Image

Förändringar i lock up-avtal i D Carnegie

Bolag I samband med noteringen av D Carnegie & Co ingicks ett antal lock up-avtal. Vissa av aktierna har ändå bytt ägare, men de är fortfarande låsta.
Publicerad den 7 Augusti 2014

Ropudden Rådgivning AB och Kvalitena AB, två av de större aktieägarna i D. Carnegie & Co, har vänt sig till ABG med en förfrågan om tillåtelse att förfoga över viss del av sitt aktieinnehav i D. Carnegie & Co. Bolaget och ABG har givit tillåtelse till dessa förfoganden med förbehåll för vissa villkor.

Ropudden har tillåtits att sälja samtliga sina 99 343 A-aktier till Kvalitena och 300 000 av sina B-aktier till Ekensbergs Förvaltning AB, villkorat av att förvärvarna åtar sig motsvarande lock up-begränsningar.

Kvalitena har tillåtits att, för att finansiera förvärv av ytterligare A-aktier, pantsätta upp till 15 procent av marknadsvärdet på det totala innehavet aktier i D. Carnegie & Co (motsvarande upp till 50 procent av det totala innehavet aktier).

Kvalitena har även åtagit sig att nyförvärvade A-aktier ska omfattas av samma lock up-begränsningar som gäller för Kvalitenas övriga A-aktier och under den återstående lock-up perioden, som är sex månader från noteringen.

Vidare har Ekensbergs, som alltså köpt 300 000 av Ropuddens B-aktier i bolaget, genom lock-up avtal med bolaget och ABG åtagit sig motsvarande lock-up begränsningar som tidigare gällt för aktierna, vilket innefattar en period på sex månader från och med första dag för handel i bolagets aktier.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige