Image

Concent vinner markanvisningstävling i Lund

Bygg/Arkitektur Concent har vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Södra Brunnshög i Lund.
Publicerad den 19 Maj 2016
Concent bygger bostäder i Södra Brunnshög, Lund. Bild: Concent
Concent bygger bostäder i Södra Brunnshög, Lund.

På en yta av 2 500 kvadratmeter BTA kommer bolaget att utveckla 35 yteffektiva bostadsrätter med högt ställda hållbarhetsmål.

Byggstarten är planerad till sommaren 2017 och bostäderna beräknas vara klara årsskiftet 2018/19.

Den 11 maj utsåg tekniska nämnden i Lund vinnarna i markanvisningen för de fem sista byggrätterna i Brunnshögs första etapp. Concent, som en av vinnarna, ska utveckla 35 små, smarta bostadsrätter som ska verka för att boende trivs och enkelt kan leva ett hållbart liv.

I projektet kommer Concent bland annat att jobba med åtgärder för att minska bilberoendet hos de boende. En viktig pusselbit i det högt ställda hållbarhetstänket är den spårväg som kommer att byggas i Lund.Bostäderna kommer att ligga i direkt anslutning till en av de nya hållplatserna och restiden till centrala Lund beräknas bli 9 minuter. Trafikstarten är planerad till år 2019.

Gestaltningen av fastigheten och den omgivande gården kommer att tas fram tillsammans med Lunds kommun och utgå från det gestaltningsprogram som finns för området.

– Vi ser fram emot att vara med och bidra till en fortsatt utveckling av Södra Brunnshög. Genom att bygga hållbara bostäder i bra lägen försöker vi på vårt sätt bidra till att minska bostadsbristen i våra storstadsregioner, säger Johan Gustafsson, fastighetsutvecklare på Concent.

Brunnshög ska under de kommande 35 åren växa fram, och koppla samman centrala Lund med forskningsanläggningarna MAX IV och ESS. År 2050 beräknas 40 000 människor bo eller arbeta i området, som utvecklas med stor vikt på hållbarhetsfrågor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige