Image

Victoria Park planerar ytterligare förvärv

Bolag Victoria Park etablerade under året affärsområdet Förvaltningsfastigheter och planerar att göra ytterligare förvärv framöver.
Publicerad den 15 Februari 2013
Greg Dingizian. Bild: Victoria Park
Greg Dingizian.

Två förvärv, Öresundsgården i Limhamn för 110 miljoner kronor och åtta fastigheter i Rosengård för 280 miljoner kronor.

- Det sammanlagda hyresvärdet är cirka 79 miljoner kronor och med dessa strategiskt viktiga förvärv inleddes bolagets arbete med att bygga upp en större förvaltningsportfölj. Bolagets ambition inom affärsområde Förvaltningsfastigheter är att på ett framgångsrikt sätt kombinera en social utmaning med en intressant affärsmöjlighet. Många av miljonprogrammets lägenheter lider idag av eftersatt underhåll med följande sociala problem, där Herrgården på Rosengård i Malmö har varit ett av de mest uppmärksammade fallen. Var vi än etablerar oss som fastighetsförvaltare är målsättningen att skapa en omvandling från transitboende till moderna boplatser, skriver Greg Dingizian i bolagets bokslutskommuniké.

Om målsättningen för 2013 skriver han:

- Ytterligare förvärv med fokus på södra Sverige görs inom Förvaltningsfastigheter. Befintligt fastighetsbestånd förvaltas och utvecklas för långsiktig värdetillväxt. Byggnation av etapp 3 med cirka 120 lägenheter på cirka 10 000 kvadratmeter byggrätter påbörjas intill de färdigställda etapperna på Livsstilsboendet i Malmö.

För Q4 2012 redovisas ett resultat på knappt 43 miljoner kronor (-7,7). För helåret landar resultatet på 60,2 miljoner kronor (-23,4).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Andreas Gustafsson om att lämna vd-posten – och leda styrelsen i Götenehus

Bolag Götenehus vd, Andreas Gustafsson, lämnar posten i augusti och kommer då att efterträdas av Anna Hernefrid, som fram tills nu varit vd för Vårgårdahus. Fastighetssverige har talat med Andreas Gustafsson om hans tankar om avgåendet, hans båda nya roller och framtiden för bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige