Image
Christin Carlsson, hållbarhetsansvarig på Castellum Väst.

Unik analys ska säkra Gateway Säves framtida ekosystemtjänster

Energi/miljö När Castellum utvecklar tre miljoner kvadratmeter mark i projektet Gateway Säve görs det med högt satta miljömål. Med en omfattande satsning på ekosystemtjänster räknar man med att på sikt uppnå full kompensation – trots att nya byggnader och vägar byggs när man utvecklar en unik plats för hållbar logistik och mobilitet.


Sonja Horn.

Entras vd om Balders kommande budpliktsbud

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Entras vd Sonja Horn Balders senaste ökning i bolaget och det stundande budpliktsbudet.


Jakob Mörndal.

Så ser framtidsplanerna ut för Castellums tf vd

Bolag Jakob Mörndal har klivit in och tagit över vd-stolen på Castellum i övergångsperioden mellan Henrik Saxborn och föreslagna vd:n Biljana Pehrsson – men vad väntar sedan för tf-lösningen? För Fastighetssverige berättar Jakob Mörndal om framtiden, uppdraget på Castellum, arbetet i egna bolaget Kamelia och om återföreningen med Rutger Arnhult.


Castellum har sökt en markanvisning för byggnation av mer kontorsytor i anslutning till fastigheten Öskaret 1 (Stockholm vatten) på Torsgatan i Sabbatsberg.

Castellum vill bygga mer kontor i Vasastaden

Bygg/Arkitektur Bolaget har sökt markanvisning för att uppföra lokaler för kontor och centrum i anslutning till bolagets befintliga fastighet på Torsgatan, ett stenkast från T-centralen. Fastighetssverige berättar mer.


Erik Selin.

Balder köper ytterligare aktier i Entra – planerar att lämna budpliktsbud

Transaktioner Entras största ägare Balder har under tisdagen förvärvat 610 059 aktier i Entra. Efter köpet äger Balder totalt 61 320 119 aktier i bolaget, motsvarande 33,67 procent av antal aktier och röster. Balder planerar att inom fyra veckor lämna ett budpliktsbud till övriga aktieägare i Entra.


Göteborgs Auktionsverk tar plats hos Castellum, snett under Älvsborgsbron.

"Hållbart sedan 1681"

Uthyrning Göteborgs Auktionsverk satsar på destinationsutveckling hos Castellum i Göteborg.


Patrik Hall och hans Heimstaden slog till med inte bara kvartalets största transaktion utan den största någonsin i Norden i och med 92-miljardersköpet av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige. Även Rutger Arnhults Castellum var väldigt aktiva på transaktionsmarknaden under Q3.

Lista: Här är tredje kvartalets största affärer

Lista Heimstadens jätteaffär med Akelius på 92,5 miljarder kronor är överlägsen etta – men vilka andra transaktioner letar sig in på listan? Här har Fastighetssverige sammanställt de tio största transaktionerna på marknaden under årets tredje kvartal.


Jakob Mörndal blir ny tillförordnad vd på Castellum och ersätter tillfälligt Henrik Saxborn som lämnar bolaget.

Jakob Mörndal ny tillförordnad vd på Castellum

Bolag Castellums styrelse har utsett Jakob Mörndal som Tf. verkställande direktör med tillträde den 8 oktober. Han efterträder Henrik Saxborn som i april meddelade att han lämnar bolaget efter mer än åtta år i rollen.


Serneke bygger logistikanläggning i Helsingborg.

Serneke bygger logistikanläggning i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal i samverkan med Castellum om att uppföra två logistikanläggningar på fastigheten Drevet 1 i Långeberga industriområde i Helsingborg. Ordervärdet uppgår till cirka 147 miljoner kronor.


Oscar Engelberts Oscar Properties köper stort av Rutger Arnhults Castellum, som efter affären kommer att äga tio procent av Oscar Properties.

Oscar Properties köper för 1,75 miljarder – Castellum blir storägare

Transaktioner Oscar Properties köper en portfölj med 16 fastigheter på fyra marknader i Sverige från Castellum för 1,75 miljarder.


Heat kommer till Castellum i Örebro.

Heat till Castellum i centrala Örebro

Uthyrning Nu står det klart att det blir Heat, en etablerad restaurangaktör i Mellansverige som tar över köket efter Norrtull i det gamla SCB-huset oi Örebro.


Visionsbild för Halvorsäng där Castellum satsar på ett nytt nordiskt logistiknav med Göteborgs Hamn.

Positivt besked för Castellums miljardsatsning på logistiknav

Bolag Kommunfullmäktige gick i slutet av förra veckan på kommunstyrelsens linje och godkände hemställan från Göteborgs hamn om att bilda ett joint venture med Castellum för ett logistiknav i området Halvorsäng. För Fastighetssverige berättar Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst, mer om det positiva beskedet och vad som kommer att hända i projektet framöver.


Visionsbild på hur Castellums föreslagna bebyggelse kan se ut. Vy vid Hamngatan.

Castellum vill förtäta med 24 000 kvadratmeter i centralt guldläge

Bygg/Arkitektur Vill riva befintlig byggnad för att satsa på kontor och bostäder i mellansvensk tillväxtort.


Ulrika Danielsson.

Ulrika Danielsson om resan från Castellum till Atrium Ljungberg

Karriär I november tillträder Ulrika Danielsson som CFO på Atrium Ljungberg efter 23 år på Castellum. För Fastighetssverige berättar hon om bakgrunden och varför hon tror att det kommer krävas insatser för att realisera projektportföljen.


Rutger Arnhult, ordförande i Castellum, och Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och – om alit går vägen med budet – blivande vd för Castellum.

Castellums Kungsledenbud: Grönt ljus från Konkurrensverket

Bolag Castellum har erhållit konkurrensgodkännande för det rekommenderade offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i Kungsleden.


Henrik Saxborn.

Castellum hyr ut Sveriges minsta kontor

Bolag Att jobba hemifrån kan vara alldeles, alldeles underbart – men knappast om man bor i en trång etta med köksbordet som arbetsplats. För att belysa detta utmanar Castellum landets företagsledare att pröva unga hemmajobbares vardag på Sveriges minsta kontor, en vanlig enrumslägenhet.


Peder Wahlgren

Fick lämna vd-tjänsten på Goco – här är Wahlgrens nya uppdrag

Karriär Peder Wahlgren: "Otroligt spännande bolag."


Anna Kinberg Batra.

Kinberg Batra: "Hade varit knäppt om man ställt de kraven på Löfven"

Bolag Den tidigare moderatledaren Anna Kinberg Batra ägnar sig idag åt bland annat styrelsearbete och sedan i våras är hon ledamot i Castellum. Under Fastighetssveriges event Fastighetskvinnan berättade hon hur hon ser på fastighetssektorn, jämställdhets- och hållbarhetsfrågor och livet efter politiken.


Volvo Cars hyr av Castellum på Lindholmen.

Castellum gör storuthyrning av kontor till Volvo Cars

Bolag Volvo Cars hyr kontor av Castellum i fastigheten Aurora på Lindholmen och hyr nu närmare 7 900 kvadratmeter i området.


Säve flygplats.

Luften är fri hos Castellum i Säve

Bolag På Säve flygplats växer Gateway Säve fram som landets ledande nav för utveckling av fossilfria och autonoma fordon. Företag som etablerar sig här får en unik bonus: fri tillgång till luftrummet ovanför för att testa flygande högtflygande idéer och produkter.