Image

Blackstone tillbaka i Sverige genom storaffär

Transaktioner Amerikanska Blackstone köper tio fastighetsportföljer av norska Obligo (före detta Acta) för 22 miljarder norska kronor. Cirka 40 procent av fastighetsvärdet finns i Sverige, vilket gör affären till den största i Sverige i år.
Publicerad den 10 Augusti 2015

Blackstone köper också 34 procent av moderbolaget Agastis operativa verksamhet (som utgörs av Agasti Capital Markets, Agasti Business Services, Navexa Securities och verksamheten i Agasti Holding).

Enligt DN säljs sju av de tio fastighetsfonderna till ett pris som understiger fondernas marknadsvärden. Samtidigt sägs Agasti ha fått bra betalt för de 34 procenten av bolaget.

På frågan om Agasti säljer fonderna billigt för att ta ut ett högre pris för den del av Agasti man säljer svarar Agastis vd Jørgen Pleym Ulvness DN:

- Det där är så fel det kan bli. Buden är på, över eller lite under värdet. Detta ger 100 procent likviditet och är i linje med vad våra kunder har efterfrågat. Buden är rekommenderade av fondernas styrelser, men den fondägare som inte är nöjd med priset kan vara kvar, med Blackstone som huvudägare. Jag kan inte förstå hur det kan vara dåligt för fondägarna, säger Agastis vd Jørgen Pleym Ulvness.

Enligt norska Finansavisen var Hemfosa med och bjöd på två av fonderna. För dem betalar Blackstone över marknadsvärdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige