Image

D Carnegie – första avsluten 15 procent upp

Bolag D Carnegies aktie handlas nu på First North. De första avsluten gjordes på mellan 44 och 45 kronor, nästan 15 procent över introduktionspriset på 39 kronor.
Publicerad den 9 April 2014
Knut Pousette och Ulf Nilsson. Bild: Nicklas Tollesson
Knut Pousette och Ulf Nilsson.

D Carnegies erbjudande övertecknades flera gånger.

Emissionskursen på 39 kronor innebär ett marknadsvärde på bolaget om 1 656 miljoner kronor efter erbjudandet.

För att täcka eventuell övertilldelning har D Carnegie utfärdat en övertilldelningsoption till ABG Sundal Collier AB att placera ytterligare aktier i bolaget motsvarande upp till 90 miljoner kronor eller 15 procent av erbjudandet. Övertilldelning har tillämpats med dess maximala volym, vilket innebär att ytterligare drygt 2,3 miljoner B-aktier kan komma att emitteras om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Det totala värdet av erbjudandet inklusive övertilldelning uppgår till 690 miljoner kronor före emissionskostnader. Under antagande att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo tillförs Bolaget således 690 miljoner kronor före emissionskostnader.
Vid tilldelningen har styrelsen, i enlighet med Erbjudandets villkor, prioriterat befintliga aktieägare, undantaget huvudägarna.

- Intresset för D. Carnegie & Co har varit stort hos såväl välrenommerade svenska och internationella institutioner som privata svenska placerare och vi gläds åt att välkomna cirka 2 800 nya aktieägare. Glädjande är också att många av våra befintliga aktieägare valt att följa med på bolagets fortsatta resa. Med noteringen får vi kapital till nya fastighetsinvesteringar vilket kommer ge ytterligare utväxling på vår beprövade affärsmodell, säger vd Ulf Nilsson.

- Vi ser nu fram emot att fortsätta utveckla bolaget i en noterad miljö, med ambitionen att ta steget till Stockholmsbörsens huvudlista inom ett år. Som noterat bolag får vi tillgång till förmånligare lånefinansiering och med en förstärkt kapitalbas ser vi goda förutsättningar att minst fördubbla vårt fastighetsbestånd de närmaste två åren, säger styrelseordförande Knut Pousette.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige