Image

Wåhlin bygger mer i Solna

Bygg/Arkitektur Wåhlin Fastigheter bygger 141 hyresrätter i Solna.
Publicerad den 6 Februari 2014
Wåhlin bygger bostäder i Huvudsta, Solna. Bild: Wåhlin fastigheter
Wåhlin bygger bostäder i Huvudsta, Solna.

Wåhlin har nyligen färdigställt fastigheten Sparrisen i Huvudsta, Solna. De 103 lägenheterna är uthyrda, liksom ett gruppboende. De åtta ägarlägenheterna är alla sålda.
På grannfastigheten Rödlöken uppför Wåhlins ytterligare 141 hyresrätter för inflyttning våren 2015.

Wåhlins tillför Solna nya bostäder genom en förtätning kring ett befintligt parkeringshus i kvarteret Rödlöken. De fem hyreshusen byggs huvudsakligen i sju våningar. Det sydligaste huset mot Storgatan blir dock högre, tio våningar, för att utgöra ett landmärke i korsningen mellan Storgatan och det öst-västliga grönstråket. Lägenheterna får stora balkonger som delvis är inglasade.

Wåhlin Fastigheter inriktar sig på långsiktigt förvaltning av det egna fastighetsbeståndet, nyproduktion och renovering av egna äldre bostadshus. Företaget är idag ett av de större privatägda fastighetsföretagen i Stockholm med ett 90-tal fastigheter i Solna, Sundbyberg, Danderyd, Sigtuna och Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige