Image

Ulf Nilsson: Fler affärer på gång

Bolag D Carnegie nöjer sig inte med storaffären som är på gång med Obligo-ägda Hyresbostäder i Sverige II. - Vi sätter inte stopp här. Så mycket är säkert. Vi har redan ett par affärer utöver det här som vi diskuterar, säger Ulf Nilsson.
Publicerad den 17 April 2014
Ulf Nilsson. Bild: Nicklas Tollesson
Ulf Nilsson.

I går meddelades att D Carnegie och Hyresbostäder i Sverige II förhandlar om att slå ihop sina portföljer och skapa ett niomiljardersbolag.

- Vi tycker oss ha en kommersiell överenskommelse. Nu ska vi få till ett avtal i linje med våra intentioner. För oss är det en enormt attraktiv affär. Det här är precis det vi letat efter och på de nivåer vi köpt för tidigare. Vi kommer över ett bestånd som vi annars hade fått ägna åratal åt att köpa upp, säger Ulf Nilsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt honom ligger direktavkastningskravet normalt någonstans mellan 5,5-6,0 procent för den här typen av bestånd och priset på mellan 8 000-10 000 kronor per kvadratmeter.

D Carnegie kommer att sälja vidare en del av beståndet.

- Vi ska se till att renodla det. I klartext finns det ett bestånd i Göteborg vi inte kommer att ha kvar. Det uppgår kanske till tio procent av beståndet, säger Ulf Nilsson till Direkt.

Trots att målet att fördubbla bolagets fastighetsvärde nås direkt med storaffären tittar D Carnegie vidare.

- Vi sätter inte stopp här. Så mycket är säkert. Vi har redan ett par affärer utöver det här som vi diskuterar. Det är mer av samma. Men nu har vi fått bort pressen att behöva växa. Vi är mindre jagade och kan vara mer kräsna. Utan att ta in pengar eller betala med aktier kan vi växa ganska så mycket. Det handlar om miljarder kronor, säger Ulf Nilsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige