Image
Pangeas analyschef Mikael Söderlundh om transaktionsmarknaden för logistik just nu och framöver.

Söderlundh: Frågan som kommer sätta spelfältet på transaktionsmarknaden

Bolag Både på transaktionsmarknaden och på börsen är det logistikbolagen som visar mest motståndskraft i dessa tuffa ekonomiska tider. För Fastighetssverige berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om segmentets styrkor, utmaningarna framöver och den stora frågan som kan komma att sätta spelfältet på transaktionsmarknaden.


Haglöfs hyr stort av Logicenters i Eskilstuna.

Haglöfs hyr stort av Logicenters

Uthyrning Svenska outdoorvarumärket Haglöfs flyttar in i Eskilstuna Logistikpark. Det står nu klart efter att bolaget tecknat ett flerårigt hyresavtal med Logicenters på totalt 18 000 kvadratmeter.


Vinden AB flyttar in hos Logicenters i Brunna.

Vinden flyttar in hos Logicenters i Brunna

Uthyrning Logicenters anläggning i Brunna logistikpark har fått sin första hyresgäst. Det är förvaringsföretaget Vinden AB som har flyttat in. Det långsiktiga hyresavtalet avser 10 850 kvadratmeter av fastigheten.


Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark.

Platzer och Bockasjö hyr ut stort i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjö har skrivit avtal med en internationell fordonstillverkare som etablerar sig på 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och planerad inflyttning april 2023. Uthyrningen innebär att dryga 90 000 kvadratmeter av Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark är uthyrt.


Kevin Mofid, Head of Industrial Research, Savills.

Motvind och medvind inom logistik – experten spår tuff vinter

Bolag Kevin Mofid, Head of Logistics & Industrial Research på Savills, ser en jämnvikt inom logistiksegmentet just nu där finns en balans mellan motgångarna och medgångarna på marknaden. Han flaggar dock för att vintern kommer att bli tuff och att motvindarna kan öka i styrka. Under Fastighetssveriges event Stora Logistikdagen berättade han mer om utvecklingen på en europeisk nivå.


Logicenters vd Mattias Kettelhoit använder filmen Braveheart för att illustrera hur han upplever läget på logistikmarknaden just nu.

Kettelhoits syn på investerarläget: "Som Braveheart"

Bolag Värderingarna för de noterade logistikbolagen har kommit ner en bra bit sedan topparna runt årsskiftet, men samtidigt har priserna på direktmarknaden hållits uppe. Logicenters vd Matthias Kettelhoit använder den klassiska filmen Braveheart för att illustrera hur han upplever investeringsläget på logistikmarknaden just nu och han ger också sin syn på transaktionsmarknaden för logistik under fortsättningen av 2022.


Den europeiska logistikaktören VGP har utsett Mikael Teljstedt till landschef när de expanderar sin verksamhet till Sverige.

Tar plats hos europeisk logistikaktör – så ska de växa i Sverige

Bolag Mikael Teljstedt blir ny landschef när den europeiska logistikutvecklaren VGP, med säte i Belgien, satsar på att etablera en svensk avdelning inom koncernen. För Fastighetssverige berättar han om bolagets ambitioner, den nordiska närvaron och hur de ska växa på den svenska marknaden.


Stora Logistikdagen
Kevin Mofid, Head of Industrial Research, Savills.

Stora Logistikdagen: Internationella trender – vad är på väg till Sverige?

Stora Logistikdagen Den 15 september är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med lager- och logistikfastigheter. Under dagen får vi lyssna till en av världens ledande experter på området – Savills Head of Industrial research Kevin Mofid.


Stora Logistikdagen
Michiel van Veen.

Stora Logistikdagen: UPS vd om utvecklingen i logistiksektorn

Stora Logistikdagen Den 15 september är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med lager- och logistikfastigheter. Under dagen får vi lyssna till en intressant intervju med UPS vd i Norden och Irland, Michiel van Veen, och hans syn på utvecklingen i logistiksektorn och utmaningarna framöver.


Stora Logistikdagen
Fredrik Jagersjö Rosell.

Stora Logistikdagen: Panattonis vd om planerna

Stora Logistikdagen Den 15 september är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med lager- och logistikfastigheter. Under dagen får vi lyssna till en intressant intervju med Fredrik Jagersjö Rosell om logistikjätten Panattonis planer och utmaningar.


Stora Logistikdagen
Amanda Welander, Arne Andersson och Mattias Persson står för ett antal tunga analyser på Stora Logistikdagen den 15 september på GT30 i Stockholm.

Stora Logistikdagen: Tunga analyser inleder dagen

Stora Logistikdagen Den 15 september är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med lager- och logistikfastigheter. Dagen inleds med tre tunga analyspass som ger dig full koll på dagsläget och framtidsutsikterna.


Catena bygger logistikanläggning för Elgiganten i Jönköping.

Catena bygger logistikanläggning för Elgiganten

Bygg/Arkitektur Catena har tecknat avtal med Elgiganten gällande byggnation och uthyrning av en ny logistikanläggning i Jönköping om totalt 86 600 kvadratmeter. Byggnaden, som kan bli Sveriges första WELL-certifierade logistikanläggning, ska stå klar 2024 och den totala investeringen väntas uppgå till 813 miljoner kronor.


Stora Logistikdagen
Den 15 september är det dags för årets upplaga av Stora Logistikdagen på Helio GT30 i Stockholm.

Stora Logistikdagen: Notera den 15 september i almanackan!

Stora Logistikdagen Den 15 september är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med lager- och logistikfastigheter. Det är på Helio GT30 i Stockholm du blir uppdaterad på de allra senaste trenderna inom segmentet samtidigt som du får tid att knyta nya värdefulla kontakter. Säkra era platser redan i dag!


Ulf Brandes.

Cushman & Wakefield: Hög aktivitet på logistikmarknaden trots en osäker omvärld

Sverige I Cushman & Wakefields rapport Logistics Sweden 2022 ges en uppdaterad syn på den svenska logistikmarknaden. Bland annat konstaterar man att 2022 inleddes med ett riktigt starkt första kvartal.


Catena inleder nästa etapp i Landvetter och tecknar nytt avtal.

Catena inleder nästa etapp i Landvetter och tecknar nytt avtal

Uthyrning Catena har tecknat avtal med MM-Sport gällande byggnation och uthyrning av en ny logistikanläggning på Logistikposition Landvetter i Härryda kommun, nära Göteborg. Byggnaden väntas stå klar under 2024 och den totala investeringen väntas uppgå till 449 miljoner kronor.


Visonsbild för Sportshopens lager i Sörred Logistikpark.

Sportshopen hyr 24 300 kvadratmeter i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjös gemensamma JV-bolag Sörred Logistikpark välkomnar Sportshopen som hyresgäst. Den svenska sportmode- och fritidskoncernen etablerar sig i en nyproducerad logistikbyggnad om 24 300 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:12 i Sörred Logistikpark. Avtalet är på tio år med grön bilaga. Tillträdet beräknas till våren 2023.


Logicenters storsatsar i Nykvarn och köper mark av Veidekke.

Logicenters storsatsar i Nykvarn – köper mark av Veidekke

Transaktioner Logicenters fortsätter att växa i Storstockholm och nu står det klart att man förvärvat över 200 000 kvadratmeter mark i Nykvarn från Veidekke. Nykvarn ligger strax söder om huvudstaden och Logicenters initiala plan är att bygga en ny byggnation på 50 000 kvadratmeter.


Catena hyr ut till Menigo och byggstartar därmed fastigheten Dansered 1:64 på Logistikposition Landvetter.

Catena hyr ut och byggstartar ny anläggning i Logistikposition Landvetter

Uthyrning Catena tecknar hyresavtal med Menigo och investerar 607 miljoner kronor på Logistikposition Landvetter.


Ingram utökar hos Logicenters med 18 000 kvadratmeter i Brunna.

Ingram utökar med 18 000 kvadratmeter i Brunna

Uthyrning Ingram Micro blir ny hyresgäst för den utbyggda delen av Logicenters fastighet i Brunna. Under året kommer fastigheten anpassas efter kundens behov, något som kommer stå klart i oktober 2022.


Colliers får stort uthyrningsuppdrag i Vaggeryd av Logistea.

Colliers får exklusivt uthyrningsuppdrag av Logistea

Uthyrning Colliers har av Logistea fått ett exklusivt uthyrningsuppdrag i Vaggeryd. Uppdraget avser cirka 100 000 kvadratmeter byggklar mark med attraktivt läge.