Image

Victoria Park planerar ytterligare förvärv

Bolag Victoria Park etablerade under året affärsområdet Förvaltningsfastigheter och planerar att göra ytterligare förvärv framöver.
Publicerad den 15 Februari 2013
Greg Dingizian. Bild: Victoria Park
Greg Dingizian.

Två förvärv, Öresundsgården i Limhamn för 110 miljoner kronor och åtta fastigheter i Rosengård för 280 miljoner kronor.

- Det sammanlagda hyresvärdet är cirka 79 miljoner kronor och med dessa strategiskt viktiga förvärv inleddes bolagets arbete med att bygga upp en större förvaltningsportfölj. Bolagets ambition inom affärsområde Förvaltningsfastigheter är att på ett framgångsrikt sätt kombinera en social utmaning med en intressant affärsmöjlighet. Många av miljonprogrammets lägenheter lider idag av eftersatt underhåll med följande sociala problem, där Herrgården på Rosengård i Malmö har varit ett av de mest uppmärksammade fallen. Var vi än etablerar oss som fastighetsförvaltare är målsättningen att skapa en omvandling från transitboende till moderna boplatser, skriver Greg Dingizian i bolagets bokslutskommuniké.

Om målsättningen för 2013 skriver han:

- Ytterligare förvärv med fokus på södra Sverige görs inom Förvaltningsfastigheter. Befintligt fastighetsbestånd förvaltas och utvecklas för långsiktig värdetillväxt. Byggnation av etapp 3 med cirka 120 lägenheter på cirka 10 000 kvadratmeter byggrätter påbörjas intill de färdigställda etapperna på Livsstilsboendet i Malmö.

För Q4 2012 redovisas ett resultat på knappt 43 miljoner kronor (-7,7). För helåret landar resultatet på 60,2 miljoner kronor (-23,4).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY