Image
Gateway Säve.
Gateway Säve. Bild: Castellum / White

SEEL flyttar in på Säve redan nu

Uthyrning Ledning och organisation för SEELs (Swedish Electric Transport Laboratory) etablerar sig i förtid på Gateway Säve där den största SEEL-anläggningen nu byggs. Här kommer näringslivet samarbeta med akademi och institut för att skynda på omställningen och göra Sverige ledande inom elektromobilitet. Anläggning som ska stå klar 2023.
Publicerad den 19 Januari 2022
Annons
Image

SEEL är ett test- och forskningscenter för utvecklingen av nästa generations hållbara lösningar för eldrivna fordon inom alla områden relevanta för elektrifierade transporter.
– Möjligheten att redan nu flytta in i Castellums lokaler på plats på Säveområdet passar oss perfekt. Projektet och utvecklingsteamet har behov av att redan nu kunna samlas och ta snabba beslut för att på bästa sätt diva SEEL framåt, säger Henrik Svenningstorp, vd för SEEL.
– Att SEEL som blir en av få liknande anläggningar i Europa med motsvarande resurser, väljer att i förtid flytta sin organisation till Castellums Gateway Säve är ett kvitto på att området verkligen är platsen där framtidens elektrifierade och fossilfria fordon och farkoster blir verklighet, säger Mariette Hilmersson, region-vd för Castellum.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige