Image
Areim köper DN-skrapan från Fabege.

Areim köper DN-skrapan för 3,5 miljarder

Transaktioner Areim har förvärvat ett av Stockholms mest kända landmärken, DN-skrapan belägen på Kungsholmen i Stockholms innerstad från Fabege för 3,545 miljarder kronor. Fastigheten, Trängkåren 7, omfattar 56 500 kvadratmeter, varav merparten utgörs av kontor. Byggnaden uppfördes mellan åren 1960 och 1964 efter ritningar av arkitekt Paul Hedqvist.


Petter Falck.

Areim öppnar kontor i Oslo

Bolag Som ett led i Areims fortsatta expansion av den nordiska verksamheten etablerar bolaget ett kontor i Oslo. Verksamheten i Norge kommer att ledas av Petter Falck, närmast från NBIM, Norges Bank Investment Management, där han var portföljförvaltare av globala fastighetsinvesteringar, baserad i London och Oslo.


Brädstapeln 16

KPA Pension köper Trygg Hansa-huset för 4,3 miljarder

Transaktioner KPA Pension, som är en del av Folksamgruppen, förvärvar kontorsfastigheten Brädstapeln 16 av Areim för 4,3 miljarder kronor. Det är den tredje största fastighetsaffären som hittills gjorts i Sverige.


Västerås.

Paretobolag köper från Blackstone och Areim

Transaktioner Paretobolaget Korsängen Fastighets AB förvärvar nytt ABB-kontor i Västerås.


Areim har skrivit kontrakt med två restauranger i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan i Stockholm.

Nya restauranger till Areim på Kungsholmen

Uthyrning När Areim öppnar Kungsholmens nya knutpunkt i oktober 2019 erbjuds boende och de som jobbar i närheten två nya restauranger att äta på.


Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda

Uthyrning 1983 uppfördes Tomtebodaterminalen för dåvarande Postverket. År 2014 lämnade Postnord byggnaden, men har nu tecknat ett nytt tioårigt kontrakt.


Erik Ullsten och Areim hopppas Brädstapeln ska bli en ny knutpunkt på Kungsholmen.

Areim skapar ny knutpunkt på Kungsholmen

Uthyrning Erik Ullsten, fastighetsansvarig hos Areim, berättar om senaste uthyrningen till coworkingaktören Convendum och planerna för Kungsholmens nya knutpunkt.


Convendum öppnar sin 14:e anläggning hos Areim på Kungsholmen.

Areim hyr ut 5 000 kvadratmeter till Convendum

Uthyrning I februari 2020 flyttar Convendum in i Areims fastighet Brädstapeln på Kungsholmen och öppnar därmed sin 14:e av totalt 20 planerade enheter i Sverige.


Korsningen Fleminggatan/Scheelegatan på Kungsholmen i Stockholm.

Sats öppnar i Brädstapeln

Uthyrning Boende och verksamma på Kungsholmen får under hösten 2019 tillgång till en ny dagligvarubutik och ett ökat serviceutbud i kvarteret Brädstapeln i korsningen Fleminggatan/Scheelegatan. Utöver nya Ica Kvantum Kungsholmen och ett nytt Systembolag är det nu klart att Sats kommer att öppna ett helt nytt träningscenter i fastigheten.


Areim köper en kontorsfastighet på Elimägatan i området Vallgård i Helsingfors.

Areim köper kontorsfastighet i Helsingfors

Transaktioner Areim har förvärvat en kontorsfastighet från GE Healthcare Finland Oy i Vallgård, Helsingfors.


Blackstone och Areim hyr ut 8 500 kvadratmeter i Tomteboda till Thorengruppen.

Blackstone och Areim hyr ut 8 500 kvadratmeter

Uthyrning Thorengruppen öppnar fyra skolkoncept på 8 500 kvadratmeter hos Blackstone och Areim i Tomteboda.


Storuthyrning i Göteborg av Blackstone och Areim

Uthyrning Nytt hyresavtal undertecknat med Tullverket om cirka 8 500 kvadratmeter kontorsyta i Kruthuset 17 i Göteborg. Huset ägs av Areim och Blackstone och förvaltas av Obligo Real Estate.


Efter storaffären – så går Areim vidare

Bolag Efter tre års innehav säljer Areim Solna Port till Fastpartner för nästan två miljarder kronor, vilket gör affären till en av de största som har offentliggjorts i år. För Fastighetssverige berättar Areim mer om vad man planerar för framtiden.


Fastpartner köper Solna Port av Areim.

Fastpartner köper Solna Port

Transaktioner Fastpartner har köpt fastigheten Brahelund 2 – Solna Port – i Solna av Areim för en köpeskilling om 1 953,5 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt.


Allianz väljer Novi och Areim

Bolag Novi Real Estate och Areim har fått i uppdrag av Allianz att tillsammans förvalta fastigheten Gångaren 11 på Kungsholmen.


Areim värvar Erika Olsén

Bolag Castellums tidigare CIO rekryteras till Areim. Erika Olsén ska arbeta med nya affärer och affärsutveckling. Samtidigt anställs Helena Weinz som fondmanager.


Nytt handelsplan när Trygg Hansa-kvarteret öppnas upp för allmänheten

Bygg/Arkitektur Boende på Kungsholmen kommer snart få tillgång till 10 000 kvadratmeter handelsyta med butiker och service så som gym, matbutik och ett Systembolag. Fastighetsägaren Areim tar ytterligare ett steg i utvecklingen av Trygg Hansa-huset genom att introducera ett helt nytt våningsplan.


Brädstapeln.

Grönt ljus för Areims Trygg Hansa-projekt

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm har godkänt detaljplanen för kvarteret Brädstapeln på Kungsholmen, allmänt känt som Trygg Hansa-huset.


J. Lindeberg till nya Hansa i Malmö

Uthyrning J. Lindeberg slår upp dörrarna till sin nya butik den 25 april.


Areim hyr ut 8 000 kvadratmeter

Uthyrning Areim har i ett flertal uthyrningar hyrt ut drygt 8 000 kvadratmeter i fastigheten Solna Brahelund 2, även känd som Solna Port.