Image
Castellum hyr ut 20 400 kvadratmeter till Jollyroom i Göteborg.
Castellum hyr ut 20 400 kvadratmeter till Jollyroom i Göteborg. Bild: Castellum

Castellum hyr ut 20 400 kvadratmeter till Jollyroom

Uthyrning E-handelsbolaget Jollyroom tecknade i våras hyresavtal med Castellum och har nu tillträtt en logistiklokal om cirka 20 400 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Castellum har nyligen färdigställt första etappen om totalt cirka 30 000 kvadratmeter logistikparken som har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn.
Publicerad den 24 September 2018
Annons
Image

Castellum har tidigare kommunicerat att e-handelsbolaget Bagaren och Kocken tecknat hyresavtal om 10 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Uthyrningen till Jollyroom innebär därmed att första etappen om cirka 30 000 kvadratmeter är fullt uthyrd och inflyttad.

Jollyroom hyr sedan tidigare två logistiklokaler av Castellum i Göteborg om totalt närmare 23 000 kvadratmeter. Deras lagerkapacitet utökas nu ytterligare genom etableringen i Hisingen Logistikpark.

– Uthyrningen till Jollyroom är en av de större logistikuthyrningarna som gjorts i Sverige i år och visar på det ökade lagerbehovet inom e-handeln. Vi är glada över att kunna hjälpa Jollyroom att växa inom vårt fastighetsbestånd och på så sätt ytterligare fördjupa vårt samarbete, säger Mariette Hilmersson, vd för Region Väst i Castellum.

– Castellum har varit en solid partner på fastighetssidan och en bidragande faktor till att bolaget kunnat växa lönsamt i en tuff konkurrenssituation, säger Jollyrooms grundare och majoritetsägare Ole Sauar.

– För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos oss för att starta flera nya logistikprojekt, bland annat planerar vi andra etappen om cirka 35 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Vi har även möjlighet att bygga 5 000 kvadratmeter på Östra Sörredsvägen och snart även 6 600 kvadratmeter i Arendal, säger Mariette Hilmersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige