Image
Joel Nordström driver Hyresgästföreningens kampanj Vi Vägrar Betala.

Hyresgästföreningen: "Heimstaden hotar med uppsägning för att få igenom hyreshöjningen"

Bostäder Under början av juni gick förhandlingarna i stå när sex fastighetsbolag i Malmö krävt ytterligare tvåprocentig en höjning på hyreshöjningen som initialt landat på fem procent efter den ordinarie förhandlingen. Nu har fyra av de bolagen valt att skicka direktaviseringar till sina hyresgäster. Till Fastighetssverige säger Joel Nordström på Hyresgästföreningen, att bolagen sysslar med skrämselpropaganda.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon: "Direktförhandling med våra hyresgäster kan bli norm"

Bolag Efter det att dialogen om ytterligare en hyreshöjning med Hyresgästföreningen i Malmö gick i stå valde fyra av det sex fastighetsbolagen i Malmö att gå vidare med direktaviseringar på en ny hyra direkt till hyresgästerna. Samtliga uppger att de hade hoppats på en lösning, men där bolagen nu blev nödgade att ta till direktaviseringen för att tillgodose en god service till hyresgästerna, det säger de till Fastighetssverige.


Klyftan mellan Hyresgästföreningen och de sex fastighetsjättarna i Malmö växer.

Höjda hyror i Malmö – igen?

Bostäder Det kan bli hyreshöjningar för 15 000 lägenheter i Malmö 1 juli – om sex av de stora fastighetsbolagen får som de vill. Detta trots att man tidigare kommit överens i förhandlingarna med Hyresgästföreningen om den största hyreshöjningen på 30 år.
– Jag tycker att det verkar fullständigt tondövt, säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder till Fastighetssverige.


Trianon får byggstarta över 500 bostäder i Rosengård och på Norra Sorgenfri.

Trianon får byggstarta över 500 bostäder

Bygg/Arkitektur Detaljplanerna för Rosengård och Norra Sorgenfri har nu vunnit laga kraft, vilket betyder klartecken för Trianon att byggstarta över 500 lägenheter i Rosengård och på Norra Sorgenfri i Malmö.


Rosengård centrum.

Bildar nytt bolag och köper halva Rosengård centrum för en kvarts miljard

Transaktioner Brunswick Real Estate och Bonnier Fastigheter formar det samägda bolaget Fastighets AB Hemmaplan. Hemmaplan har utarbetat en tydlig strategi med långsiktigt och aktivt ägarskap genom en hållbar, lokalt förankrad fastighetsförvaltning och samverkan med kommun, akademi och civilsamhället.


Petra Sörling.

Petra Sörling tar plats i SOK:s styrelse

Karriär Petra Sörling, vd för Rosengård Fastigheter, får ett tungt uppdrag. Sörling, som även är ordförande i Svenska bordtennisförbundet, har valts in som ny styrelseledamot i Svenska olympiska kommittén (SOK).


Nutida flygfoto över Rosengårds centrum från nordöst. Det är det södra området vid von Rosens väg till vänster i bild och norra området vid von Lingens väg till höger i bild som ska utvecklas i den första etappen.

Så byggs första delen av Rosengård centrum ut

Bygg/Arkitektur Trianon investerar kraftigt på att förtäta handelsfastigheten i Rosengård – här är planerna för den första etappen av utvecklingen.


Olof Andersson.

Därför vill Trianon sälja halva Rosengård centrum

Bolag Trianon har tecknat ett Letter of Intent med avsikt om försäljning av 50 procent av Rosengård centrum i Malmö. För Fastighetssverige berättar vd:n Olof Andersson om hur affären uppstod och varför bolaget behöver en partner för framtiden.


Culture Casbah-planen just nu. Petra Sörling är vd för Rosengård fastigheter.

Nya Culture Casbah – så här är planerna i dag

Bygg/Arkitektur Här är den senaste skissen för Culture Casbah-höghuset i Rosengård. Planerna har försenats och Rosengård fastigheter tror nu att detaljplanearbetet är färdigt 2023.


Petra Sörling är vd för Rosengård fastigheter, som bland annat har hållit i cykelkurser för vuxna. 94 personer har deltagit i kurserna sedan 2018.

"Vi har helt andra utmaningar i vardagen"

Bolag De 24 anställda pratar 15 olika språk. 94 vuxna i området har gått på cykelkurs sedan 2018. Kompisens mamma städar trappuppgångarna.
– Vi är ett speciellt bolag med helt andra utmaningar i vardagen, konstaterar Petra Sörling, vd för Rosengård fastigheter.


Jens Ringö

Ny fastighetschef till Rosengård

Karriär Jens Ringö tillträder som fastighetschef hos Rosengård Fastighets AB den 16 mars. Han kommer närmast från rollen som enhetschef hos Stadsfastigheter där han har ansvarat för fastighetsförvaltningen.


Stort Malmöprojekt närmar sig dagens ljus

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Malmö har fattat beslut om planuppdrag för Culture Casbah. Därmed är den första viktiga milstolpen passerad i det stadsutvecklingsprojekt som Rosengård Fastighets AB bedriver på Rosengård.


Syftet med Boguiden är att göra det enkelt för hyresgäster att hitta grundläggande information om både sina och hyresvärdens rättigheter och skyldigheter.

Fastighetsägare i Malmö lanserar gemensam boguide

Bostäder Boguiden är en webbutbildning på flera språk, där MKB, HSB Malmö, Stena Fastigheter, Trianon och Rosengårds Fastigheter i samarbete med Malmö stad ger grundläggande information om livet i en hyresrätt.


Rosengård centrum.

Ny livsmedelsaktör till Rosengård centrum

Uthyrning Trianon har tecknat hyresavtal med en ny aktör om uthyrning av lokaler för livsmedelshandel i Rosengård centrum.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Anna Stenkil, Vasakronan, Unni Sollbe, Stena Fastigheter och Petra Sörling, Rosengård Fastigheter diskuterar framtidsfrågor på Branschens mötesplats i Malmö (på Malmö Live) nästa tisdag den 28 augusti. Säkra din plats nu - anmälan stänger på torsdag!

Chefstrio om Skånes framtid

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Branschens mötesplats i Skåne på Malmö Live den 28 augusti innehåller bland mycket annat ett högaktuellt panelsamtal om trygghet, den levande staden, segregering och framtiden för fastighetsmarknaden i Malmö-regionen. Säkra din plats nu – anmälan stänger på torsdag.


Trianon har fått nog – stämmer City Gross

Handel Efter flera försök till dialog har Trianon fått nog, och nu stämmer bolaget hyresgästen Citygross. För Fastighetssverige förklarar Olof Andersson, Trianons vd, varför man känt sig nödgade att dra saken till domstol. ”Oerhört anmärkningsvärt beteende”.


Nytt bostadskvarter byggs i Rosengård

Bostäder I området Kryddgården i nordöstra Rosengård planeras för ett nytt kvarter med 180 nya lägenheter, verksamhetslokaler och en möjlig förskola. En ny detaljplan klubbades av stadsbyggnadskontoret på onsdagen.


”Ett kittlande uppdrag”

Öresund Hon ska leda MKB, Victoria Park, Balder och Heimstadens nya satsning Culture Casbah i Malmö. För Fastighetssverige berättar hon om möjligheterna i Rosengård. ”Kan skapa nya destinationer”.


Hon ska leda Culture Casbah-projektet

Karriär Petra Sörling, närmast från HSB Sundsfastigheter, blir vd för Rosengård Fastighets AB, som driver Culture Casbah-projektet i Malmö.


Klart för nästa steg mot Culture Casbah

Transaktioner Som ett led i förverkligandet av projektet Culture Casbah har Balder, Heimstaden, MKB och Victoria Park bildat ett gemensamt bolag, Rosengård Fastighets AB, som ingått avtal om att från MKB Fastighets AB köpa cirka 1 660 bostadslägenheter i Rosengård. Det nybildade bolaget kommer nu att påbörja detaljplanearbetet syftande till att förverkliga Culture Casbah med cirka 200 nya bostäder och 30 kommersiella lokaler.