Image

Wåhlins ägarlägenheter klara

Bostäder Wåhlins ägarlägenheter i Jungfrudansen i Solna är nu klara för inflyttning. Åtta radhus har byggts på taket ovanpå en före detta kontorsfastighet.
Publicerad den 11 Oktober 2013

De nya bostäderna står på taket till en kontorsfastighet i Jungfrudansen i Solna som byggts om till 110 hyreslägenheter och ett gruppboende.

Radhusen, som fått en boyta på 100–125 kvadratmeter, har panoramautsikt över Solna med omnejd med stora terrasser som löper runt hustaket.

Wåhlin Fastigheter är egentligen specialiserat på att bygga och förvalta hyreshus. De åtta ägarlägenheterna blir ett komplement till de 110 hyreslägenheterna. De byggs där dagens system för hyressättning inte gör det möjligt att bygga hyresrätter.

- Utmaningen har varit att kombinera ägarlägenheter och hyreslägenheter i en och samma byggnad. Tillsammans med Lantmäteriet har vi kommit fram till en bra lösning på denna nya mix av ägandeformer, säger Wåhlins vd Jörgen Engström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige