Image
Mikael Jansson blir nya fastighetschef för Willhem.

Willhem plockar vd – blir fastighetschef

Karriär Mikael Jansson har tillträtt som ny fastighetschef för förvaltningen och utvecklingen av Willhems fastigheter i Malmö.


Mariette Hilmersson, vd Willhem.

Willhems vd ser ny trend: Folk byter från bostadsrätt till hyresrätt

Bostäder Willhem har fastigheter i 13 städer, från Stockholm i norr till Malmö i söder, men det är främst i storstadsregionerna man vill satsa nu. Och nu flyttar fler och fler från sina bostadsrätter till hyresrätter. Mariette Hilmersson, vd för Willhem, noterar bland annat en ny trend när hon ger sin syn på läget i branschen.


Mariette Hilmersson, vd för Willhem.

Willhem skapar nya hyreslägenheter i Västerås

Bygg/Arkitektur Genom att bygga om befintliga ytor som inte används i fastigheterna går det att skapa nya attraktiva bostäder. Willhem har nu påbörjat konvertering av en lokal som ska bli bostäder vid Liegatan i Västerås. Lagom till sommaren 2025 ska 54 nya hyreslägenheter stå klara för inflyttning.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Agneta Kores, Christina Heikel, Terje Johansson och Mariette Hilmersson diskuterar bostadsbyggande och bostadsbrist på Stora Bostadsdagen GBG den 16 maj.

Stora Bostadsdagen GBG: Nyckelaktörer om hur vi får fart på bostadsbyggandet

Stora Bostadsdagen Göteborg Om tre veckor, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi lyssna till en tung panel med nyckelaktörer på göteborgsmarknaden och deras syn på hur vi får fart på bostadsbyggandet och löser bostadsbristen.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Mariette Hilmersson, vd för Willhem, intervjuas om vd-rollen och Boråsplanerna på Fastighetsmarknadsdagen Borås den 29 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Hilmersson om vd-uppdraget och Boråsplanerna

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 29 maj, är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Borås på Borås Kongress. Under dagen får vi bland annat möta Willhems vd Mariette Hilmersson i en intervju om planerna i Sjuhärad och vd-rollen.


Niki Radjenovic, fastighetschef för Willhem i Helsingborg.

Willhem flyttar till nya lokaler på Söder i Helsingborg

Uthyrning Willhem i Helsingborg flyttar till nya lokaler på Söder. Anledningen är, enligt Willhem, för att komma närmare sina kunder och många av fastigheterna.


Willhem och Home Q inleder samarbete.

Willhem och Home Q i samarbete

Bolag Willhem ansluter sig nu till marknadsplatsen Home Q för sin bostadsuthyrning. Samtliga 29 000 hyreslägenheter, förutom nyproduktionen, kommer att hyras ut via marknadsplatsen med start under april månad. Förändringen är en satsning från Willhem för att effektivisera uthyrningsprocessen.


Lappmannen 4 kommer byggas i Blackeberg.

Klart: Ny detaljplan för Willhem

Bostäder Willhem planerar för 55 hyresrätter i populära Stockholmsstadsdelen.


Mariette Hilmersson, vd för Willhem.

Storägaren går in för att rädda Willhems rating

Bolag Som sist ut av bolagen att presentera rapporten för Q3 var Willhem, som under året fått en sämre rating som bedöms ha negativa utsikter. Vd Mariette Hilmersson menar att hyresförhandlingarna blir centrala i det här läget. Men det kommer finnas lägen att med försiktighet både byggstarta och förvärva.


En kvartett med fastighetsbolag har kommit överens med Hyresgästföreningen i Malmö om hyrorna för 2024.

Kvartett med fastighetsbolag överens med Hyresgästföreningen i Malmö

Bolag Heimstaden, Trianon, Willhem och Victoriahem har nått en överenskommelse med Hyresgästföreningen i Malmö om detaljerna i 2024-års generella hyresförhandling, det framgår av flera separata pressmeddelanden.


John Bekric vid en av sina odlingar.

Asfalt och betong blir äng i Fittja

Energi/miljö Willhem har genomfört en omfattande renovering av sitt bostadsområde i Stockholmsförorten Fittja. Tidigare asfalt- och betongytor har nu ersatts med blomsterängar, lekplatser och grönskande umgängesytor och förändringen har lett till förbättringar i bostadsområdet – på flera områden. Fastighetssverige har pratat med John Bekric, fastighetsförvaltare på Willhem, som är en av initiativtagarna.


Mariette Hilmersson, ny vd för Willhem.

Willhems nya vd: "Det går att hitta glädje i att jobba mot yttre hot"

Bolag I Mariette Hilmerssons första intervju som vd för bostadsbolaget Willhem berättar hon för Fastighetssverige om de krafttag och utmaningar som bolaget står inför. Men också om kontrasterna mellan att komma från Castellum och att återvända till ett bostadsbolag.


Mariette Hilmersson, vd för Willhem.

Willhem ökar hyresintäkter och driftnetto

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Willhem redovisar ökade hyresintäkter och driftnetto i andra kvartalet 2023 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.


Heléne Blennermark Zendegani kommer senast från Poseidon.

Willhem rekryterar utvecklingsledare från Poseidon

Karriär Willhem rekryterar Heléne Blennermark Zendegani som utvecklingsledare inom social hållbarhet.


Linköping.

Kartläggning: De är största fastighetsägarna i Linköping

Lista Den här veckan fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Linköping, som med sina 166 673 invånare är landets femte största kommun enligt SCB.


Det var i början av sommaren som de fyra fastighetsbolagen valde att skicka ut direktaviserade hyror till sina hyresgästerna.

Hyresgästföreningen kräver skadestånd av fastighetsägare

Bostäder I går underrättade Hyresgästföreningen Heimstaden, Victoriahem, Willhem och Trianon i Malmö om krav på återbetalning och skadeståndsanspråk på grund av brott mot förhandlingsskyldigheten. Hyresgästföreningen skriver i ett pressmeddelande att de vill att hyresvärdarna betalar tillbaka det högre, oförhandlade beloppet till sina hyresgäster.


Mikael Granath, vd för Willhem.

Willhem öppnar för fler förvärv i Trollhättan

Transaktioner Willhem ökar sin bostadsportfölj med 35 procent efter köpet av cirka 250 lägenheter från kommunala Eidar i Trollhättan. Fastighetsmarknaden i staden är något som Mikael Granath, avgåend vd för Willhem ser positivt på.


Mikael Granath, vd för Willhem och Urban Blom, dito på Eidar.

Eidar är halvvägs genom försäljningsuppdraget på en halv miljard

Transaktioner Eidar, Trollhättans bostadsbolag, säljer fyra fastigheter till Willhem. Genom affären stärker Eidar sin kassa. Pengarna ska bland annat användas i planerade byggprojekt i bland annat Trollhättans nya stadsdel Vårvik.


Joel Nordström driver Hyresgästföreningens kampanj Vi Vägrar Betala.

Hyresgästföreningen: "Heimstaden hotar med uppsägning för att få igenom hyreshöjningen"

Bostäder Under början av juni gick förhandlingarna i stå när sex fastighetsbolag i Malmö krävt ytterligare tvåprocentig en höjning på hyreshöjningen som initialt landat på fem procent efter den ordinarie förhandlingen. Nu har fyra av de bolagen valt att skicka direktaviseringar till sina hyresgäster. Till Fastighetssverige säger Joel Nordström på Hyresgästföreningen, att bolagen sysslar med skrämselpropaganda.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon: "Direktförhandling med våra hyresgäster kan bli norm"

Bolag Efter det att dialogen om ytterligare en hyreshöjning med Hyresgästföreningen i Malmö gick i stå valde fyra av det sex fastighetsbolagen i Malmö att gå vidare med direktaviseringar på en ny hyra direkt till hyresgästerna. Samtliga uppger att de hade hoppats på en lösning, men där bolagen nu blev nödgade att ta till direktaviseringen för att tillgodose en god service till hyresgästerna, det säger de till Fastighetssverige.