Image
Mariette Hilmersson, vd för Willhem.

Storägaren går in för att rädda Willhems rating

Bolag Som sist ut av bolagen att presentera rapporten för Q3 var Willhem, som under året fått en sämre rating som bedöms ha negativa utsikter. Vd Mariette Hilmersson menar att hyresförhandlingarna blir centrala i det här läget. Men det kommer finnas lägen att med försiktighet både byggstarta och förvärva.


Mariette Hilmersson, ny vd för Willhem.

Willhems nya vd: "Det går att hitta glädje i att jobba mot yttre hot"

Bolag I Mariette Hilmerssons första intervju som vd för bostadsbolaget Willhem berättar hon för Fastighetssverige om de krafttag och utmaningar som bolaget står inför. Men också om kontrasterna mellan att komma från Castellum och att återvända till ett bostadsbolag.


Mariette Hilmersson, vd för Willhem.

Willhem ökar hyresintäkter och driftnetto

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Willhem redovisar ökade hyresintäkter och driftnetto i andra kvartalet 2023 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.


Karl Persson, Sverige-vd för Cushman & Wakefield och Mariette Hilmersson, vd för Region Väst på Castellum.

Göteborgs kontorsmarknad: "Den nya trenden är att det inte finns någon trend"

Uthyrning Under Fastighetssveriges event Stora Kontorsdagen Göteborg gästade Karl Persson, Sverige vd för Cushman-Wakefield och Mariette Hillmersson, avgående vd för Castellum region Väst. Tillsammans spanade de om de avvaktande investeringarna och med fingret i luften om vad som väntar.


Mariette Hilmersson framför Willhems projekt på Junegatan i Jönköping. Obs. Bilden är ett montage.

"Att Första AP-fonden är ägare gör att uppdraget känns särskilt hedervärt"

Bolag En av branschens tunga aktörer har gjort klart med ny ledare. I sommar tar Mariette Hilmersson över som vd för Willhem. För Fastighetssverige ger hon sin syn på Willhem, att få Första AP-fonden som ägare, utmaningarna för branschen framöver och blickar tillbaka på sina år på Castellum.


Mariette Hilmersson blir ny vd för Willhem

Mariette Hilmersson utsedd till ny vd för Willhem

Karriär Styrelsen för Willhem AB har utsett Mariette Hilmersson till ny verkställande direktör. Mariette Hilmersson kommer närmast från rollen som vd för Region Väst på Castellum.


Castellum bygger nytt polishus där GP:s tryckeri tidigare låg.

Castellum bygger nytt polishus på Hisingen

Uthyrning Nu startar bygget av Hisingens nya polishus på Exportgatan. Här skapar Castellum ändamålsenliga lokaler på platsen där Göteborgs-Postens gamla tryckeri en gång låg. Det nya polishuset är cirka 9 000 kvadratmeter stort och förväntas stå klart för inflyttning under andra kvartalet 2025.


Castellum utvecklar nytt för Blå Stjärnans Djursjukhus i Lackarebäck.

Castellum utvecklar nytt för Blå Stjärnans Djursjukhus

Bygg/Arkitektur Castellum och stiftelseägda Blå Stjärnans Djursjukhus utvecklar nytt specialistdjursjukhus i Mölndal. Sjukhuset kommer bli Sveriges största smådjursklinik och de 7 000 kvadratmeter kommer innehålla en avancerad medicinsk praktik där djurvälfärd och djurskydd är viktiga byggstenar.


Halvorsäng logistikpark.

Castellum redo att bygga nytt stort logistikområde i Göteborg

Bygg/Arkitektur Det våras för Göteborg som Skandinaviens ledande logistikstad. Kommunfullmäktige har godkänt Castellums och Göteborgs Hamns gemensamma utvecklingsbolag, och inom kort sätts spaden i jorden för skapandet av Halvorsäng Logistikpark, bestående av 270 000 kvadratmeter logistikmark.


Gateway Säve.

SEEL flyttar in på Säve redan nu

Uthyrning Ledning och organisation för SEELs (Swedish Electric Transport Laboratory) etablerar sig i förtid på Gateway Säve där den största SEEL-anläggningen nu byggs. Här kommer näringslivet samarbeta med akademi och institut för att skynda på omställningen och göra Sverige ledande inom elektromobilitet. Anläggning som ska stå klar 2023.


Gateway Säve.

Vätgasbolag till Gateway Säve

Uthyrning Energibolaget Nilsson Energy, en pionjär inom grön vätgasproduktion, väljer att etablera sig på Gateway Säve. Här kommer man att utveckla och producera nyckelfärdiga containerbaserade system för energilagring och elförsörjning till bland annat fastigheter. Närheten till de andra aktörer inom hållbar mobilitet, och närheten till infrastruktur avgjorde valet av placering av etableringen.


Visionsbild för Halvorsäng där Castellum satsar på ett nytt nordiskt logistiknav med Göteborgs Hamn.

Positivt besked för Castellums miljardsatsning på logistiknav

Bolag Kommunfullmäktige gick i slutet av förra veckan på kommunstyrelsens linje och godkände hemställan från Göteborgs hamn om att bilda ett joint venture med Castellum för ett logistiknav i området Halvorsäng. För Fastighetssverige berättar Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst, mer om det positiva beskedet och vad som kommer att hända i projektet framöver.


Säve flygplats blir Gateway Säve.

Säve flygplats blir Gateway Säve

Bolag Castellum vill ha ett mer internationellt gångbart namn.


Mariette Hilmersson.

Mariette Hilmersson ny ordförande för Fastighetsägarna GFR

Karriär Mariette Hilmersson, vd för Region Väst i Castellum, har valts till ny ordförande för Fastighetsägarna GFR vid ordinarie föreningsfullmäktige, som genomfördes digitalt den 22 april.


Mariette Hilmersson.

Plikt- och prövningsverket flyttar in hos Castellum

Uthyrning Plikt- och prövningsverket utökar sin verksamhet med ett tredje prövningskontor för att fler ska kunna mönstra och pröva till både värnplikt och polisutbildning. Kontoret placeras i en av Castellums fastigheter vid Linnéplatsen i Göteborg.


Mariette Hilmersson.

Klart: Castellum i bytesaffär med Göteborgs stad

Transaktioner Nu genomför Castellum och Göteborgs stad bytesaffären som Fastighetssverige skrev om i förra veckan. Castellum säljer en fastighet i utbyte mot en markanvisning vid Västlänkens blivande Station Centralen.


Säve.

Castellum tar nya steg på Säve

Bygg/Arkitektur Nu konkretiseras planerna för Castellums nya flexibla logistiknav vid Säve flygplats. Tillsammans med några av landets främsta konsultbolag och arkitekter ska visionen förvandlas till verklighet – ett ledande logistiknav och en plats för utveckling av hållbar mobilitet både på land och i luften.

Konsultbolagen Cowi och Sweco samt arkitekterna Krook & Tjäder har anlitats för att arbeta med utredningar, energisystem och strukturplan för området.


Castellum skapar testanläggning för tunga autonoma fordon på Säve flygplats.

Castellum skapar testbana för autonoma tunga elfordon

Uthyrning Castellum har tecknat ett treårsavtal med en västsvensk fordonstillverkare som kommer att bedriva testverksamhet och utveckling av autonoma tunga fordon och elfordon på Castellum Säve (Säve Flygplats).


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Christer Södeliden, Mariette Hilmersson och Morgan Ulvestig diskuterar det lokala marknadsläget på Fastighetsmarknadsdagen Borås den 15 april.

Fastighetsmarknadsdagen Borås – de stora aktörerna om marknadsläget

Fastighetsmarknadsdagen Borås Tre av de viktigaste bolagen ger sin syn på den lokala fastighetsmarknaden på Borås Kongress den 15 april.


Castellum ser att Säve flygplats har potential att bli ett utvecklingscentrum i väldsklass inom mobilitet och hållbara transporter.

Så ska Castellum placera Säve på världskartan

Bolag Heart Aerospace inflytt till Säve flygplats är den senaste pusselbiten i Castellums stora plan för flygfältets framtid.
I en lång intervju med Fastighetssverige berättar Mariette Hilmersson, vd för Castellum region väst, hur bolagets syn på flygplatsens potential förändrats sen förvärvet i höstas och hur man nu siktar på att göra den till ett utvecklingscentrum i världsklass.