Image

Acta säljer problembestånd i Rosengård

Transaktioner Victoria Park köper Bostads AB Gröningen med åtta bostadsfastigheter i Rosengård, Malmö för ett underliggande fastighetsvärde om 280 miljoner kronor, motsvarande cirka 3 800 kronor per kvadratmeter.
Publicerad den 19 December 2012
Greg Dingizian. Bild: Victoria Park Bild: Victoria Park
Greg Dingizian. Bild: Victoria Park

Säljare är Acta-ägda Hyresbostäder i Sverige II AB. Tillträde sker den 28 december.

Av de 73 461 kvadratmeterna är 70 256 kvadratmeter bostäder och 3 205 kvadratmeter är kommersiella lokaler. Bostäderna omfattas av 867 lägenheter samt sex garage med 798 parkeringsplatser.

Fastigheterna har ett hyresvärde på cirka 67 miljoner kronor. Driftnettot bedöms vara cirka 26 miljoner kronor.

Efter förvärvet uppgår Victoria Parks fastighetsbestånd till cirka 85 000 kvadratmeter varav cirka 79 000 kvadratmeter är bostäder och cirka 6 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Därtill äger bolaget byggrätter motsvarande cirka 19 000 kvadratmeter/BTA vid Kalkbrottet på Limhamn.

- Det här är en spännande affär, som betyder mycket för oss som fastighetsbolag i Malmö. Vi har tagit oss an en svår uppgift med ett utsatt fastighetsbestånd. Affären är ett viktigt steg i Victoria Parks framtida utveckling med att bygga upp en större förvaltningsportfölj, säger Greg Dingizian, vd på Victoria Park.

- Vi har över tiden insett att det bästa för alla involverade är att hitta en ägare som är bättre lämpade och bättre rustade att ta över fastigheterna på Rosengård, och vi är övertygade om att Victoria Park AB kan ta vid nu och driva förändringen av området vidare, säger Andres Aulik, styrelseledamot i Hyresbostäder i Sverige II AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige