Image

Rikshem köper stort i Umeå

Transaktioner Rikshem köper 800 lägenheter i Umeå av Blackstone, Areim och Lerstenen Invest.
Publicerad den 2 Januari 2017
Sophia Mattsson-Linnala. Bild: Rikshem
Sophia Mattsson-Linnala.

Lägenheterna ingick i Blackstones stora Obligoförvärv 2015.

Affären omfattar 23 bostadsfastigheter med en total uthyrningsbar area på cirka 63 000 kvadratmeter. Tillträde planeras till den 31 januari 2017. Genom affären kompletterar Rikshem sitt befintliga bestånd i Umeå på ett bra sätt och bolaget får också möjlighet att etablera en större och effektivare förvaltningsorganisation i kommunen.

– Rikshem avslutade 2016 med en affär som helt stämmer överens med vår strategi att växa på attraktiva tillväxtorter där vi redan finns. Utöver affären är det också glädjande att vi, trots ett utmanande år för företaget, har lyckats genomföra förvärv om över fyra miljarder kronor samtidigt som vi haft 820 lägenheter i produktion och kommer att ha färdigställt 560 lägenheter under 2016. Vi ser fram emot ett mycket intressant 2017, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd på Rikshem.

Efter förvärvet har Rikshem cirka 1 400 lägenheter i Umeå vilket gör Rikshem till stadens största privata bostadsbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY