Image

Patrizia säljer del av Obligo-portföljen

Transaktioner Patrizia säljer 630 lägenheter i Umeå. Lägenheterna ingick i den portfölj man köpte av Obligo för en dryg månad sedan.


Så finansieras D Carnegie-affären

Ekonomi/Finansiering D Carnegieaffären, då Sveriges största noterade bostadsfastighetsbolag bildas, planeras att godkännas på den extra bolagstämman 2 juli. Tillträde beräknas ske den 4 juli. Så här ska finansieringen av 6,5 miljardersförvärvet gå till.


D Carnegie går vidare med sammanslagning

Bolag D Carnegie & Co har nu tecknat avtal med Obligo om storaffären som innebär att Sveriges största noterade bostadsfastighetsbolag bildas. Bolaget kallar nu till en extra bolagsstämma.
Obligo kommer att äga cirka 35 procent av D Carnegie & Co.


Ulf Nilsson: Fler affärer på gång

Bolag D Carnegie nöjer sig inte med storaffären som är på gång med Obligo-ägda Hyresbostäder i Sverige II.
- Vi sätter inte stopp här. Så mycket är säkert. Vi har redan ett par affärer utöver det här som vi diskuterar, säger Ulf Nilsson.


Victoria Park storköper bostäder

Transaktioner Victoria Park köper två bostadsportföljer till ett värde om 910 miljoner kronor.


Deutsche Pfandbriefbank finansierar Hyresbostäder

Bolag Deutsche Pfandbriefbank och Hyresbostäder i Sverige II AB har tecknat ett låneavtal omfattande 3 070 miljoner kronor.


Acta säljer problembestånd i Rosengård

Transaktioner Acta-ägda Hyresbostäder i Sverige II AB säljer nu Bostads AB Gröningen i Rosengård, Malmö. Köpeskillingen ligger på 280 miljoner kronor, motsvarande cirka 3 800 kronor per kvadratmeter.


Deutsche Pfandbriefbank gör sin andra affär

Transaktioner För bara ett par veckor sedan slog Deutsche Pfandbriefbank åter upp portarna i Stockholm med Anders Tägt som ansvarig. Då meddelades att den första affären redan var genomförd genom en refinansiering på 464 miljoner kronor till norska NLI Eiendomsinvest. Nu har man gjort sin andra affär.