Image
Biljana Pehrsson blir ny vd för Nordr Sverige.

Efter Castellum-sortin – här är Biljana Pehrssons nya vd-roll

Bolag Den tidigare Kungsleden- och Castellum vd:n blir ny vd för Nordr Sverige. För Fastighetssverige berättar hon om återkomsten till en operativ roll, vad som lockade med Nordr och hur hon ska få bolaget att växa i en tuff omgivning.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Rutger Arnhult har köpt aktier för 7,6 miljoner kronor

Bolag Castellums vd och storägare har fyllt på med 50 000 aktier i bolaget.


Blackrock säljer i Castellum.

Amerikanska jätten minskar i Castellum – säljer en tredjedel av innehavet

Bolag Storbolaget säljer en tredjedel av sina aktier i Castellum och sjunker på ägarlistan – även Ilija Batljan minskar i Castellum.


Rutger Arnhult.

Rutger Arnhult: "Lite paradoxalt med en halverad börskurs"

Bolag Castellums vd Rutger Arnhult berättar för Fastighetssverige om det första halvåret 2022 och rekordrapporten. "Vi har aldrig haft så här bra siffror."


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

"Castellum väl rustat att möta en kärvare finansmarknad"

Bolag Mitt i rapportfloden presenterade fastighetsjätten Castellum sitt delårsresultat.


Castellum utvecklar nytt för Blå Stjärnans Djursjukhus i Lackarebäck.

Castellum utvecklar nytt för Blå Stjärnans Djursjukhus

Bygg/Arkitektur Castellum och stiftelseägda Blå Stjärnans Djursjukhus utvecklar nytt specialistdjursjukhus i Mölndal. Sjukhuset kommer bli Sveriges största smådjursklinik och de 7 000 kvadratmeter kommer innehålla en avancerad medicinsk praktik där djurvälfärd och djurskydd är viktiga byggstenar.


Halvorsäng logistikpark.

Stor e-handelsleverantör tecknar avtal på Halvorsäng Logistikpark

Uthyrning Det gemensamma partnerbolaget mellan Castellum och Göteborgs Hamn har nyligen tecknat en avsiktsförklaring och ett projekteringsavtal för en 25 000 kvadratmeter stor lager- och logistikanläggning på Halvorsäng Logistikpark med en stor aktör.


Henrik Saxborn räcker över tavlan av Nelson Mandela till HUG:s chef Katja Blank. Konstverket är ett av över 100 stycken som auktioneras ut på Kronhuset i Göteborg under tisdagskvällen, med målet att smala in pengar till en skottsäker ambulans som kan användas vid fronten i Ukraina.

Castellums ex-boss skänker konst – för skottsäker ambulans

Bolag Henrik Saxborns volontära engagemang för Ukraina-flyktingar blir allt djupare och nu skänker han en kär tavla till en konstauktion som går av stapeln ikväll i Göteborg. Över 100 verk ska auktioneras ut för att samla in pengar till en skottsäker ambulans. För Fastighetssverige berättar Henrik Saxborn mer om det unika initiativet och hans speciella bidrag till auktionen.


Castellum hyr ut till Martin & Servera i Stockholm.

Castellum hyr ut till Martin & Servera i Stockholm

Uthyrning Castellum har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Sveriges ledande restauranggrossist Martin & Servera om cirka 5 300 kvadratmeter på Västra Kungsholmen, Stockholm. I fastigheten kommer Martin & Servera skapa sitt nya centrum för utveckling av framtidens hållbara produkter inom restaurangbranschen.


Castellum bygger en ny lager- och logistikanläggning på attraktivt läge i Östra hamnen i Malmö.

Castellum bygger ny lager- och logistikanläggning på attraktivt läge i Östra hamnen i Malmö

Bygg/Arkitektur Castellums projekt Tistlarna 9 på Koksgatan 21 i Östra hamnen är en modern lager- och logistikanläggning med en uthyrningsbar yta om 11 400 kvadratmeter. Total investeringsvolym uppgår till cirka 200 miljoner kronor.


Fastigheten Vildanden 8 ligger längst till höger och ägs av Kungsleden, numera ett dotterbolag till Castellum. Vildanden 9 ligger bredvid och ägs av kommunen men upplåts med tomträtt till Doxa. Här fanns en plan på att omvandla området för att göra plats för cirka 500 nya bostäder, men planarbetet har nu avslutats.

Så vill Kungsleden jobba med eftertraktade kontorsfastigheten

Bolag Fastigheten Vildanden 8 i Limhamn har tidigare varit på tapeten för att omvandlas till bostäder och nu senast ett idrotts- och aktivitetscenter. För Fastighetssverige berättar nu fastighetsägaren Kungsleden, numera en del av Castellum, hur man vill jobba vidare med fastigheten.


Fastigheten Vildanden 8 ligger längst till höger och ägs av Kungsleden, numera ett dotterbolag till Castellum. Vildanden 9 ligger bredvid och ägs av kommunen men upplåts med tomträtt till Doxa. Nyligen avbröts en detaljplan för bostäder på platsen och nu finns ett förslag om att istället omvandla fastigheterna till ett idrotts- och aktivitetscenter.

Förslag: Vill förvandla Castellum-fastighet till idrottscenter

Bygg/Arkitektur Ett förslag har lämnats in till stadsbyggnadsnämnden i Malmö som föreslår att bland annat Kungsledens fastighet Vildanden 8 samt omkringliggande parkering blir ett idrotts- och aktivitetscenter. Fastighetssverige berättar mer om förslaget.


Yvonne Sörensen Björud och Green Haus i Helsingborg där United Spaces öppnade sin senaste coworkinganläggning.

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Castellum har sålt hela innehavet i Oscar Properties

Bolag Castellum har sålt hela sitt innehav i Oscar Properties genom en blockförsäljning, det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.


Fastigheten Drevet i Långeberga är nu fullt uthyrd.

Fullt uthyrt i Drevet i Långeberga

Uthyrning Castellums projekt i Långeberga består av två moderna byggnader för logistik, lager och lättare industri. Efterfrågan på moderna logistiklokaler i Helsingborg är stor och, med uthyrningen till Alex Andersen Ølund A/S är byggnaderna med namnet Drevet nu fullt uthyrt.


SBB:s vd Ilija Batljan och styrelseordföranden Lennart Schuss.

SBB-toppar ökar på ytterligare när aktien fortsätter sjunka

Bolag SBB:s aktie har tappat över 58 procent i värde sedan årsskiftet och handlas nu till sektorns näst högsta substansrabatt på strax över 41 procent. Vd:n Ilija Batljan har återigen gjort ett köp i dippen, likaså styrelseordföranden Lennart Schuss.


Projekten Infinity i Stockholm och Sjustjärnan i Malmö är de två största i Castellums portfölj sett till investering. Totalt satsar Castellum 3,1 miljarder kronor på de här två projekten.

Här är Castellums jättelika projektportfölj

Bolag Värden för nästan elva miljarder kronor ska realiseras de kommande åren. Fastighetssverige listar de största projektinvesteringarna.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Arnhult: "Vi kommer inte vara nettosäljare i år"

Bolag Castellum har nu haft en positiv nettouthyrning 30 månader på raken och levererade ett rekordlyft i förvaltningsresultatet för Q1 2022. Vd:n Rutger Arnhult flaggar för att det kommer fler försäljningar från Kungsleden-beståndet samtidigt som han vill att Castellum ska vara nettoköpare och växa under 2022. Här berättar han mer om synen på transaktioner, bolagets låga belåningsgrad och utmaningarna med uthyrningen i takt med den ökande inflationen.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Castellum: Förvaltningsresultat per aktie upp 21 procent

Bolag Till följd av fjolårets stora förvärv redovisar Castellum ett rekord i resultat-tillväxt; förvaltningsresultatet stiger med 48 procent – per aktie 21 procent.


Malin Engelbrecht.

Castellum tappar trotjänare – varit med sedan 1994

Karriär Ytterligare en Castellumprofil lämnar bolaget.