Image

Stor spread i D Carnegies erbjudande

Bolag Nu offentliggörs D Carnegie & Co:s noteringserbjudande. Teckningskursen hamnar inom intervallet 35-45 kronor, vilket innebär en värdering av bolagets aktier på 948-1 218 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Mars 2014
Knut Pousette och Ulf Nilsson. Bild: Nicklas Tollesson
Knut Pousette och Ulf Nilsson.

Den beräknade första handelsdagen på First North är 9 april.

Erbjudandet omfattar nyemitterade B-aktier till ett sammanlagt värde av cirka 600 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget har även utfärdat en övertilldelningsoption till ABG Sundal Collier AB att placera ytterligare aktier i Bolaget motsvarande upp till 15 procent av Erbjudandet.

Vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen tillförs Bolaget ytterligare cirka 90 miljoner kronor före emissionskostnader.

Vid full anslutning i erbjudandet motsvarar det 49-63 procent av kapitalet respektive cirka 27-35 procent av rösterna i bolaget.

Därutöver kan övertilldelningen i erbjudandet komma att innebära att det motsvarar cirka 57-73 procent av kapitalet och 32-41 procent av rösterna i bolaget före erbjudandet.

Vid tilldelning kommer befintliga aktieägare, undantaget huvudägarna, att prioriteras upp till en sammanlagd emissionsvolym om 200 miljoner kronor.

- Vi tror på värdetillväxt i vårt segment av bostadsmarknaden, som en följd av bostadsbristen i Stockholm, och på vår förmåga att hitta affärer. Vi vill därför tillföra bolaget kapital till nya fastighetsinvesteringar för att få ytterligare utväxling på vår affärsmodell med successiv renovering, som visat sig effektiv och lönsam men också uppskattad av de boende, säger vd Ulf Nilsson.

- Den verksamhet som nyligen tillskjutits D. Carnegie & Co genom ett fastighetsbestånd värt cirka tre miljarder kronor har bedrivits i Kvalitenas regi i över 20 år. Med en renodling mot bostäder går bolaget nu in i en ny expansiv fas med låg skuldsättning och goda kassaflöden. Noteringen på First North ser vi som ett bra sätt att förbereda bolaget för Stockholmsbörsens huvudlista inom ett år, säger styrelseordförande Knut Pousette.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Duon slopar planer på höghus vid Entré

Bygg/Arkitektur Trianon och JM vill bygga flera hundra bostäder intill köpcentrumet Entré i Malmö – men planen kommer att ändras något i samband med att markanvisningen nu måste förlängas. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige