Image

Rikshem köper stort i Umeå

Transaktioner Rikshem köper 800 lägenheter i Umeå av Blackstone, Areim och Lerstenen Invest.
Publicerad den 2 Januari 2017
Sophia Mattsson-Linnala. Bild: Rikshem
Sophia Mattsson-Linnala.

Lägenheterna ingick i Blackstones stora Obligoförvärv 2015.

Affären omfattar 23 bostadsfastigheter med en total uthyrningsbar area på cirka 63 000 kvadratmeter. Tillträde planeras till den 31 januari 2017. Genom affären kompletterar Rikshem sitt befintliga bestånd i Umeå på ett bra sätt och bolaget får också möjlighet att etablera en större och effektivare förvaltningsorganisation i kommunen.

– Rikshem avslutade 2016 med en affär som helt stämmer överens med vår strategi att växa på attraktiva tillväxtorter där vi redan finns. Utöver affären är det också glädjande att vi, trots ett utmanande år för företaget, har lyckats genomföra förvärv om över fyra miljarder kronor samtidigt som vi haft 820 lägenheter i produktion och kommer att ha färdigställt 560 lägenheter under 2016. Vi ser fram emot ett mycket intressant 2017, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd på Rikshem.

Efter förvärvet har Rikshem cirka 1 400 lägenheter i Umeå vilket gör Rikshem till stadens största privata bostadsbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige