Image

Jollyroom hyr 19 500 kvadratmeter i Göteborg av Prologis

Uthyrning Prologis thar tecknat ett hyresavtal på nära 19 500 kvadratmeter med e-handelsbolaget Jollyroom. Lokalerna ligger i Göteborg Park II, DC2 and DC3, i Torslanda.
Publicerad den 30 November 2018
Jollyroom hyr 19 500 kvadratmeter i Göteborg av Prologis. Bild: Prologis
Jollyroom hyr 19 500 kvadratmeter i Göteborg av Prologis.

Jollyroom har tecknat hyresavtal på två moderna logistiklokaler i den nybyggda Göteborg Park II. Totalt omfattar avtalet nästan 19,500 kvadratmeter. Logistikparkerna i Torslanda har en strategisk placering för alla företag som vill vara nära Göteborgs hamn och Landvetters flygplats, samtidigt som de är väl positionerade för att nå hela Norden.
? I och med det här avtalet är nu hela den nya logistikparken uthyrd tidigare än beräknat, vilket bara bekräftar hur attraktivt vårt parkkoncept är och det tryck som råder på marknaden för logistiklokaler i Göteborg, säger Johan Nihlmark, Director and Market Officer på Prologis Nordics.

Hyresgästen Jollyroom är ett av Nordens största och snabbast växande e-handelsföretag med över två miljoner registrerade kunder och en omsättning på mer än en miljard miljard. Bolaget etablerades 2010 och är fokuserade på barn- och babyprodukter. Jollyroom finns idag i Norge, Sverige, Danmark, Finland och Tyskland.
? Vi har hittills i år haft en fortsatt lönsam tillväxt på över 50 procent och investerar löpande i nya lokaler och system för att kunna hantera större volymer och den logistiska utmaning en så kraftig tillväxt medför, säger Ole Sauar, vd och majoritetsägare av Jollyroom
? Bara under 2018 har vi ökat vår totala lageryta från 35 000 till 85 000 kvadratmeter. Prologis har varit en mycket bra samarbetspartner på fastighetssidan och vi ser goda möjligheter till framtida samarbeten i samband med Jollyrooms fortsatta Europaexpansion
? Vi är glada över att kunna välkomna Jollyroom som ny kund och samtidigt kunna hjälpa dem i deras expansion internationellt. Prologis är ett globalt företag som är något så unikt som en one-stop-shop för logistiklokaler i Europa och vidare ut i världen, berättar Johan Nihlmark och fortsätter:
? När nu hela vår nya park är uthyrd arbetar vi nu vidare med nya planer för Göteborgsregionen så att vi även fortsättningsvis kan erbjuda marknaden moderna logistiklokaler. Vi ser även fortsatt en stor efterfrågan på moderna lager i Göteborgsregionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige