Image
Olof Andersson, vd för Trianon, om bolagets engagemang för att motverka hemlösheten i Malmö.

Så motverkar Trianon hemlösheten i Malmö

Bolag Bolaget har ett samarbete med Malmö stad för att motverka och minska hemlösheten i Malmö. För Fastighetssverige berättar Trianons vd Olof Andersson mer om bakgrunden till satsningen, hur de samverkar och vilken betydelse detta har för bolaget och staden.


Olof Andersson, vd Trianon.

Trianons besked: "Vi är inte stressade"

Bolag Trianon står inför att både köpa och sälja. Och marknaden i Malmö är på väg åt rätt håll. Men när försäljning blir av återstår att se, berättade Trianons vd på presentationen av bokslutet.


Tolv hus i Malmö, ritat och byggt av arkitektkontoret Förstberg Ling.

"Nu är kanske tiden för arkitekter att bli byggherrar"

Bygg/Arkitektur Under tisdagen kom två nyheter inom arkitekturvärlden. Det ena var ett nedslående besked från Innovationsföretagen som menar att 40 procent av arkitektkontoren tror på minskat antal uppdrag, siffror man inte sett sen 2009. Det andra var tillkännagivandet av vilka bidrag som nominerats till Sveriges största arkitekturpris, Kasper Salin-priset som tilldelas årets bästa byggnad. Fastighetssverige ringde upp ett av de nominerade arkitektkontoren som under pandemin testade sin hand på rollen som byggherre.


Fredrik Ingelgren, vd Salana Fastigheter AB, är nöjd med försäljningen.

Därför säljer Malmö-doldisen i centrala läget

Bolag Salana är ett mindre känt fastighetsbolag med säte i Malmö som under tisdagen meddelade att man sålt fastigheten Ledamoten 2 i Norra Sorgenfri i Malmö till Wästbygg. Det är en centralt belägen fastighet i Malmö med en uthyrningsbar yta på cirka 3 000 kvadratmeter. För Fastighetssverige berättar Salanas vd Fredrik Ingelgren hur han ser på framtiden för de övriga fastigheterna i bolagets bestånd och huruvida det är aktuellt med fler försäljningar eller tillväxtplaner.


Malmö.

Wästbygg Gruppen gör fastighetsförvärv i Malmö för ombyggnad till skola

Transaktioner Wästbygg har förvärvat Ledamoten 2 av Salana. Det är en centralt belägen fastighet i Malmö med en uthyrningsbar yta på cirka 3 000 kvadratmeter. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Praktiska Sverige AB, som är ett bolag inom Academedia.


Förslaget Habitat vann arkitekttävlingen för Limhamns silor. Det är framtaget av team Nilsson Rahm Arkitekter + Johan Dehlin Arkitektkontor + 6a architects.

Förslaget Habitat vann arkitekttävlingen för Limhamns silor

Bygg/Arkitektur En innovativ tolkning av platsens industrihistoria med eleganta torn i ett kalkbaserat grönt landskap blev det vinnande förslaget när Limhamns silor ska bli attraktiva bostäder. Juryn uppskattade bland annat den unika och vackert gestaltade arkitekturen med goda förutsättningar att bli identitetsbärare för hela Limhamn.


Fastighetssverige listar de största pågående och kommande byggprojekten i Malmö och kranskommunerna.

Stor lista: Största byggprojekten i Malmö

Lista I en större kartläggning presenterar Fastighetssverige de största byggprojekten i Malmö, Göteborg och Stockholm som pågår eller som kommer att påbörjas de närmaste åren. Först ut i artikelserien är Malmö och här redogörs för de tio största projekten som utvecklas inom staden och dess kranskommuner.


Skolan som ägs av Stiftelsen Bladins skola är på väg att köpas tillbaka av Malmö stad för närmare 300 miljoner kronor.

Kommun ska köpa tillbaka skolfastighet – för 300 miljoner

Transaktioner Skolfastigheten såldes till en stiftelse 2009 och efter att de aviserat sin önskan att sälja har Malmö stad klivit in för att behålla rådighet över fastigheten och området. Fastighetssverige berättar mer om den stundande affären.


MKB bygger 192 bostäder i Södra Nyhamnen.

Efter tre år – grönt ljus för MKB bostäder i Södra Nyhamnen

Bostäder Mer än tre år efter förvärvet av fastigheten Godsfinkan 3 i Södra Nyhamnen kan MKB äntligen starta nyproduktion av 192 nya hyresbostäder. Förseningen beror på överklagande av entreprenaden.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP tecknar hyresavtal i pågående nybyggnation i Malmö

Uthyrning SLP har tecknat ett treårigt hyresavtal med Nice Home and Building Automatic Nordics AB. Hyresgästen kommer att flytta in i SLP:s fastighet Grimskaftet 1 i södra Malmö och tillträder cirka 510 kvadratmeter vid årsskiftet. Årshyran uppgår till 575 000 kronor och är fullt indexerad.


Hyrorna är klara för 18 000 hushåll i Malmö.

Hyrorna klara för 18 000 hushåll i Malmö

Bostäder Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har avslutat de årliga hyresförhandlingarna i Malmö. Här kommer hyrorna att höjas med 5 procent under 2023.


Executive Property hyr ut till Handelskammaren i fastigheten Smörkontrollen 1 i Malmö.

Executive Property hyr ut till Handelskammaren

Uthyrning Handelskammaren har tecknat avtal med Executive Property om cirka 900 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Smörkontrollen 1 på Ångbåtsbron i Nyhamnen i Malmö.


Domstolsverket flyttar in i Nyhamnen i Malmö

Castellums största projekt nästan fullt uthyrt

Uthyrning Fastighetssveriges artikelserie fortsätter där vi kollat hur det gått med hyresgäster för det större kontorsfastigheterna som antingen blivit klara under 2022 eller som närmar sig färdigställande. Så har turen kommit till Godsfinkan, Domstolsverkets nya placering i Malmö som Castellum står bakom.


Framtiden för Specialfastigheters nya polishus i Vintrie är osäker.

Då avgörs ödet för Malmös nya polishus

Bygg/Arkitektur Specialfastigheter har nyligen fått ett positivt besked för sin 50-miljonerssatsning i Malmö och hoppas på ytterligare ett i närtid. Fastighetssverige berättar mer om framtiden för det planerade polishuset i Vintrie.


Heimstaden vill bygga ägarlägenheter i toppen av Kronprinsen som tornar upp sig i bakgrunden och på fastigheten i förgrunden, Eons gamla huvudkontor, så vill man bygga bostäder, handel och kontor. Huvudbyggnadens södra och lågdelens östra sida bedöms lämplig som bostadsgård.

Kronprinsen som förvandlas – därför återupplivar Heimstaden Akelius gamla planer

Bygg/Arkitektur För Fastighetssverige kommenterar bolaget satsningen på lägenheter i toppen av klassiska Kronprinsen och utvecklingen av Eons gamla huvudkontor.


Heimstaden vill bygga ägarlägenheter i toppen av Kronprinsen som tornar upp sig i bakgrunden och på fastigheten i förgrunden, Eons gamla huvudkontor, så vill man bygga bostäder, handel och kontor. Huvudbyggnadens södra och lågdelens östra sida bedöms lämplig som bostadsgård.

Heimstaden siktar på stora förändringar vid landmärket

Bygg/Arkitektur Fastighetsjätten väcker liv i Akelius gamla planer för Kronprinsen och ett stenkast från den klassiska skrapan vill de göra stora förändringar i Eons gamla huvudkontor. Fastighetssverige berättar mer.


Malmö Industrial Park kommer att växa fram i Norra Hamnen de kommande åren. Bland annat ska en jättelik batterifabrik byggas i parken.

Greentech-bolag vill etablera batterifabrik i Malmös hamn

Bygg/Arkitektur Planerna omfattar över 60 000 kvadratmeter byggnadsyta och satsningen kan generera cirka 2 000 arbetstillfällen kopplade till batterifabriken. Fastighetssverige berättar mer om projektet och de stora aktörerna som är inblandade.


Nio Turning Torsos i vakanta kontorslokaler i Malmö

Lista Med hjälp av CityMark Analys kan Fastighetssverige presentera exklusiva siffror om kontorsmarknaden i Malmö. Här kan du läsa om vakansutveckling och vakanser det senaste halvåret, hyresutvecklingen jämfört med 2021 och hur kommande utbud på marknaden ser ut från årsskiftet.


Hyresmarknaden för kontorslokaler i Malmö har stärkts den senaste tiden, enligt CityMark Analys senaste kartläggning.

Färre vakanser på Malmös kontorshyresmarknad

Uthyrning Hyresmarknaden för kontorslokaler i Malmö har stärkts den senaste tiden, enligt CityMark Analys senaste kartläggning. Vakansgraden har minskat på de flesta delmarknader och uthyrningen har återhämtat sig efter tre svaga år. Den kommande lågkonjunkturen och ett relativt stort inflöde av nyproducerade kontorsytor innebär dock att utsikterna är osäkra.


Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling avyttrar Aqua i Malmö för 600 miljoner kronor till egen fastighetsportfölj.

Skanska avyttrar Aqua i Malmö till egen fastighetsportfölj

Transaktioner Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorsfastigheten Aqua i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 600 miljoner kronor. Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer att bokföras i det fjärde kvartalet 2022. Tillträdet sker omgående.