Image
RED vinner en konkurrensutsatt markanvisning med sitt handelshus Match Point.

RED vinner markanvisning i Båstad för nytt handelshus

Bygg/Arkitektur RED – Rico Estate Development – har genom sin projektidé "Match Point" vunnit en konkurrensutsatt markanvisningstävling i Båstad kommun.


Fågelvy från sydväst över det föreslagna polishuset i Västerås.

Så kan Västerås nya polishus bli – noterade jättar ligger bakom

Bygg/Arkitektur SBB och K2A ska tillsammans uppföra ett nytt polishus i Västerås. Här är planerna för den cirka 47 000 kvadratmeter stora byggnaden.


NCC har lagt ner planerna på att utveckla kontor vid Borlänge stationsområde.

Byggjätte slopar Wingårdhritad storsatsning

Bygg/Arkitektur Storslagna Borlängeplanerna nedlagda. Fastighetssverige berättar mer.


Visionen för Smörkajen som är en del av den framtida stadsdelen Nyhamnen i Malmö. Inom detta delområde har Wihlborgs en markreservation för 25 000 kvadratmeter kontor som nu ska förlängas för fjärde gången.

Noterad jätte får förlängd markreservation – för fjärde gången

Bygg/Arkitektur Åtta år sedan första reservationen – Wihlborgs planerar 25 000 kvadratmeter kontor i central jättesatsning.


Till vänster en flygbild över norra delen av programområdet med Midsommarkransens gamla skola (1) och Varubalen 3 (2) markerat. Till höger en karta som visar programområdets ungefärliga indelning samt angränsande pågående detaljplaner och program.

Här kan 500 bostäder tillföras i ny plan

Bygg/Arkitektur Stockholms stad vill utveckla området kring trafikplats Nyboda i Söderort till en mer attraktiv och integrerad stadsmiljö. Planen som ska tas fram kan innebära att 500 nya bostäder och cirka 2 500 nya arbetsplatser tillförs i området.


Boklok bygger i Helsingborg.

Boklok bygger seniorboende och utvecklar i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Boklok bygger seniorboendet Silviabo och utvecklar stadsdelen Drottninghög inför H22 City Expo i Helsingborg.


Götenehus bygger i Höör.

Götenehus bygger radhus i Höör

Bygg/Arkitektur I Sätofta, Höörs kommun, uppför Götenehus Brf Sätofta Hage med 28 bostadsrätter i två olika radhusutföranden om 80 och 106 kvadratmeter. Försäljningen är redan igång i samarbete med Fastighetsbyrån.


Ilija Batljan.

SBB utvecklar i Boden

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadsbolaget i Norden utvecklar social infrastruktur tillsammans med Bodens kommun.


Serneke bygger ny brandstation i Uddevalla.

Serneke bygger ny brandstation i Uddevalla

Bygg/Arkitektur Serneke och Uddevalla kommun har tecknat entreprenadkontrakt för byggnation av en ny brandstation åt Räddningstjänsten Mitt Bohuslän. Brandstationen ska stå färdig under 2023 och ordervärdet uppgår till totalt 159 miljoner kronor.


Det före detta stadshuset i Karlstad kan komma att få en påbyggnad och omvandlas till bostäder.

Här kan före detta stadshus omvandlas till bostäder

Bygg/Arkitektur Privat fastighetsägare vill förvandla den friställda byggnaden genom att bygga på tre våningar och tillskapa över 100 lägenheter i centralt guldläge.


Kunskapsporten bygger bad- och friskvårdsanläggning i Kalmar.

Kunskapsporten hittills största projekt: Bad- och friskvårdsanläggning i Kalmar

Bygg/Arkitektur Efter genomförd upphandling har Kalmar kommun genom tilldelningsbeslut utsett Kunskapsporten till leverantör avseende en ny bad- och friskvårdsanläggning.


Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs.

Byggpartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifiering

Bygg/Arkitektur Utsiktstornet i Siljansnäs byggs helt av trä från svensk skog som är certifierad enligt FSC - Forest Stewardship Council. Det blir därmed Sveriges första certifierade byggnad enligt FSC-systemets Projektcertifiering.


Till vänster i bild, Fredrik Källgren och till höger, Marcus H:son Lindfors.

Lokal aktör bygger över 100 hyresbostäder i Skåne

Bygg/Arkitektur Det lokala företaget CLC Housing uppför över 100 hyresbostäder i Skåne – med en hjälp av en unik byggteknik och finansiering från allmänheten


Nu kommer en till anläggning för padel till Göteborg.

Ny toppanläggning för padel i Göteborg

Bygg/Arkitektur Tuve Byggservice har fått i uppdrag av Best Padel att bygga en padelanläggning i Asmundtorp som ligger mitt i mellan Tuve, Kärra och Säve på Hisingen i Göteborg.


300-350 bostäder och förskola planeras nära där Hägerstensvägen och Essingeleden korsas i Aspudden. Planområdet markerat i rosa.

Byggduo får betala mer efter kraftig försening

Bygg/Arkitektur Markpriset har ökat med över 70 procent sedan de ursprungliga markanvisningarna för sju år sedan. Fastighetssverige berättar mer om det försenade projektet i Söderort.


Peab och Stenungsunds kommun planerade för 300 bostäder i Kvarnhöjden norr om Jörlanda. Nu upphävs detaljplanen slutgiltigt. Kommunen analyserar nu hur och om man kan gå vidare.

"Vet inte om det är möjligt att börja om"

Bygg/Arkitektur Efter domstolens stopp för detaljplanen i Stenungsund – 15 års planarbete kan ha varit förgäves


Skiss över det framtida kvarteret, sett från Enskedevägen. Originalbygganden (grått) bevaras och föreslås kompletteras av ny bebyggelse i fyra-sex våningar (orange).

Kontorsutbyggnad kan ge 450 nya arbetsplatser

Bygg/Arkitektur Kulturhistorisk byggnad i Slakthusområdet kan få sällskap av över 5 000 kvadratmeter nya kontorslokaler och flera hundra nya arbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Den nya stadsdelen Victoria utvecklas av Balder och KF Fastigheter.

Balder och KF utvecklar stadsdelen Victoria i Kungens kurva

Bygg/Arkitektur Nu närmar sig planerna för Victoria, en helt ny stadsdel, i Kungens kurva i Stockholm. I Victoria planeras det för cirka 3 500 bostäder, restauranger, kaféer, grönskade stadsdelspark, skola och förskolor samt vård och närservice.


Hotell Zäta.

Östersund får sitt första longstay-hotell

Bygg/Arkitektur Hotell Zäta och fastighetsägaren Diös bygger nu om hotellet till ett longstay-koncept – tillfälligt boende för de som arbetar på distans eller provar på en flytt till Östersund, sprunget ur den växande trenden med flexibla arbetssätt. Ledorden i utvecklingen är digitalisering, hållbarhet, self service och hotellservice. Ombyggnationen inleds per omgående och longstay-konceptet beräknas öppna i december.


Illustration som visar bebyggelsen sett från Helga Trefaldighets kyrka. Villa Anna ses till höger i bilden. På illustrationen visas även hur Odinslund kommer att utformas med ny belysning och möblering.

Planerar hotell i historiskt kvarter

Bygg/Arkitektur I hjärtat av det historiska Uppsala vill en stiftelse uppföra tre nya byggnader för bland annat hotell och utställningslokaler. Fastighetssverige berättar mer.