Image

Concent vinner markanvisningstävling i Linköping

Bygg/Arkitektur Concent har vunnit en markanvisning i Linghem, Linköping. Anvisningen, med en total yta om cirka 6 000 kvadratmeter BTA avser 90 hyresrätter i ett område som i dag till 80 procent består av ägda bostäder.
Publicerad den 27 April 2016
Concent vinner markanvisningstävling i Linghem, Linköping. Bild: Tengbom
Concent vinner markanvisningstävling i Linghem, Linköping.

I Linghem finns en väldigt stor övervikt av ägda småhus och ett önskemål från kommunen har varit att få mångfald och olika boendeformer i området. Concents förslag, som tagits fram i samarbete med Tengbom Arkitektbyrå, omfattar 90 hyresrätter i åtta enheter, placerade i mindre kluster och i varierade riktningar.

Concent, som i december etablerade ett lokalkontor i Linköping, ser detta som en start av en långsiktig satsning på utveckling av flera små, smarta hyresrätter i regionen.

– Vi utökar vår portfolio och ser fram emot att utveckla hyresrätter i ytterligare en snabbväxande kommun. Läget intill järnvägen mellan Linköping och Norrköping gör Linghem till en strategisk pendlingsort vilket är en viktig tillväxtfaktor för området i helhet, säger Henrik Gidmark, affärsutvecklingschef på Concent.

Byggstart planeras till i slutet av året och de första lägenheterna ska vara klara för inflyttning i slutet av 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige