Image
Drivbänken i Embassy of Sharing, Malmö.

Ny hyresgäst till Granitors Drivbänken

Uthyrning Itm8, tidigare Addpro, blir ny hyresgäst i Drivbänken i det nya hållbara kvarteret Embassy of Sharing i Malmö, som utvecklas av Granitor Properties. Det danska bolaget Itm8 kommunicerade nyligen att de samlar 13 företag i en stor fusion av nordiska IT bolag. Addpro som är Itm8’s största bolag i Sverige kommer ingå i fusionen och flyttar också sitt kontor till Drivbänken.


The Corner.

Peab skriver hyreskontrakt i nysåld fastighet

Uthyrning Byggbolaget Peabs affärsområde Fastighetsutveckling har tecknat sitt åttonde hyreskontrakt i det nybyggda kontorshuset The Corner i Malmö. Det framgår av ett pressmeddelande.


Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus.

Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus

Uthyrning När Malmö Börshus (Börshuset 1) i Malmö slår upp dörrarna år 2025 efter en omfattande renovering är det Malmöbaserade konferensaktören High Court som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking.


Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö.

Ikea Property hyr 7 800 kvadratmeter av Ikano Bostad

Uthyrning Ikea Property blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet Klipporna i Hyllie i Malmö. Förhyrningen är tecknad på tio år och omfattar totalt cirka 7 800 kvadratmeter.


Kontorshuset Vista i Hyllie.

Mercedes-Benz flyttar in i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning När Wihlborgs kontorshus Vista (Bläckhornet 1) står klart i slutet av 2025 flyttar Mercedes-Benz Sverige och Mercedes-Benz Finans Sverige in på totalt 2 100 kvadratmeter.


Arkitekter är en homogen skara människor.

Bristande mångfald i arkitektbranschen – nu agerar Malmö stad

Bygg/Arkitektur När projektet Urban Academy lanserades på initiativ av Malmö stadsbyggnadskontor ville man ta reda på om arkitektbranschen speglar stadens diversitet. Nu släpps rapporten av den omfattande enkätundersökning som gjorts och Malmö tänker nu som första stad i Sverige agera mot bristande mångfald i arkitektbranschen.


Doxa säljer fastigheten Skottspolen 1 i Malmö.

Doxa säljer fastighet ur sin Malmöportfölj

Transaktioner Doxa har den 21 november 2023 ingått bindande avtal om försäljning av fastigheten Skottspolen 1 i Malmö. Fastigheten säljs genom en aktieöverlåtelse.


Jonas Stark, till höger, tillsammans med PropTechs vd, Roger Tofft.

Tävling om smart fastighetsförvaltning i Rosengård

Teknik Mästerskapet PropTech Championship 2024 kommer äga rum i Rosengård, Malmö. Målet är att genom innovativa tekniklösningar skapa framtidens boende och en enklare vardag, menar arrangörerna MKB Fastighets AB och PropTech Sweden.


Den nya ögonkliniken hyr över 600 kvadratmeter av Stena Fastigheter.

Nystartad ögonklinik flyttar in hos Stena Fastigheter på Södervärn

Uthyrning Det blir fortsatt vårdverksamhet i Stena Fastigheters kvarter Leonard på Södervärn i Malmö. I den tidigare vårdcentralen på Ahlmansgatan 12 flyttar den nystartade ögonkliniken Altona in på 624 nyrenoverade kvadratmeter.


Platsen för den nya bussdepån.

Bussar i Lockarp kan få grönt ljus

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Malmö har återvänt med ett nytt förslag på beslut om detaljplan gällande en ny bussdepå i Lockarp. Ärendet har tidigare antagits av kommunfullmäktige, men länsstyrelsen i Skåne upphävde kommunens beslut på grund av brister.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa avyttrar fastigheter i Sverige för 299 miljoner

Transaktioner Nyfosa har i två transaktioner avyttrat sju fastigheter med en uthyrningsbar yta om 46 000 kvadratmeter, bestående av lager, industri, handel och kontor. Fastigheterna är belägna i Falköping, Filipstad, Lidköping och Malmö. Försäljningspriset uppgår totalt till 299 miljoner kronor.


Den polska entreprenaden har återkommande betalat ut för låg lön och låtit drygt 50 anställda arbeta otillåtet långa arbetspass utan tillräcklig tid för vila och återhämtning.

Byggnads stämmer Skanska-underleverantör på en miljon

Juridik Tidigare i veckan stod det klart att fackförbundet Byggnads stämmer en underleverantör på över en miljon kronor i Arbetsdomstolen. Det polska bolaget har återkommande och på flera arbetsplatser brutit mot kollektivavtalet, varav två är Skanska-projekt i Malmö.


Rosengård Centrum i Malmö.

Månadsvite väntar Trianon efter byggförsening

Bygg/Arkitektur Från och med december och framåt ska bolaget betala en femsiffrig vitessumma varje månad, det gäller för ett projekt i Rosengård Centrum som bolaget behöver förlänga byggnadsskyldigheten för. Fastighetssverige berättar mer.


Elefanten 40 ligger på Storgatan mitt i centrala Malmö.

Candy Crush-bolaget flyttar till Wihlborgs

Uthyrning Svenskgrundade spelutvecklaren King, bakom mobilspelen Candy Crush Saga och Farm Heroes Saga, skriver ett 10-årigt avtal med Wihlborgs. Det nyrenoverade kontorsutrymmet i Elefanten 40, som kommer stå klart för inflyttning i början på nästa år, ligger på Storgatan mitt i centrala Malmö och omfattar en yta på 1 500 kvadratmeter.


Epic i Malmö.

Internationell byrå flyttar in i Skanskas Epic

Uthyrning Den 1 november slår Mazars, som är en internationell revisions-, skatte- och rådgivningsbyrå, upp dörrarna på ny adress i Malmö. Skanska Fastigheter Malmö har tecknat hyresavtal med Mazars om 725 kvadratmeter i Epic på Nordenskiöldsgatan.


Johanna Ericsson, Länsförsäkringar, och Lisa Renntun, HSB Malmö.

Samarbetande HSB och Länsförsäkringar vill locka till fastighetsaffär

Ekonomi/Finansiering HSB Malmö och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har inlett ett samarbete som innebär att medlemmar i HSB Malmö får förmånliga erbjudanden när de köper eller säljer en bostad via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Fastighetssverige har pratat med de båda bolagen om deras gemensamma satsning.


Domstolsverket i Malmö

Efter läckaget – Castellums största projekt är officiellt invigt

Bygg/Arkitektur Under sommaren har Tingsrätten, Hyres- och arrendenämnden flyttat in i den nya domstolsbyggnaden i Malmö. Byggnaden drabbades dock av stormen Hans och läckage uppstod. Men nu är Godsfinkan alltså officiellt i drift.


Peabs nya bygge i Kirseberg, Malmö. Illustration: PE Teknik & Arkitektur AB.

Peab och MKB bygger hyreslägenheter i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga hyreslägenheter i Malmö. Beställare är MKB Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 408 miljoner svenska kronor. De nya hyreslägenheterna ska ligga i området Kirseberg i Malmö.


Niagara och Kårhuset Amphitrite.

Wihlborgs bygger nytt åt Malmö universitet

Uthyrning Wihlborgs får i uppdrag av Malmö universitet att i samråd med Malmö universitet och Malmö stad projektera och uppföra byggnader på fastigheten Malmö Amphitrite 1 för universitets framtida förhyrning.


Fastigheten Bilden 1, där den legendariska rockklubben KB, Kultubolaget, har funnit i 30 år.

Nya centrala bygglov i Malmö

Bostäder Under stadsbyggnadsnämndens möte under torsdagen beslutade man om två nya bygglov centralt i Malmö – bland annat stadens första hybridhus.