Image
Castellum hyr ut 20 400 kvadratmeter till Jollyroom i Göteborg.
Castellum hyr ut 20 400 kvadratmeter till Jollyroom i Göteborg. Bild: Castellum

Castellum hyr ut 20 400 kvadratmeter till Jollyroom

Uthyrning E-handelsbolaget Jollyroom tecknade i våras hyresavtal med Castellum och har nu tillträtt en logistiklokal om cirka 20 400 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Castellum har nyligen färdigställt första etappen om totalt cirka 30 000 kvadratmeter logistikparken som har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn.
Publicerad den 24 September 2018
Annons
Image

Castellum har tidigare kommunicerat att e-handelsbolaget Bagaren och Kocken tecknat hyresavtal om 10 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Uthyrningen till Jollyroom innebär därmed att första etappen om cirka 30 000 kvadratmeter är fullt uthyrd och inflyttad.

Jollyroom hyr sedan tidigare två logistiklokaler av Castellum i Göteborg om totalt närmare 23 000 kvadratmeter. Deras lagerkapacitet utökas nu ytterligare genom etableringen i Hisingen Logistikpark.

– Uthyrningen till Jollyroom är en av de större logistikuthyrningarna som gjorts i Sverige i år och visar på det ökade lagerbehovet inom e-handeln. Vi är glada över att kunna hjälpa Jollyroom att växa inom vårt fastighetsbestånd och på så sätt ytterligare fördjupa vårt samarbete, säger Mariette Hilmersson, vd för Region Väst i Castellum.

– Castellum har varit en solid partner på fastighetssidan och en bidragande faktor till att bolaget kunnat växa lönsamt i en tuff konkurrenssituation, säger Jollyrooms grundare och majoritetsägare Ole Sauar.

– För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos oss för att starta flera nya logistikprojekt, bland annat planerar vi andra etappen om cirka 35 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Vi har även möjlighet att bygga 5 000 kvadratmeter på Östra Sörredsvägen och snart även 6 600 kvadratmeter i Arendal, säger Mariette Hilmersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY