Image

SPG storköper mark – ska skapa uppemot 2 000 bostäder

Bygg/Arkitektur SPG köper ett markområde om 110 000 kvadratmeter i Tumba. Avsikten är att skapa uppemot 2 000 bostäder.
Publicerad den 16 September 2016

Detaljplaneprocess pågår om en första etapp omfattande cirka 45 000 kvadratmeter BTA avsedd för flerfamiljshus samt förskola. En blandad bebyggelse av både hyresrätter och bostadsrätter kommer att uppföras och utgöra ett helt nytt bostadsområde i Tumba. Vid färdigställande av första etappen kommer området omfatta cirka 500 bostäder.

Det nya området förväntas vara klart årsskiftet 2019/2020 och parallellt
kommer ytterligare planprocess att drivas för en andra etapp som vid färdigställande kommer omfatta ytterligare 1 500 bostäder.

- Vi är väldigt glada över att ha förvärvat ett stort område i stockholmsregionen som ger oss möjlighet att över flera år fortsätta att uppföra kvalitativa och attraktiva bostäder säger Christian Olofsson, partner och Head of Investment & Asset Management för SPG.

SPG har idag drygt 2 000 hyresrätter och bostadsrätter under projektering och produktion i Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Karlstad, Örebro, Nykvarn och Malmö. Målsättningen är att fortsätta investera i nya bostadsprojekt och växa ytterligare i segmentet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY