikbranschen hanterar gods i mycket större mängd än någonsin tidigare. Vår anläggning blir den modernaste i sitt slag och ett referensobjekt för liknande projekt i framtiden, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

Han tog på torsdagen det första spadtaget tillsammans med Postnord Sveriges vd Anders Holm, Åsa Sigurdh, produktionsutvecklingschef Postnord Sverige och kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson.

Den nya anläggningen omfattar totalt 26 589 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den utformas som en paketsorteringsanläggning kopplad till en så kallad crossdocking-terminal för styckegods. Allt ska stå klart i augusti 2017 och gå i full drift i februari 2018, efter att en ny paketsorteringsanläggning installerats under hösten 2017.

– Bockasjö är en stabil partner med stor förståelse för våra behov i den snabbrörliga paketbranschen. Den nya anläggningen i Örebro blir ett viktigt nav i vår verksamhet, säger Anders Holm.

Alecta och Bockasjö bildade i februari i år ett gemensamt nytt logistikbolag – Logistikfastigheter i Sverige AB. Den nya anläggningen i Örebro kommer efter uppförandet att övertas av bolaget.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY