Image
Greg Dingizian har sålt hela sitt innehav av B-aktier SLP.

Greg Dingizian har sålt hela sitt innehav av B-aktier SLP

Bolag SLP:s storägare och medgrundare Greg Dingizian har sålt samtliga av sina 15,9 miljoner B-aktier, motsvarande 7,7 procent av det totala antalet aktier i SLP, det framgår av ett pressmeddelande.


Percy Nilsson.

Percy Nilsson knappar in på Dingizians storägande i Doxa

Bolag Doxas styrelseledamot Percy Nilsson har ökat sitt innehav i bolaget med 4 miljoner aktier, från 45 till 49 miljoner aktier, i en affär värd 20,4 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.


Bergendahl ökar ägandet i SLP

Bolag Bergendahl & Son har köpt drygt 3 miljoner B-aktier i nyligen noterade SLP för närmare 100 miljoner kronor, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.


På onsdag ringer Peter Strand i börsklockan – för femte gången – när hans SLP noteras på Nasdaq Stockholm.

Ringer in – för femte gången: Stor porträttintervju med Peter Strand

Bolag När Peter Strand på onsdag tar sitt SLP till börsen är det femte gången han ringer i börsklockan. Fastighetssverige bjuder här på långläsning om Peter Strands karriär: Om grundidén som formades hos Akelius för många år sedan, om bolaget som innebar "dubbla bortamatcher", om varför Victoria Parks första koncept aldrig lyfte och betydelsen av nätverket som funnits runt honom i alla år – och som nu utgör kretsen kring SLP.


Greg Dingizian, Peter Strand och Erik Selin har fått se sina SLP-aktier flerdubblas i värde sedan starten för drygt tre år sedan.

SLP: Så mycket har ägarna tjänat hittills

Bolag Inför börsnoteringen: Fastighetssverige går igenom SLP:s guldgrävarresa så här långt. Så många gånger har kapitalet dubblats.


Greg Dingizian framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.

Doxas förvärv av kvarteret Malmö Arena klart

Transaktioner Doxa meddelade den 9 september 2021 att bolaget ingått en avsiktsförklaring avseende förvärv av kvarteret Malmö Arena. Efter fortsatta förhandlingar har Doxa nu ingått bindande aktieöverlåtelseavtal om förvärvet. Tillträde beräknas ske senast den 28 februari 2022.


Greg Dingizian.

Doxa förvärvar 40 procent av Halmstad-bolag

Transaktioner Doxa har ingått avtal med Fastighetsstaden Holding AB som innebär att Doxa blir ägare till 40 procent av aktierna i Fastighetsstaden i Halmstad AB. Fastighetsstaden äger ett trettiotal kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Halmstad med ett fastighetsvärde på 1 625 miljoner kronor.


Greg Dingizian.

Doxa köper i Malmö

Transaktioner Doxa har ingått avtal avseende förvärv av samtliga aktier i Lockarp PFK AB, ägare till en kommersiell fastighet i Lockarp, Malmö, med ett fastighetsvärde om cirka 42 miljoner kronor.


Greg Dingizians Doxa köper aktier i Klarabo med Andreas Morfiadakis som vd. Obs. Bilden är ett montage.

Detta letar Doxa efter i bolagsinvesteringar

Bolag Efter storaffären i Hyllie fortsätter Doxa sin tillväxtresa – nu genom att gå in som investerare i Klarabo. Styrelseordförande Greg Dingizian berättar för Fastighetssverige vad som lockar med affärsmodellen, vad man tittar på för att gå in i bolag och om möjligheten till fler bolagsinvesteringar.


Greger Peterssons Fastighetsstaden i Halmstad har ett fastighetsvärde om cirka 1 650 miljoner kronor. Nu går Doxa in och blir 40-procentig ägare, samtidigt som Fastighetsstaden blir delägare i Doxa.

Efter försäljningen: Fortsatt full fart framåt för racingprofilen

Transaktioner Racing- och fastighetsprofilen firar 70 och säljer – men ser det inte som en nedtrappning för bolaget. "Med Doxa får vi en bra partner – vi har många planer framåt."


Greg Dingizians dentalbolag Doxa blir mer och mer ett fastighetsbolag.

Doxa: Nya storaffärer på gång

Transaktioner Doxa har tecknat två avsiktsförklaringar avseende två förvärv: 40 procent av aktierna i Fastighetsstaden i Halmstad AB, ägare till ett 20-tal kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Halmstad med ett fastighetsvärde om cirka 1 650 miljoner kronor. Det andra förvärvet avser samtliga aktier i Sundsbron Fastighets AB, ägare till fyra kommersiella fastigheter och tomträtter i Malmö med ett fastighetsvärde om 251 miljoner kronor.


Greg Dingizian framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.

Doxa tar in 216 miljoner i riktad nyemission

Bolag Doxa tar in 216 miljoner kronor till en teckningskurs om 12 kronor per aktie.
Teckningskursen innebär en rabatt om 16 procent jämfört med torsdagens stängningskurs.


Greg Dingizian och Victor Persson framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.

Doxa gasar – Greg Dingizian om jätteaffären och nya vd:n

Bolag Doxa är på väg att göra en jätteaffär som premiärköp. Styrelseordförande Greg Dingizian berättar för Fastighetssverige om affären, vad man letar efter för nya förvärv och om valet av ny vd.


Doxa avser förvärva kvarteret Malmö Arena i en fastighetsaffär med ett totalt värde om cirka 1,9 miljarder kronor.

Doxa köper Malmö Arena-kvarteret för 1,9 miljarder

Transaktioner Doxa har tecknat en avsiktsförklaring avseende förvärv av fastigheterna Malmö Arenan 2, 4, 5 samt tomträtten till Malmö Arenan 1 och 3, det vill säga kvarteret Malmö Arena. Totalt överenskommet underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 1,9 miljarder kronor. Percy Nilsson är säljaren.


Victor Persson blir ny vd för Doxa

Bolag Doxa utser Victor Persson till ny vd. Han tillträder sin tjänst den 1 januari 2022. Nuvarande vd, Henrik Nedoh, kommer att fortsätta som vd för dentalverksamheten i Doxa Dental.


Per Ekelund och Erik Selin är med i Greg Dingizians nysatsning.

Doxahysterin – är Selin värd en tredubblad aktiekurs?

Bolag På torsdagen steg Doxas aktiekurs med 194,44 procent, till 10,60 kronor. Detta efter att det blev känt att bland andra Erik Selin väljer att gå in i bolaget – för två kronor per aktie.
Blivande styrelseledamoten Per Ekelund kommenterar.


Greg Dingizian gör en fastighetssatsning med dentalbolaget Doxa där han är huvudägare.

Rusningen i Doxa: Dingizian om nysatsningen och segmenten han undviker

Bolag Greg Dingizian om de första reaktionerna, inspirationen från Odd Molly – och segmenten han undviker i den nya satsningen i Doxa.


Jacob Karlsson.

Så vill Jacob Karlsson hjälpa SLP till börsen

Bolag Bostadsbyggaren Jacob Karlsson ger sig in i logistiksvängen och tar plats i SLP:s styrelse. För Fastighetssverige berättar K-Fastigheters grundare vad han hoppas tillföra det snabbväxande bolaget och varför han sätter riskminimering framför vinstmaximering.


Greg Dingizian.

Här är de bästa fastighetsaktierna enligt Greg Dingizian

Bolag I en intervju med Fastighetssverige berättar affärsmannen om vad han tror om ekonomin, börsen och fastighetsbranschen. Han avslöjar också att han funderar på att sätta ett av de företag som han är storägare i på börsen.


Erik Selin, Greg Dingizian och Peter Strand.

Första köpet för SLP

Transaktioner Swedish Logistic Property (SLP) har förvärvat två moderna logistikfastigheter i Malmöområdet. Fastigheterna, som är fullt uthyrda, omfattar tillsammans över 7 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta med möjlighet till framtida nybyggnation. Hyresvärdet uppgår till cirka sex miljoner kronor årligen.