Image

Wåhlin bygger ägarlägenheter

Bostäder Wåhlin bygger ägarlägenheter i form av åtta radhus på taket ovanpå en före detta kontorsfastighet i Jungfrudansen i centrala Solna.
Publicerad den 30 Januari 2013
Så här kan ett kök i en av ägarlägenheterna i Solna komma att se ut. Bild: Wåhlin Fastigheter.
Så här kan ett kök i en av ägarlägenheterna i Solna komma att se ut. Så här kan ett vardagsrum i en av de nya ägarlägenheterna komma att se ut. Bild: Wåhlin Fastigheter.
Så här kan ett vardagsrum i en av de nya ägarlägenheterna komma att se ut.

- Ägarlägenheter är en ny intressant boendeform, säger Mårten Norén, fastighetschef på Wåhlin Fastigheter.

De nya bostäderna står på taket till en gammal kontorsfastighet som byggs om till 110 hyreslägenheter och ett gruppboende. Inflyttning är planerad till september 2013. Radhusen, som får en boyta på 100–125 kvadratmeter, har panoramautsikt över Solna med omnejd med stora terrasser som löper runt hustaket.

- Skillnaden mot att bygga bostadsrätter är att vi får åtta enskilda fastighetsägare på taket som får möjligheten att hyra ut sina bostäder självständigt precis som om de bodde i ett radhus eller villa. De äger och styr över sitt boende och sin investering, säger Mårten Norén.

Wåhlin Fastigheter är egentligen specialiserat på att bygga och förvalta hyreshus. De åtta ägarlägenheterna blir ett komplement till de 110 hyreslägenheterna. De byggs där dagens system för hyressättning inte gör det möjligt att bygga hyresrätter.

- Denna nya ägandeform är därför ett bra sätt att tillföra nya lägenheter i bostadsbristens Stockholm. Vi bygger nu även ägarlägenheter på Döbelnsgatan i centrala Stockholm och på Järnvägsgatan i Sundbyberg, säger Mårten Norén.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige