Image
Mariette Hilmersson blir ny vd för Willhem
Mariette Hilmersson blir ny vd för Willhem Bild: Willhem

Mariette Hilmersson utsedd till ny vd för Willhem

Karriär Styrelsen för Willhem AB har utsett Mariette Hilmersson till ny verkställande direktör. Mariette Hilmersson kommer närmast från rollen som vd för Region Väst på Castellum.
Publicerad den 11 Januari 2023

Mariette Hilmersson har en gedigen bakgrund från olika chefsbefattningar inom fastighetsbranschen. Sedan 2018 har hon innehaft posten som vd för Region Väst på Castellum. Hon har även varit vd för AB Framtiden och arbetat med stora stadsutvecklingsprojekt i Göteborgs stad. Utöver det innehar hon flertalet styrelseuppdrag, bland annat som styrelseordförande i Fastighetsägarna GFR AB samt styrelseledamot i Akademiska Hus och Tyréns AB.

– Det är med stor glädje vi kan presentera Mariette Hilmersson som ny vd för Willhem. Jag välkomnar Mariette och är övertygad om att hon, med sin gedigna branscherfarenhet och prestigelösa ledarskap, är rätt person för att utveckla och leda Willhem in i framtiden, säger Fredrik Wirdenius, styrelseordförande för Willhem.

– Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda Willhem framåt. Jag ser fram emot att fortsätta den resa som redan inletts, som jag upplever präglas av ett tydligt affärsmannaskap och kundfokus, starka värderingar och ett målmedvetet hållbarhetsarbete, säger Mariette Hilmersson, tillträdande vd för Willhem.

Mariette Hilmersson tillträder som ny vd runt halvårsskiftet 2023 och efterträder Mikael Granath, som avser att gå i pension efter 13 framgångsrika år som vd på Willhem.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige