Image

D Carnegie miljardköper i Norrköping

Transaktioner D Carnegie köper 1 900 lägenheter i en delvis intern affär i Norrköping. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till en miljard kronor.
Publicerad den 2 Oktober 2014
Ulf Nilsson. Bild: Nicklas Tollesson
Ulf Nilsson.

Fastigheterna har tidigare ingått i det större bestånd som D Carnegie förvärvade i juli i år och Graflunds har därför redan hand om den kamerala förvaltningen.

Säljare är Sörmlandsporten AB, som ägs till lika delar av Fondex AB och D Carnegies storägare Kvalitena AB.

Då Kvalitena AB är delägare i såväl D. Carnegie & Co som Sörmlandsporten AB är affären villkorad av godkännande på bolagsstämma i D Carnegie & Co som avses hållas i oktober.

Tillträde väntas ske i fjärde kvartalet 2014.

- Vi är glada att kunna förvärva ett väl underhållet bostadsbestånd med ett utmärkt läge i Norrköping. Även om det ligger i utkanten av vårt geografiska fokusområde påverkas Norrköping positivt av tillväxten i Stockholm och vi vet genom att Graflunds hanterar förvaltningen att det är en mycket väl presterande förvaltningsenhet. Vi avser att fortsätta förädlingen av dessa fastigheter genom successiv renovering av lägenheter, säger D Carnegies vd Ulf Nilsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige