Image

SPG Bostad köper mark för bostäder i Karlstad

Transaktioner SPG Bostad köper 21 000 kvadratmeter BTA i Karlstads inre hamn – SPG äger och exploaterar sedan tidigare ett angränsande område.
Publicerad den 27 Maj 2015

SPG Bostad gjorde 2012 första förvärvet i Inre Hamn i Karlstad. Projektet om 12 500 kvadratmeter BTA kommer färdigställas under sommaren 2015, med successiv inflyttning fram till september.

Nu har SPG köpt ett angränsande område av AB Anders Löfberg, som bland annat står bakom kaffebolaget Löfbergs Lila.

Den nya etappen, som angränsar till det första projektet är på totalt 21 000 kvadratmeter BTA.

- För SPG Bostad är det glädjande att första etappen snart är färdigställd. Av de 167 lägenheterna återstår endast ett fåtal att hyra ut trots att inflyttningen sker fram till september i år. Ett tecken på att vår produkt uppskattas av människor i Karlstad. Den nya etappen har vi för avsikt att påbörja under Q4 2015. Det kommer inte enbart vara hyresrätter utan även innehålla olika typer av servicetjänster. Inre Hamn utvecklas till att bli Karlstads attraktivaste stadsdel. Att vi nu kan fortsätta utvecklingen känns mycket inspirerande. Under hösten har vi som målsättning att påbörja byggnationen av cirka 13 500 kvadratmeter BTA och vi räknar med cirka 200 lägenheter, säger Tobias Emanuelsson, partner i SPG.

Prepart kommer på uppdrag av SPG Bostad vara projektledare. Eversheds har varit juridiska rådgivare åt SPG Bostad.

- Förutom Karlstad sitter vi nu i förhandling om ytterligare tre byggrätter som vi hoppas kunna slutföra innan sommaren. Totalt inklusive Karlstad hoppas vi kunna förvärva detaljplanerad mark om cirka 90 000 kvadratmeter BTA under första halvåret, säger Tobias Emanuelsson.

SPG Bostad, en del av Scandinavian Property Group, har i dag cirka 1 000 lägenheter under produktion i Karlstad, Örebro, Malmö och Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige