Image

Concent utvecklar bostäder i Norrköping

Bostäder Concent har av Norrköpings kommun tilldelats en markanvisning vid gamla Smedby IP i Norrköping. Bolaget kommer att utveckla 154 bostäder i sex punkthus bestående av främst tvåor och treor på en total yta om 11 800 BTA.
Publicerad den 4 Maj 2016
Concent vinner markanvisning i Norrköping där man planerar 154 lägenheter. Bild: Concent
Concent vinner markanvisning i Norrköping där man planerar 154 lägenheter.

Bostäderna kommer företrädesvis vara upplåtna med bostadsrätt, men Concent ser över möjligheten att även utveckla hyresrätter här. Förslaget, som fått namnet Skogsgläntan, har tagits fram i samarbete med Tengbom Arkitektbyrå. Ambitionen har varit att skapa ett bostadskvarter i symbios med naturen, riktat till en bred målgrupp.

– Vi vill erbjuda flexibla lägenheter som tillåter ett boende i flera generationer. Fokus ligger på tvåor och treor som erbjuder planlösningar med möjlighet till att skapa en “minitrea” eller “minifyra” om man önskar, säger Henrik Gidmark.

Skogsgläntan är den andra markanvisningen Concent i samarbete med Tengbom vunnit på kort tid. Den gemensamma nämnaren i de två förslagen är bostadskvarter som lyfter och tillvaratar den omkringliggande miljön, samt kommuner med högt ställda krav på god arkitektur. Totalt rör det sig om ungefär 240 nya lägenheter som ska byggas.

– Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete, säger ansvarig arkitekt, Lisa Westin på Tengbom.

Byggstarten är planerad till hösten 2017 och första inflyttning kan ske i början av 2019.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige