Image
Kommunen vill att en del av Malmö Industrial Park ska växa ut i havet där ett stort vattenområde omvandlas till land och gör plats för bland annat industri och två stycken vindkraftverk.

Omfattande havsutbyggnad kan få grönt ljus

Bygg/Arkitektur Det expansiva logistikområdet väntar på klartecken att få växa ut i havet med en rejäl mängd industrimark och omtvistade vindkraftverk.


Kimmy Ränzlöw blir digitaliseringschef på HSB Malmö.

Ny digitaliseringschef på HSB Malmö

Karriär Kimmy Ränzlöw, med 30 år i IT-branschen bakom sig, blir digitaliseringschef på HSB Malmö.


Signatur köper i Malmö.

Signatur köper i Malmö

Transaktioner Signatur Fastigheter har förvärvat en fastighet nära Pildammsparken i Malmö för en köpeskilling om 90 miljoner kronor. Fastigheten har en uthyrningsbar area om 5 311 kvadratmeter och inhyser i dag utbildningsverksamhet.


På en plats som idag är obebyggd vill Malmö stad tillföra sex till tolv nya mindre tomter för verksamheter inom industri, kontor och handel. Till höger är platsen för den tilltänkta exploateringen utmärkt och till vänster de närliggande verksamhetsområdena med liknande inslag.

Högtryck på industritomter – här vill staden skapa ett dussin nya

Bygg/Arkitektur Malmö upplever en stor efterfrågan på mindre tomter i storleken 3 000 till 6 000 kvadratmeter för industri, kontor och handel. Nu vill kommunen titta på möjligheten att tillgodose den ökande efterfrågan i den södra delen av staden.


Till vänster syns planen för den södra delen av Holmastan, till höger syns planen för den mellersta delen.

Lyftet för miljonprogramsområdet – över 1 000 bostäder på gång

Bostäder Ett omfattande bostadsprojekt ska klubbas som innebär att Holmastan i Malmö förtätas och får ett rejält ansiktslyft.


Jägersrotravet ska flytta och på platsen för dagens anläggning vill en trio aktörer utveckla området till en helt ny stadsdel. (Arkivbild från 2011)

Så ska Jägersrotravet förvandlas till en ny stadsdel

Bygg/Arkitektur När travanläggningen flyttar vill MKB, Skanska och Tornet förverkliga sina ambitiösa planer för en helt ny stadsdel med tusentals bostäder.


CMB expanderar hos Stena i Malmö.

CMB expanderar hos Stena i Malmö

Uthyrning CMB Projekt har under många år hyrt kontorslokaler av Stena Fastigheter i fastigheten Concordia på Baltzarsgatan i centrala Malmö. Nu tar CMB steget och flyttar från våning fem till våning tre i huset. De utökar därmed sin lokalyta från 310 till 550 kvadratmeter.


Veidekke bygger Basecamps första studentbostäder i Sverige.

Veidekke bygger Basecamps första studentbostäder i Sverige

Bostäder Veidekke har fått i uppdrag av Basecamp Student Real Estate att bygga 589 studentbostäder i Västra Hamnen, Malmö. Projektet är en totalentreprenad med en kontraktssumma på cirka 448 miljoner kronor och beräknas vara klart under första kvartalet 2023.


Emma Cedermarker.

Emma Cedermarker blir ny förvaltningschef på MKB

Bolag Emma Cedermarker har utnämnts som ny förvaltningschef på MKB Fastighets AB i Malmö och kommer därmed att ingå i bolagets ledningsgrupp. Hon tillträder den 1 maj och kommer närmast från rollen som fastighetschef i bolaget.


Peter Olsson.

Han blir Wihlborgs nye regionchef i Malmö

Bolag Peter Olsson, i dag fastighetschef på Wihlborgs, blir ny regionchef i Malmö. Han har lång erfarenhet från fastighetsbranschen, varav de senaste fyra åren på Wihlborgs.


Malmö.

Därför valde Malmö en ny stadsarkitekt från London

Bygg/Arkitektur Arkitekten Finn Williams lämnar London för Malmö i sommar då han blir den sydsvenska metropolens tionde stadsarkitekt genom tiderna. För Fastighetssverige berättar stadsbyggnadsdirektören Marcus Horning varför valet föll på engelsmannen och vilka utmaningar han och Malmö står inför i framtiden.


Hyllie terrass.

Första hyresgästen klar för Skanska nya kontorshus i Hyllie

Uthyrning AAK blir första hyresgästen i Skanska klimatneutrala kontorshus Hyllie terrass.


Finn Williams blir Malmös nye stadsarkitekt.

Han är Malmös nya stadsarkitekt

Bygg/Arkitektur Det är Finn Williams som från den 28 juni blir Malmös nye stadsarkitekt och därmed den tionde stadsarkitekten genom tiderna.


Culture Casbah-planen just nu. Petra Sörling är vd för Rosengård fastigheter.

Nya Culture Casbah – så här är planerna i dag

Bygg/Arkitektur Här är den senaste skissen för Culture Casbah-höghuset i Rosengård. Planerna har försenats och Rosengård fastigheter tror nu att detaljplanearbetet är färdigt 2023.


Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad.

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.


Visualisering över delområdet Station Persborg från samrådsförslaget till planprogrammet. Vy från söder mot norr över Station Persborg med föreslagen utbyggnad enligt planprogrammet. Aktuellt planområde är ungefärligt markerat med vit streckad linje.

Så ska återuppväckt stationsområde få ett lyft

Bygg/Arkitektur Kommunens planer innehåller hundratals nya bostäder som ska förtäta de södra delarna av Rosengård. Fastighetssverige berättar mer.


Wihlborgs bygger nytt åt Beckhoff.

Wihlborgs bygger nytt till Beckhoff i Malmö

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med Beckhoff Automation AB om nybyggnad av ett kontorshus om 1 800 kvadratmeter för Beckhoffs svenska huvudkontor i Fosie, Malmö.


Modellvy över planområdet, bilden visar den möjliga bebyggelsen inom området.

Planer på kraftig förtätning i expansiv stadsdel

Bygg/Arkitektur Hyllie kan tillföras uppemot 600 nya bostäder samt kontor. Fastighetssverige berättar mer om kommunens planer.


Kommunen vill förtäta med närmare 300 bostäder i Hyllie.

Närmar sig kommunal förtätning

Bygg/Arkitektur Kommunala bostadsbolaget MKB kan tillföra närmare 300 nya bostäder i Hyllie. Fastighetssverige berättar mer om projektet.


Peeter Kinnunen, transaktionschef på Klövern.

Klövern köper i Malmö och Lund

Transaktioner Klövern har i två separata transaktioner tecknat avtal om att förvärva två kontorsfastigheter i Lund och Malmö för ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 113 miljoner kronor.