Image
Joacim Sjöberg, vd Castellum.

Castellum hyr ut i centrala Linköping

Uthyrning Castellum har efter omförhandling förlängt ett hyresavtal om 6 919 kvadratmeter i fastigheten Amasonen 3 i centrala Linköping med befintlig hyresgäst. Lokalerna kommer att anpassas för hyresgästens framtida behov.


HSBs förslag för Ellipsen 8 och 9.

Markanvisning till HSB i Linköping

Bygg/Arkitektur HSB har av Linköpings kommun blivit tilldelad en markanvisning vid Djurgårdsgatan i de centrala delarna av staden. Markanvisningen ger möjlighet att bygga 70 nya bostadsrättslägenheter. Säljstart planeras preliminärt ske under 2025.


Anna Fredriksson, professor i bygglogistik vid LiU ska göra verkstad av donationen på tio miljoner kronor.

Forskning om stadsutveckling får anonym miljondonation

Bygg/Arkitektur Byggprojekt är ingen tillfällig störning i stadsmiljön, det kommer alltid nya och de måste planeras så att de skapar så få problem som möjligt. En privat donation på tio miljoner kronor ska bidra till forskning om stadsutveckling, byggande och logistik vid Linköpings universitet i Norrköping.


Botrygg får inte gehör av kommunen för sina bostadsplaner vid Linköping Arena.

Bakslag för Botryggs bostadsplaner vid Linköping Arena

Bygg/Arkitektur Botryggs idé för de fyra hörntornen på arenan har stött på patrull. Fastighetssverige berättar mer.


Ödegårdsgatan i stadsdelen Johannelund, Linköping. Stångåstaden evakuerar nu sina hyresgäster från sin explosionsdrabbade fastighet. Bilden är ett montage.

Stångåstaden evakuerar hyresgäster ur explosions-skadad fastighet

Bostäder Det var under natten mellan onsdag och torsdag som en explosion inträffade på Ödegårdsgatan i stadsdelen Johannelund i Linköping. Nu visar undersökningen att skadorna på konstruktionen är mer omfattande än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer fastighetsbolaget Stångåstaden nu att påbörja evakuering till annan bostad för alla drabbade kunder i fastigheten.


NCC bygger om och till Rimforsa skola.

NCC bygger om och till Rimforsa skola i Östergötland

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Kinda kommun bygga om och till Rimforsa skola som ligger i Östergötland. Rimforsa skola är en F-6 skola som efter avslutat projekt ska innehålla 21 klassrum med tillhörande utrymmen för upp till 483 elever. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 150 miljoner kronor.


Balder är en del av den framtida stadsutvecklingen i stadsdelen Stångebro i Linköping. Kartan till höger visar den preliminära avgränsningen av planområdet i röd inringning. Grönt område i den övre delen avser korridoren för Ostlänken.

Balder satsar på stadsdelsutveckling i Linköping

Bygg/Arkitektur Stångebro i Linköping ska få ett ansiktslyft med bland annat nya bostäder och kontor och Balder är en av de drivande bolagen i utvecklingen. De inblandade bolagen ansökte om planbesked redan 2019 men det är först nu som de första konkreta stegen kan tas, Fastighetssverige berättar mer.


Kommunen är fortsatt negativt inställda till att en golfbana öster om Linköping omvandlas till bostadsområde.

Nytt bakslag för omvandling av golfbana till bostadsområde

Bygg/Arkitektur För över två år sedan ansökte Boklok om att få omvandla en golfbana öster om Linköping till ett bostadsområde med 250 bostäder – men de fick avslag. Nu vill en ny aktör försöka med ett mindre antal bostäder på platsen, men även de ser ut att möta samma motstånd från kommunens sida.


Fastigheten på Finnslätten i Västerås får Nordisk Renting som ny ägare.

Castellum säljer fastigheter för 900 miljoner

Transaktioner Castellum säljer fem fastigheter för sammanlagt cirka 900 miljoner kronor i linje med bokförda värden. Fastigheterna består av en portfölj om fyra handelsfastigheter i Nyköping, Jönköping och Linköping som säljs för cirka 600 miljoner kronor till Trophi. Därtill avyttras en industrifastighet i Västerås för cirka 300 miljoner kronor till Nordisk Renting.


Sigma hyr totalt 900 kvadratmeter av Lundbergs.

Sigma växer hos Lundbergs

Uthyrning Konsultbolaget Sigma satsar stort i Linköping och flyttar in i nya större lokaler när man expanderar verksamheten och gör plats för fler medarbetare. Fastighetsägare och hyresvärd är Lundbergs Fastigheter. Det är tre plan i det tidigare polishuset på Ågatan 9, vid farbror Melins torg, som genomgår en stor anpassning och kommer att ge plats till 60 arbetsplatser för Sigma och 40 arbetsplatser för ytterligare en hyresgäst.


Joacim Sjöberg, vd för Castellum.

Castellum säljer för 430 miljoner

Transaktioner Castellum har i fyra transaktioner avyttrat åtta fastigheter i Haninge, Linköping, Malmö och Uddevalla. Försäljningspriserna summerar till cirka 430 miljoner kronor efter avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt 25 miljoner kronor.


Linköping.

Kartläggning: De är största fastighetsägarna i Linköping

Lista Den här veckan fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Linköping, som med sina 166 673 invånare är landets femte största kommun enligt SCB.


Eva Landén, vice vd, och Rutger Arnhult, vd.

Corem säljer en fastighet i Linköping ...

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av fastigheten Paletten 1 i Linköping till ett underliggande fastighetsvärde om 114 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.


Maria Garmert.

Maria Garmert blir ny förvaltningschef på Stångåstaden

Bolag Maria Garmert har utsetts till förvaltningschef för Stångåstaden. Hon tar över efter Ulf Gustafsson som valt att gå i pension efter att ha haft flertalet ledande roller inom Stångåstaden koncernen under många år. Maria Garmert tillträder sin anställning den 1 oktober 2023.


Linköping från ovan.

Corem säljer två fastigheter i Linköping

Bolag Corem har tecknat avtal om försäljning av två fastigheter i Linköping till ett underliggande fastighetsvärde om 240 miljoner kronor. Båda fastigheterna ligger i de centrala delarna av Linköping och innehåller huvudsakligen kontors- och handelsytor.


Illustration av kvarteret Djurgården.

Peab bygger hyreslägenheter och vårdcentral i Linköping

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 176 hyreslägenheter, vårdcentral och lokaler i Linköping. Beställare är AB Stångåstaden och kontraktssumman uppgår till 346 miljoner svenska kronor.


Dynamiken är ett av Stångåstadens projekt i Linköping som nu fått grönt ljus.

Stångåstaden ger grönt ljus till 553 nya bostäder till värde av 1,3 miljarder

Bostäder I dagarna har Stångåstaden skrivit avtal om att bygga 553 nya bostäder runtom i Linköping. Det handlar om 176 bostäder i Linköpings nya område Djurgården, 192 bostäder (med option på ytterligare cirka 50) i kvarteret Dynamiken i Ebbepark, och 185 nya studentbostäder i studentområdet Flamman i Gottfridsberg. Totalt uppgår värdet till 1,3 miljarder kronor.


Lejonfastigheter köper av SBB.

Lejonfastigheter köper samhällsfastigheter av SBB

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden säljer åtta fastigheter i Linköping till kommunägda Lejonfastigheter för totalt 400 miljoner kronor.


Den nya lastbilsstationen ligger längs med E4:an i Linköping.

Tuve Bygg bygger ny lastbilsanläggning åt Hedin Trucks i Linköping

Bygg/Arkitektur Hedin Trucks, som Hedin Bils lastbilsverksamhet heter, utvecklar sin verksamhet och bygger en helt ny lastbilsanläggning i ett perfekt läge utmed E4:an i Linköping, ihop med Tuve Bygg. Cirkulär partner för helhetslösningen för avfallet är Stena Recycling.


I den här lokalen på Vigfastgatan 5 kommer Riddermark bil etablera sig.

Riddermark Bil öppnar butik i Linköping

Uthyrning Bilföretaget Riddermark Bil, Sveriges största aktör på begagnatmarknaden, öppnar under våren sin första butik i Linköping. Butiken blir Riddermarks största med över 600 bilar och kommer på sikt att ge cirka 30 nya arbetstillfällen.