Image

NCC bygger ägarlägenheter på Öckerö

BOSTÄDER NCC Construction Sverige bygger 50 lägenheter i fem hus på västra Öckerö. Uppdragsgivaren Öckerö Bostads AB kommer att äga hälften av bostäderna och sälja hälften som äganderätter, en ny ägandeform för lägenheter i Sverige sedan 1 maj 2009. Projektet genomförs i så kallat partneringsamarbete. Ordern är värd 54 miljoner kronor.
Publicerad den 30 September 2009

Öckerö är en populär kommun med många villor. Snart kan även den som vill bo i lägenhet flytta till Breviks ängar på Öckerö, där det nu byggs fem tvåvåningshus 300 meter från havet.

– Vi har tidigare byggt lägenheter, äldreboende och idrottshall för Öckerö Bostad och är glada att nu samarbeta i partnering med dem. Det möjliggör ytterligare inflytande och insyn i byggprocess och kostnader, säger Fredrik Johansson, affärschef på NCC Construction Sverige, region Väst.

Öckerö Bostads AB säljer hälften av lägenheterna som äganderätter, som tillåts i nybyggda flerbostadshus sedan i maj i år. Köparen äger lägenheten liksom ett hus, vilket även förenklar uthyrning av den. De övriga lägenheterna kommer att ägas och hyras ut av Öckerö Bostads AB.

– Äganderätterna och de lägenheter vi hyr ut kommer att vara blandade i husen och ligga sida vid sida. Det gör vi för att öka integrationen och är ett unikt sätt att utnyttja ägarlägenheter i Sverige, säger Tomas Karlström, vd på Öckerö Bostads AB.

Lägenheterna byggs som lågenergihus. Husen värms med bergvärme. Öckerö Bostad utreder även möjligheten att komplettera elförsörjningen med vindkraftverk. Tvåvåningshusen placeras för att passa i den omgivande miljön.

NCC och Öckerö Bostads AB samarbetar i så kallad partnering – en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Arbetet startade i augusti och beräknas klart hösten 2010. Det sysselsätter cirka 20 NCC-anställda.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige