Image
Midroc vill tillföra 180 bostäder i Västra Hamnen.

Vill fylla på med bostäder mitt i centrumsmeten

Bygg/Arkitektur Midroc har en mycket central förtätning på gång i Malmös hamnområde. Fastighetssverige berättar mer.


Hemsö köper av Eon.

Hemsö förvärvar Malmöfastighet och utvecklar ny gymnasieskola

Transaktioner Hemsö förvärvar en centralt belägen kontorsfastighet i Malmö med avsikt att bygga om lokalerna till en ny gymnasieskola. Investeringen uppgår till 280 miljoner kronor.


Kungsleden hyr ut i Malmö.

Hyr ut 4 000 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Castellums dotterbolag Kungsleden har skrivit ett hyresavtal med Gräsvårdsmaskiner AB (GVM) om 3,5 år. Uthyrningen omfattar både lager- och kontorsyta i Kungsledens fastighet Holkyxan 6 i Malmö. Inflyttningen sker under första och andra kvartalet 2022.


Anna Hurtig blir ny regionchef i Skåne hos Svenska Hus.

Svenska Hus köper i Stockholm och utser ny regionchef i Skåne

Bolag Svenska Hus förvärvar en fastighet för bostadsutveckling i Nynäshamn söder om Stockholm. Samtidigt utser man Anna Hurtig till ny regionchef i Skåne för bolaget.


Trianon hyr ut till förskola i Malmö.

Trianon hyr ut till förskola i Malmö

Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal med Förskolan Telningen, som kommer att hyra 688 kvadratmeter i fastigheten Hyllie 9:5 på Stensjögatan 3 i Malmö. Beräknad inflyttning är juni 2022. Hyresgästen är den tredje på kort tid som Trianon tecknar avtal med i den aktuella fastigheten och förhandlingar pågår med fler.


Patrik Hall.

Heimstaden köper i Malmö

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, stärker sin position i Malmö genom förvärv av ytterligare en fastighet vid Möllevångstorget. Affären omfattar 18 bostäder och fem kommersiella lokaler. Säljaren är en privat aktör.


Olof Andersson.

Trianon hyr ut till psykiatrimottagning i Malmö

Uthyrning Trianon har tecknat ett femårigt hyresavtal med Friskvårdspsykiatrin Skåne AB som kommer att hyra 480 kvadratmeter i fastigheten Vipan 9 på Limhamn i Malmö.


Ulf Wallén, vd för Acrinova.

Acrinova köper i Malmö och Höganäs

Transaktioner Acrinova har ingått avtal om ytterligare ett förvärv inom bolagets geografiska upptagningsområde. Förvärvet görs i form av en paketaffär som omfattar fastigheter i Malmö och Höganäs. Tillträde till fastigheterna sker den 31 december 2021. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 35 miljoner kronor.


Revelop gör två förvärv i Öresundsregionen.

Revelop gör dubbla förvärv i Öresundsregionen

Transaktioner Revelop har tecknat avtal om förvärv av två fastigheter i Öresundsregionen på totalt 14 500 kvadratmeter i två separata affärer. Fastigheterna ligger i centrala Malmö och i Arlöv norr om Malmö.


Andreas Morfiadakis.

Klarabo köper för att konvertera

Transaktioner Klarabo har tecknat avtal om förvärv av en tomställd projektfastighet som tidigare tjänat som vårdboende i centrala Malmö. Köpeskillingen uppgår till 28 miljoner kronor och syftet är att konvertera fastigheten till bostäder.


Thomas Sipos och Anders Sylvén.

Revelop köper fyra fastigheter

Transaktioner Revelop har tecknat avtal om förvärv av fyra fastigheter på totalt 12 000 kvadratmeter i fyra separata affärer. Samtliga fastigheter har stor utvecklingspotential och ligger i Edsberg i Sollentuna, Triangeln i centrala Malmö samt Arendal och Åbro i Göteborg. Förvärven innebär att Revelop under 2021 inom sin femte fastighetsfond har förvärvat totalt 24 fastigheter med en sammanlagd yta på 105 000 kvadratmeter till ett värde av 1,2 miljarder kronor.


Wihlborgs tecknar flera nya avtal i centrala Malmö.

Wihlborgs tecknar flera nya avtal i centrala Malmö

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med både nya och befintliga kunder i Slagthuset 1 och Erik Menved 37 i närheten av centralstationen i Malmö.


Den nuvarande byggnaden ska rivas och ersättas med en ny, större byggnad på 20-25 000 kvadratmeter där Malmö universitet kan samla sin verksamhet.

Universitetet ska få ny byggnad i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Nuvarande byggnad föreslås rivas och ersättas med en ny på närmare 25 000 kvadratmeter BTA. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Malmö.

HSB friköper fastighet för kvarts miljard

Transaktioner Bostadsjätten på väg att köpa loss ett flerbostadshus i Malmö för över 250 miljoner kronor. Fastighetssverige berättar mer.


Croisette och Lernacken köper utvecklingsfastighet i Malmö.

Trianon och Lernacken Fastigheter köper utvecklingsfastighet

Transaktioner Trianon och Lernacken Fastigheter har i ett joint venture förvärvat fastigheten Smedjan 2 på Norra Sorgenfri i centrala Malmö, i dagsläget omfattande cirka 3 950 kvadratmeter. Tillträde sker 1 mars 2022. De båda bolagen avser att sätta igång detaljplanearbetet omgående avseende potentiella byggrätter för bostäder om cirka 8 000-10 000 BTA.


Skanskas kontorshus Oas.

Skanska investerar 350 miljoner i Malmökontor

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 350 miljoner kronor i ett hållbart kontorsprojekt på Universitetsholmen i centrala Malmö. Kontorshuset Oas omfattar sju våningsplan och kommer att få en uthyrningsbar yta om cirka 7 500 kvadratmeter.


Malmö Cityfastigheter förvärvar anrik fastighet på Norra Vallgatan.

Malmö Cityfastigheter förvärvar anrik fastighet på Norra Vallgatan

Transaktioner Malmö Cityfastigheter förvärvar ytterligare en fastighet på A-läge, mittemot Malmö Live. Förvärvet av Skepparen 24 innebär att Malmö Cityfastigheter äger åtta fastigheter längs med Norra Vallgatan. Skepparen 24 består av fem sammanhängande huskroppar och är fullt uthyrd till hotellverksamhet, Hotell Royal.


Granit Bostad har köpt fastigheterna Duvan och Korpen i Malmö.

Granit Bostad köper dubbelt i Malmö

Transaktioner Granit Bostad stärker sin närvaro i Malmö genom att förvärva fastigheterna Korpen 37 och Duvan 27 mitt i centrala Malmö. Säljare är Karyd Fastigheter.


Greg Dingizian framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.

Doxas förvärv av kvarteret Malmö Arena klart

Transaktioner Doxa meddelade den 9 september 2021 att bolaget ingått en avsiktsförklaring avseende förvärv av kvarteret Malmö Arena. Efter fortsatta förhandlingar har Doxa nu ingått bindande aktieöverlåtelseavtal om förvärvet. Tillträde beräknas ske senast den 28 februari 2022.


Malmö.

Kommun på väg att sälja fastigheter för nära en kvarts miljard

Ekonomi/Finansiering Genom åtta separata försäljningar ska Malmö stad sälja fastigheter för över 200 miljoner kronor. Fastighetssverige berättar mer om försäljningarna.