Image

SPG storköper mark – ska skapa uppemot 2 000 bostäder

Bygg/Arkitektur SPG köper ett markområde om 110 000 kvadratmeter i Tumba. Avsikten är att skapa uppemot 2 000 bostäder.
Publicerad den 16 September 2016

Detaljplaneprocess pågår om en första etapp omfattande cirka 45 000 kvadratmeter BTA avsedd för flerfamiljshus samt förskola. En blandad bebyggelse av både hyresrätter och bostadsrätter kommer att uppföras och utgöra ett helt nytt bostadsområde i Tumba. Vid färdigställande av första etappen kommer området omfatta cirka 500 bostäder.

Det nya området förväntas vara klart årsskiftet 2019/2020 och parallellt
kommer ytterligare planprocess att drivas för en andra etapp som vid färdigställande kommer omfatta ytterligare 1 500 bostäder.

- Vi är väldigt glada över att ha förvärvat ett stort område i stockholmsregionen som ger oss möjlighet att över flera år fortsätta att uppföra kvalitativa och attraktiva bostäder säger Christian Olofsson, partner och Head of Investment & Asset Management för SPG.

SPG har idag drygt 2 000 hyresrätter och bostadsrätter under projektering och produktion i Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Karlstad, Örebro, Nykvarn och Malmö. Målsättningen är att fortsätta investera i nya bostadsprojekt och växa ytterligare i segmentet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige