Image

Positivt planbesked för Concents hotell i Knivsta

Bygg/Arkitektur Concents planer på att utveckla ett hotell och tre byggnader med hostelverksamhet i Knivsta går vidare. Vid Knivsta kommunstyrelses förra möte beslutade alliansen att ge ett positivt planbesked.
Publicerad den 23 Februari 2016
Concent planerar ett nytt hotell i Knivsta. Bild: Archus Arkitekter
Concent planerar ett nytt hotell i Knivsta.

Nu går diskussionerna vidare mellan Concent och en stor svensk hotellkedja.

– Vi tittar tillsammans med hotelloperatören på vad som går att bygga på tomten och vi diskuterar vilken typ av verksamhet som kan passa här, säger Jan Pardeby på Concent.

Hotellet om 13 våningar ska ligga nära järnvägen, nedanför Särsta värdshus. I diskussionerna om hotellet talar man om att bygga konferenslokaler, gym och spa, en större restaurang och servicelokaler. På toppen av den höga byggnaden är ett soldäck inritat.

– Sedan diskuterar vi möjligheten att bygga hostelverksamhet åt exempelvis idrottslag och andra som besöker den nya idrottsanläggningen som kommunen ska bygga, säger Jan Pardeby.

I förslaget ligger de tre lägre huskropparna söder om hotellet.

På uppdrag av Concent har Archus Arkitekter ritat förslaget.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY