Image

SPG köper i centrala Stockholm – ska skapa nya bostäder

Transaktioner Scandinavian Property Group (SPG) har, genom bolaget SPG Bostad Stockholm, gjort sitt första förvärv. Bolaget har av Kjell Ericsson Fastigheter förvärvat fastigheten Kadetten 29 i Vasastan i centrala Stockholm.
Publicerad den 10 September 2014

2012 startade SPG bolaget SPG Bostad med fokus på produktion av hyresrätter i
regionstäder i Sverige. Bolaget har idag cirka 480 hyresrätter under pågående produktion samt kommer inom sex månader påbörja produktion av ytterligare cirka 750 hyresrätter.

SPG Bostad Stockholm har i och med förvärvet av Kadetten 29 gjort sitt första förvärv. En fastighet om cirka 10 000 kvadratmeter samt ett garage. Fastigheten är idag fullt uthyrd till bland annat Jensen Education, Dahl och IDG.

- Stockholms bostadsmarknad står inför stora utmaningar och behovet av lägenheter är stort. Fastigheten ligger otroligt bra sett till Nya Karolinska och offentlig kommunikation. Området är under utveckling och vår bedömning är att läget kommer stärkas ytterligare de kommande åren, säger Tobias Emanuelsson, Partner i SPG.

- Vi har ytterligare fastigheter som vi nu bearbetar. Målsättningen är att göra ytterligare förvärv inom kort. Vi vill bygga upp en projektportfölj om totalt 4-6 fastigheter inom sex månader. SPG Bostad Stockholm fokuserar på bostadsrätter och är ett bra komplement till vår satsning på hyresrätter. Spännande att vi nu även får ett starkare fotfäste i Stockholm då vi historiskt sett haft lite exponering här, säger Tobias Emanuelsson.

Ashurst var juridiska rådgivare för SPG Bostad Stockholm och Nordier var säljarens rådgivare i samband med transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY