Image

Eklandia uppför nytt stort logistikcenter på Hisingen

Bygg/Arkitektur Eklandia har valts ut som en av två aktörer att uppföra ett nytt logistikcenter på Hisingen av ett slag som i dag inte finns i Göteborg.
Publicerad den 22 Januari 2015

Anläggningen kommer att ligga i anslutning till Göteborgs hamn. Eklandia tilldelas mark som möjliggör nyproduktion upp till 75 000 kvadratmeter. Marken arrenderas fram till byggstart.

Eklandias moderbolag Castellum är, genom sina sex dotterbolag, Sveriges största ägare av logistikfastigheter.

- Det är intressant för oss att delta i byggandet av denna stora logistikanläggning i bästa läge. Jag bedömer att vi är utvalda tack vare vår långsiktighet som fastighetsägare och vår kunskap och erfarenhet. Det är vi självfallet stolta över, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige