Image

Eklandia hyr ut i Göteborg

Uthyrning Eklandia har tecknat hyresavtal avseende lager- och logistiklokaler i Göteborg om totalt 17 000 kvadratmeter. De nya hyresgästerna är Denson Logistics, KW Wheels och Sandryds Group.
Publicerad den 6 Mars 2015
Eklandia hyr ut lager och logistiklokaler i Göteborg om 17 000 kvadratmeter Bild: Eklandia
Eklandia hyr ut lager och logistiklokaler i Göteborg om 17 000 kvadratmeter

Hyresavtalen har tecknats i fastigheterna på Transportgatan 17 och 37B i Bäckebol samt på Mejerigatan 1 i Kallebäck och har en genomsnittlig kontraktslängd om fem år.

– Det är trevligt att få hälsa Denson Logistics, Sandryds Group och KW Wheels välkomna som hyresgäster till Eklandia. Uthyrningarna är en temperaturmätare på logistikmarknaden i Göteborg och Eklandia har nu endast ett fåtal vakanser bland våra lager- och logistikfastigheter, säger Cecilia Fasth, vd för Eklandia Fastighets AB.

– För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser med att starta nya logistikprojekt. I höstas förvärvade vi byggklar logistikmark i närheten av Sörredsvägen i Göteborg. Vi har dessutom valts ut att uppföra ett nytt stort logistikcenter på Hisingen, i direkt anslutning till Göteborgs hamn, där vi tilldelats mark som möjliggör nyproduktion upp till 75 000 kvadratmeter, tillägger Cecilia Fasth.

Eklandia ingår i Castellum-koncernen som genom sina sex dotterbolag är Sveriges största ägare av logistikfastigheter. Vi ser oss därför som en kunnig och långsiktig partner för logistikföretag som vill etablera sig i regionen.

Uthyrningarna till Denson Logistics AB och Sandryds Group AB har skett i samarbete med Colliers.

Uthyrningen till KW Wheels AB har skett i samarbete med CBRE.
Utöver ovanstående uthyrningar har Eklandia även tecknat ett korttidsavtal med ett större internationellt företag avseende en logistiklokal om 9 200 kvadratmeter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige