Image
Jollyroom hyr 9 500 kvadratmeter av Eklandia.
Jollyroom hyr 9 500 kvadratmeter av Eklandia. Bild: Eklandia

Eklandia hyr ut 9 500 kvadratmeter

Uthyrning Eklandia har tecknat ett femårigt hyresavtal med Jollyroom avseende en lokal om 9 500 kvadratmeter i Tagene, Göteborg.
Publicerad den 15 Oktober 2015

CBRE var rådgivare i uthyrningen.

E-handelsbolaget Jollyroom med Nordens största utbud av baby- och barnartiklar expanderar i Göteborg och etablerar ytterligare en logistikanläggning. I januari 2016 tillträder Jollyroom lokalen på Tagenevägen 35 som har ett mycket exponerat läge längs E6:an. Fastigheten har genomgått en omfattande förädling där bland annat taket höjts, lagerytorna ökats och fasaden bytts ut för att möta kraven på en modern logistikanläggning.

– Nu utökar vi kapaciteten ytterligare för att ta hand om fler kunder och ett bredare sortiment. Vi disponerar redan grannbyggnaden på 11 300 kvadratmeter och kommer med detta att få en samlad kontors- och logistikanläggning på 20 800 kvadratmeter, säger Ole Sauar, vd och grundare av Jollyroom.

– Vi är i kraftig tillväxt, i och med detta har en viktig bit fallit på plats för vår resa mot en miljard i omsättning år 2017, avslutar Sauar.

– Vi är glada över att kunna hjälpa Jollyroom att expandera sin verksamhet i Göteborg och välkomnar dem som hyresgäst till Eklandia. Uthyrningen stärker oss i vår uppfattning att det finns en stor efterfrågan på moderna lager- och logistikfastigheter i bra lägen i Göteborg, säger Stefan Vilhelmsson, uthyrare på Eklandia Fastighets AB.

– Uthyrningen till Jollyroom är ett bra exempel på att lagerbehoven ökat för e-handelsbolagen under senare år. För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos oss för att starta flera nya logistikprojekt. Vi har nyligen förvärvat mark längs Sörredsvägen och vi är en av aktörerna som är utvalda att utveckla en ny logistikpark i direkt anslutning till Göteborgs Hamn. Där planerar vi en storskalig etablering med flera logistikfastigheter på sammanlagt 70 000 kvadratmeter, säger Cecilia Fasth, vd på Eklandia Fastighets AB, som är ett dotterbolag till börsnoterade Castellum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige