Image

Areim in i Obligoportföljen

Transaktioner Areim Fond III finns nu med i ägarbilden kring de nordiska fastigheterna som Blackstone köpte av Obligo.
Publicerad den 13 Januari 2016
Leif Andersson. Bild: Areim
Leif Andersson.

Det här är Areim Fond III:s första investering.

- I samband med tillträdet som skedde i december, tillträdde vi en andel på runt 20 procent av den delen i portföljen som omfattar de nordiska fastigheterna, säger Areims grundare Leif Andersson till Fastighetssverige.

Beståndet innefattar framförallt kontor, logistikfastigheter och bostäder i Sverige, Norge och Finland. Totalt handlar det om ett 40-tal fastigheter med en total area om cirka 850 000 kvadratmeter. En stor andel av hyresgästerna utgörs av statliga myndigheter och kommunala verksamheter där den genomsnittliga kvarvarande hyreslängden är cirka åtta år.

Värdet på den nordiska fastigheterna uppgår till drygt elva miljarder kronor.

- Den här investeringen har en bra balans mellan utvecklingsmöjligheter och långa stabila avtal. Affären ligger helt i linje med strategin för fond III, det vill säga kassaflöden med potential.

Areim som grundades 2003, började sin verksamhet som lokal partner i Norden till The Blackstone Group och ING Investment Management.

- Vi gjorde vår första affär med Blackstone 2003. Att vi så här många år efteråt kan göra en så här stor affär tillsammans är det bästa betyget man kan få, det är oerhört glädjande, säger Leif Andersson.

Blackstones Obligoaffär omfattade fastigheter för cirka 23 miljarder kronor, runt om i världen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige