Image

D Carnegie miljardköper i Norrköping

Transaktioner D Carnegie köper 1 900 lägenheter i en delvis intern affär i Norrköping. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till en miljard kronor.
Publicerad den 2 Oktober 2014
Annons
Image
Ulf Nilsson. Bild: Nicklas Tollesson
Ulf Nilsson.

Fastigheterna har tidigare ingått i det större bestånd som D Carnegie förvärvade i juli i år och Graflunds har därför redan hand om den kamerala förvaltningen.

Säljare är Sörmlandsporten AB, som ägs till lika delar av Fondex AB och D Carnegies storägare Kvalitena AB.

Då Kvalitena AB är delägare i såväl D. Carnegie & Co som Sörmlandsporten AB är affären villkorad av godkännande på bolagsstämma i D Carnegie & Co som avses hållas i oktober.

Tillträde väntas ske i fjärde kvartalet 2014.

- Vi är glada att kunna förvärva ett väl underhållet bostadsbestånd med ett utmärkt läge i Norrköping. Även om det ligger i utkanten av vårt geografiska fokusområde påverkas Norrköping positivt av tillväxten i Stockholm och vi vet genom att Graflunds hanterar förvaltningen att det är en mycket väl presterande förvaltningsenhet. Vi avser att fortsätta förädlingen av dessa fastigheter genom successiv renovering av lägenheter, säger D Carnegies vd Ulf Nilsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige