Image
Kruthuset 17 i Göteborg.

Niam köper Kruthuset 17 i Göteborg

Transaktioner Niam förvärvar Kruthuset 17, en modern kontors- och logistikfastighet belägen intill centralstationen i Göteborg. Kruthuset 17 består av 68 000 kvadratmeter uthyrbar area och flertalet hyresgäster – där de största är Tullverket, PostNord, Trafikverket och CGI. Fastigheten är certifierad enligt Breeam Very Good. Säljarna är fonder som förvaltas av Blackstone och Areim.


Tomteboda.

Vaccinföretag flyttar till Tomteboda

Uthyrning Valneva Sweden, ett dotterbolag till vaccinföretaget Valneva SE, har tecknat ett tioårigt hyresavtal om cirka 4 000 kvadratmeter i Tomteboda. I den tidigare spårhallen kommer det svenska bolaget fylla vialer med covid-19-vaccin och koleravaccinet dukoral, samt distribuera paketerad produkt. Inflyttning är planerad under första kvartalet 2021. JLL har uthyrningsuppdraget för fastigheten.


Morten Wettergreen.

"Vi är redo att investera direkt"

Bolag En ny bostadsaktör gör entré på den svenska marknaden. Danska pensionsbolaget PFA startar tillsammans med Obligo Real Estate bostadsplattformen PFA Bostad. Morten Wettergreen, Head of Asset Management på Obligo Real Estate, berättar för Fastighetssverige om satsning, samarbetet, var man vill köpa bostäder och varför kopplingen till Acta inte är ett problem.


PFA och Obligo startar svenskt bostadsbolag

Bolag Det danska pensionsbolaget PFA och Obligo Real Estate har ingått ett samarbetsavtal för att skapa en bostadsplattform i Sverige. Det nyetablerade företaget heter PFA Bostad. Obligo kommer att förvalta plattformen samt inköp och genomförande av transaktioner.


Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda

Uthyrning 1983 uppfördes Tomtebodaterminalen för dåvarande Postverket. År 2014 lämnade Postnord byggnaden, men har nu tecknat ett nytt tioårigt kontrakt.


Blackstone och Areim hyr ut 8 500 kvadratmeter i Tomteboda till Thorengruppen.

Blackstone och Areim hyr ut 8 500 kvadratmeter

Uthyrning Thorengruppen öppnar fyra skolkoncept på 8 500 kvadratmeter hos Blackstone och Areim i Tomteboda.


Storuthyrning i Göteborg av Blackstone och Areim

Uthyrning Nytt hyresavtal undertecknat med Tullverket om cirka 8 500 kvadratmeter kontorsyta i Kruthuset 17 i Göteborg. Huset ägs av Areim och Blackstone och förvaltas av Obligo Real Estate.


Niam gör fyra nyrekryteringar

Bolag Stärker organisationen i Sverige och Danmark genom att anställa fyra nya medarbetare.


Areim in i Obligoportföljen

Transaktioner Areim Fond III finns nu med i ägarbilden kring de nordiska fastigheterna som Blackstone köpte av Obligo.


Blackstone tillbaka i Sverige genom storaffär

Transaktioner Amerikanska Blackstone köper tio fastighetsportföljer av norska Obligo (före detta Acta) för 22 miljarder norska kronor.
Cirka 40 procent av fastighetsvärdet finns i Sverige, vilket gör affären till den största i Sverige i år.


Patrizia säljer del av Obligo-portföljen

Transaktioner Patrizia säljer 630 lägenheter i Umeå. Lägenheterna ingick i den portfölj man köpte av Obligo för en dryg månad sedan.


D Carnegie går vidare med sammanslagning

Bolag D Carnegie & Co har nu tecknat avtal med Obligo om storaffären som innebär att Sveriges största noterade bostadsfastighetsbolag bildas. Bolaget kallar nu till en extra bolagsstämma.
Obligo kommer att äga cirka 35 procent av D Carnegie & Co.


Ulf Nilsson: Fler affärer på gång

Bolag D Carnegie nöjer sig inte med storaffären som är på gång med Obligo-ägda Hyresbostäder i Sverige II.
- Vi sätter inte stopp här. Så mycket är säkert. Vi har redan ett par affärer utöver det här som vi diskuterar, säger Ulf Nilsson.


D Carnegie förhandlar om jätteaffär

Transaktioner D Carnegie förhandlar om en sammanslagning som skulle innebära att det nya bolaget får ett fastighetsvärde om nio miljarder kronor.